Denník N

Až keď premiér povie, tak budeme vyšetrovať?

Ďalší dielik do zoznamu veľkých PíáR projektov, ktoré boli od počiatku plánované tak, že sa nikdy nestanú realitou. Budú vrieskať o vyšetrovaní, ktoré nikdy nenastane. Bafuňár si zakričí: Váhostav – SK a.s. vyšetríme! A prideľujú sa ďalšie štátne zákazky.

Váhostav – SK, a.s. zaplatil za rok 2013 daň vo výške 39 432€. Zdroj: Ministerstvo financií Slovenskej republiky – Zoznam daňových subjektov s výškou ich splatnej dane za rok 2013.

VÁHOSTAV – SK, a.s. Priemyselná 6, 82109 Bratislava-Ružinov 31356648 39 432,00 €

To je hrubý zisk pred zdanením biednych cca 171 440 €. Pričom tento zisk totálne strovila matka.

FINASIST, a.s. Trnavská cesta 27/B, 83104 Bratislava-Nové Mesto 35703661 1,00 €

V roku 2015 nastane vyšetrovanie ziskovej firmy za rok 2013, ktorá neplatila svojim dodávateľom na základe posvietenia si premiéra krajiny?!? WTF?

Jediný akcionár Váhostavu, spoločnosť Finasist so Širokým v dozornej rade, už údajne pomohol Váhostavu so získaním 7­-miliónového úveru.

Neoficiálne sa hovorí o tom, že veritelia Váhostavu budú musieť časť svojich pohľadávok odpísať, keďže firma mieri do súdnej reštrukturalizácie.

Zdroj:  Váhostav neplatí dodávateľom, Široký hľadá riešenie | Slovensko | ekonomika.sme.sk. DÁTUM  TEXTU: 31.7.2013

O vyšetrovaní hovorí niekto, kto udelil v roku 2013 tejto firme zákazku?

Váhostav získal už tretiu zákazku v tomto roku

(13.11.2013; Hospodárske noviny; s. 4; Poracký Marek)

Je najúspešnejšou stavebnou firmou v tomto roku. Spoločnosť Váhostav, ktorej jedným z majiteľov je Juraj Široký, totiž získala tretiu veľkú cestnú zákazku v tomto roku. Uspel iba týždeň po tom, čo spoločne s OHL ŽS podpísal zmluvu na výstavbu ružomberskej diaľnice. Podľa zistení HN včera definitívne získal viac ako 10-kilometrový úsek rýchlostnej cesty R2 neďaleko Zvolena – Pstruša-Kriváň.

Cestu za 180 miliónov eur postaví spolu s Doprastavom a so Strabagom, ktorý je zároveň lídrom združenia. „Dnes (včera, pozn. HN) bola podpísaná zmluva,“ potvrdila hovorkyňa spoločnosti Edita Novotná. Na jej výstavbu chce štát použiť eurofondy.

Zdroj:  :: dialnice.info :: Váhostav získal už tretiu zákazku v tomto roku.

Hm, ďalší dielik do zoznamu veľkých PíáR projektov, ktoré boli od počiatku plánované tak, že sa nikdy nestanú realitou. Budú vrieskať o vyšetrovaní, ktoré nikdy nenastane.

Spoločnou charakteristikou všetkých týchto udalostí je jedna veta: Socialisticky tárať, ale pravicovo žiť.

Ešte roky sa bude ťahať spor o tom, kto kedy a ako čo s kým mal zámer dohodnúť budúce udalosti. Právnici milujú Váhostav – SK a.s. Bafuňár si zakričí: Váhostav – SK a.s. vyšetríme! A prideľujú sa ďalšie štátne zákazky.

Je to presne to čo som písal v článku: Je to hnusná spoločnosť, ktorá nedodržiava svoje pravidlá  To už tak býva, že mám pravdu.

Viete priatelia, keď je na začiatku totálne šlendriánstvo, ďalším jeho rozvíjaním, opravami, korekciami a záchranami sa vám z neho nepodarí nikdy urobiť Fénixa. Bude stále, aj keď pozlátené, smradlavé exkrement.

Čo to tu kto splieta o nejakom absurdnom tlaku na ceny?

„Rozdiel je takmer 60 %. Takýto tlak vyvíjal vtedajší minister dopravy Ján Figeľ (KDH) na stavebné firmy, aby preukázal politicky, že počas našej prvej vlády boli tendre predražené,“ povedal premiér.

Fico dodal, že v tom čase Smer-SD ako opozičná strana upozorňovala na to, že to bude mať katastrofálne následky pre subdodávateľov.

Tá firma bola v zisku! Hrubý zisk pred zdanením je to čo ostane po vyplatení všetkých aktuálnych záväzkov, teda vrátane subdodávateľov. Aj tak im ostali peniaze s ktorými nevedeli čo si počať.

Čo to tu kto splieta o firme, ktorá dostáva ďalšie a ďalšie štátne zákazky?

„Ja som presvedčený, že v prípade manažmentu firiem, vrátane Váhostavu, ktoré podpisovali za vlády Ivety Radičovej zmluvy, mohli mať motív ísť do podvodu,“ doplnil Fico. Súčasná vláda preto bude podporovať vyšetrovanie Generálnej prokuratúry v prípade reštrukturalizácie Váhostavu.

Zdroj:  Fico: Vláda podporí vyšetrovanie reštrukturalizácie Váhostavu | Slovensko | ekonomika.sme.sk.

To sa dnes kto zobudil? Alebo si myslí, že sme všetci v tejto republike na hlavu padnutí s IQ šumiacej  peny?

Firma dostala štátnu zákazku a na konci finančného roku 2013 jej prevyšovali peniaze po vyplatení všetkých aktuálnych záväzkov, po započítaní prípadných strát z minulých rokov, po odpísaní všetkého hmotného a nehmotného majetku, po vytvorení všakovakých cucacích opravných položiek.

Ak firma realizujúca štátnu zákazku je priebežne v zisku, je cena štátnej zákazky absolútne v pohode. Máme istotu, že ani kvalita nebude trpieť. Ak firma odvedie daň zo zisku a súčasne neplatí svojim dodávateľom je to aktuálna šlamastika aktuálneho manažmentu a aktuálnej štátne správy a aktuálnych súdov. Tí všetci sú zodpovedný za účtovníctvo rokov 2012-2014.

Čo robili všetky súdy, všetky finančné úrady, všetci prokurátori v rokoch 2012 až 2014, keď tu už niekoľko posledných rokov vrieskajú subdodávatelia, že im kontinuálny výherca štátnych zákazok neplatí?  Vláda Smeru udelila ziskovej firme ďalšie štátne zákazky na základe ceny. A ďalšie zákazky na základe čoho ani nikto nevie.

Alebo si myslíte, že sú tí manažéri šialení a dotujú zo súkromných zákazok tendre pre štát? To ani člen Smeru nemôže myslieť vážne.

Aby tých šialeností nebolo dosť, ministerstvo financií sa postará, aby výhercovia dotácií pre budúceho volebného víťaza mali svoje odvody na kampaň poistené:

Ministerstvo financií (MF) SR zase zvažuje zriadiť fond, do ktorého by štát poskytol návratnú finančnú pomoc a z každého verejného obstarávania pri verejných zákazkách by tam išlo určité percento, čím by sa poisťovali spoločnosti pred prípadnými reštrukturalizáciami.

Vládny Smer, po tom ako priviedol v rokoch 2012-2014 štát do absolútneho absurdna, totálne zošalel.


Teraz najčítanejšie