Denník N

Kaliňák porušil zákon a fašisti zase klamú. Je väčší šašo Danko alebo Matovič?

V Čechách sa zbláznili a na Slovensku sa opäť chystá revolúcia. A čo bude, ak vypadneme?

  • Premiér Fico si Deň víťazstva nad fašizmom pripomenul 9. mája. Deň víťazstva nad fašizmom je 8. mája.
  • Slovenská hokejová reprezentácia sa rútila do druhej svetovej skupiny a ľudia sa nevedeli dohodnúť, či bude lepšie, keď vypadne alebo sa zachráni.
  • Richard Sulík vyhlásil, že s Kotlebom nikdy.
Toto si tu len odložím pre prípad, že sa to zase nestane. (Zdroj: Zem&Vek)

Premiér Fico oznámil, že mimovládnym organizáciám poskytne 15 miliónov eur na boj proti korupcii. Redakcia Zem&Vek z toho vydedukovala, že sa blíži krvavý stret, v ktorom budú na jednej strane stáť občania a na druhej OSF a Ján Benčík.

“Pripomína to obdobie z roku 1995, keď dal tretí sektor zavraždiť Remiáša a použil to proti Mečiarovi,” napísal časopis a to bola veľká novinka, lebo Remiáša už zabil kadekto, ale tretí sektor prvýkrát.

A bola to veľká hanba, a Zem&Vek o sebe aj naďalej tvrdil, že nepíše klamstvá, len iné pravdy.

Cena Karla Kryla Tomášovi Ortelovi, inak takto náckovi. Prečo nie.

Vyšlo najavo, že ešte stále minister vnútra Kaliňák pri svojej vlajkovej reforme ESO porušil zákon.

Ukázalo sa totiž, že vlajková reforma nebola ani vlajkovou a ani reformou a ešte aj stála veľa peňazí. Teraz navyše vyšlo najavo, že pri narábaní s vlajkovou budovou tejto vlajkovej reformy nebolo všetko s kostolným poriadkom.

Išlo pritom o prenájom, rekonštrukciu a potom odkúpenie tejto budovy, alebo o niečo podobné. Alebo o niečo úplne iné. Celé to bolo nesmierne komplikované a tak jediná Kaliňákova nádej bola, že to ľudia zas raz nepochopia.

Jasné však bolo, že Kaliňák zákon naozaj porušil, pretože to tentokrát nepovedala opozícia ale nezávislá kontrola. No a ľudia vtipkovali, že nie je ani také prekvapujúce, že Kaliňák zákon porušil, ako to, že existuje nezávislá kontrola.

A Robert Kaliňák bol naďalej ministrom.

Opäť zahviezdili aj fašisti.

Tí boli v útulku a odfotili sa. K tomu si vymysleli príbeh, ako ich zamestnanci útulku prosili, aby svoju pomoc nezverejňovali, lebo by z toho mohli mať na meste problémy. Zamestnanci, nie fašisti.

Logicky preto fašisti zverejnili nielen pomoc, ale aj to, že ju zverejňovať nemali, lebo to bol jasný dôkaz, že systém je proti nim a cenzuruje ich dobročinnosť.

No a potom sa ozvali zamestnanci, ktorí vysvetlili, že nie sú zamestnancami ale dobrovoľníkmi a mesto ich teda prepustiť nemôže. Tiež porozprávali, ako fašisti priniesli dve balenia krmiva, rýchlo sa odfotili a hneď bežali preč. A celý príbeh si vymysleli.

A bolo to smiešne a bola to aj hanba, najmä sa to však nestalo prvýkrát. A stále nikto nevedel, ako s tým účinne bojovať.

Medzičasom sa v Čechách zbláznili. Andrej Babiš povedal, že ak by vedel, že sa premiér bude riadiť ústavou a nie koaličnou zmluvou, do vlády by nikdy nešiel, no a prezident Zeman zas na návšteve Číny skonštatoval, že novinárov je priveľa a treba ich likvidovať.

Na čo ho Vladimír Putin poopravil, že novinárov možno aj len obmedziť a to bolo milé.

Hlavne sa to však všetko stalo po tom, čo prezident Zeman oznámil, že udelí prezidentskú milosť dvojnásobnému nájomnému vrahovi Jiřímu Kajínkovi – nie preto, že by bol nevinný, ale preto, že ho ľudia majú radi. Nikdy sa totiž nepriznal, je inteligentný a tak celkovo milý.

A v ľudovom hlasovaní na internete sa hneď aj ukázalo, že ľud sa raduje a má rád svojho prezidenta. Má rád aj Kajínka, lebo ľud mal vždy rád svojich Robinov Hoodov, aj keď boli občas vrahmi.

Celkovo udalosti v Čechách napovedali veľa o schopnosti ľudí racionálne sa rozhodovať. A tiež ukázali, ako sa inak pokojná krajina môže za dva týždne úplne zblázniť. A hoci si internet z Babiša robil srandu, rozdiel medzi internetom a Babišom bol v tom, že Babiš bol najpopulárnejším politikom.

Niečo podobné sa však odohrávalo aj u nás doma.

Igor Matovič vyhlásil, že všetko by bolo v poriadku, keby Andrej Danko neviedol parlament ako šašo. A to bola síce pravda, ale pravda bola tiež, že prvým šašom v parlamente bol práve Igor Matovič.

Práve on totiž inému poslancovi vysypal na hlavu striekačky, práve on hovoril o úplatku za nepodporenie vlády. Práve on hovoril o tom, že premiér mal milióny v Belize a hneď potom povedal, že to síce nie je pravda, ale mohla by byť.

No a po tom všetkom teraz Igor Matovič povedal, že bol za psychiatrom, aby mu vystavil diagnózu. Nie jeho vlastnú, ale diagnózu Andreja Danka. A Ján Budaj povedal, že Igor Matovič je disident. A ľudia si povedali, že aj tak sa to dá povedať.

A celé to bolo také akési smutné, lebo už niekoľko rokov sme nepočuli, čo, ako a kam s touto krajinou ďalej. Namiesto toho si tu politici vystavovali posudky a predbiehali sa v tom, kto je väčší šašo.

Tu je Andrej Danko na tento týždeň. Páčiť sa vám môžem tu.

Teraz najčítanejšie