Denník N

Kapitalizmus je zlo

Logika dnešného systému je v skutočnosti pesimizmus, cynickosť, oslava chamtivosti a utrpenia a odmietanie dobrého života pre masochistický workoholizmus.

Základom kapitalizmu nie je racionalita. Jeho základom je iracionálne a afektívne správanie a extrémny imorálny racionalizmus pre horné percento.

Jeho základným štýlom je forma nad obsahom, vystavovanie pávieho chvostu. Hysterické výbuchy strachu a zlosti, ak ide o to, tento páví chvost nazvať tým, čo je a nechcieť, aby všetko bola len forma a kvantita.

Pre kapitalizmus je typický monológ, nie dialóg. Typickými sú manipulačné argumenty, nie racionálna diskusia. Len hluk bez kľudu a jasnosti.

Obsahom jeho činnosti je priam až nadľudská námaha pre udržanie utrpenia všetkých zúčastnených. Kapitalizmus je sadizmus, egoizmus a masochizmus.

Kapitalizmus je len jed a zloba a nešťastie pre každého.

Je to konanie zla len preto, „že môžem“.

Súčasne to je najväčšie pokrytectvo a používanie eufemizmov. Nazvať vykorisťovanie tým, čo je, je jedno z najväčších tabu, nazvať kapitalistov, je ešte väčšie. Všetko je ružové a skvelé. Aj tie vojny sú obložené jednorožcami a dúhami.

Základom jeho logiky fungovania je oslava workoholizmu ako najlepšieho stavu. Akoby ťažká práca bolo jediné, čo je v živote dôležité, vôbec jediné, čo je život.

Je to oslava choroby, neprirodzenosti a psychickej poruchy.

Nikoho nezaujíma, že v skutočnosti je prirodzené pre prírodu a živočíšnu ríšu minimálna námaha, rovnostárstvo a spoločný majetok.

Je to bezhraničný optimizmus vo vlastný systém a súčasne bezhraničný pesimizmus v človeka, jeho schopnosti, rozum a prírodu.

Je to odmietanie života, krásy a lásky. Láska a všetky pozitívne pocity sú pre kapitalistov slabosť a ilúzia.

Pre nich je život utrpenie. Oslavujú to. Oslavujú utrpenie, útlak a násilie.

Je to zákaz radosti a príkaz zábavy.

Je to oslava cynickosti, najvyššieho náboženstva a morálneho nihilizmu.

Je to oslava a uctievanie smrti, a pohŕdanie a výsmech života.

Kapitalizmus je smrť, nehoda a minulosť.

Život a láska je jeho presný opak.

Život a láska je socializmus, sloboda a demokracia (nie minulý režim – stalinizmus), nie kapitalizmus a klamstvo o slobode a demokracii.

Kapitalizmus je diktatúra a socializmus je demokracia.

Teraz najčítanejšie