Denník N

Keď sa z liberálov stávajú reakční sympatizanti

Keď ide o to, zostať vo vláda a dosiahnuť politické ciele, sú stredopravé strany ochotné oslovovať rasistických voličov rasistickými argumentami a byť oportunistickí voči reakčným pozíciám.

Najnovší príklad oportunizmu „stredu“ voči rasizmu a krajnej pravici sa prejavuje v reakciách na najnovšie teroristické útoky. „Útok na západnú spoločnosť“, na náš „spôsob života“, na „slobodu“. Terorizmus je najvďačnejší politický tovar, najmä ak ide o terorizmus, ktorý nie je spáchaný „bielymi“ proti „bielym“. Ako vojna sa predáva ako teplé rohlíky a zatemňuje každý obsah politiky a vlastné chyby. Pravičiari po ňom skáču, aby s ním predali svoju triednu vojnu, obmedzenia občianskych práv a sledovanie. Zachádzajú až tak ďaleko, že koketujú s najkrajnejšou pravicou, ktorá navrhuje ako „konečné riešenie“ vysťahovanie určitej časti moslimskej populácie Európy.

Každý poznáme štatistiky o úmrtiach ľudí vzhľadom na počet obyvateľov. Ešte aj v prípade násilných úmrtí a „teroristických“ útokov je islamistický džihádizmus a „radikalizmus“ v takmer zanedbateľnej menšine. Prečo spôsobuje toľko pozornosti, je každému záhadou. Na tento objektívne správny a pochopiteľný argument odpovedajú, že ľudské životy nemožno počítať. Šiesti zabití ľudia sú rovnako tragickí ako tisíc a žiadajú si rovnakú reakciu, pravdepodobne vojnu a ďalšie miliardy k boju proti terorizmu. Inak povedané, šiesti zabití ľudia sú rovnaká tragédia ako Holokaust. Na jednej strane odmietajú teda priznať, že šesť úmrtí je menej než šesť miliónov, na druhej zavádzajú hierarchiu medzi typmi vrážd, kde ideologická vražda a pokus o vraždu, ktorá nie je dosť „verejná“, nie je terorizmus, ak ide o verejnú masovú vraždu spáchanú moslimami, to je terorizmus.

Títo oportunisti, alebo ešte horšie, úprimní sympatizanti, radi povedia rasistickému voličovi: áno, vysťahujeme tých „radikálnych moslimov“, áno, islam je netolerantný, áno „čierni“ a chudobní sú sprostejší, ak bude voliť za znižovanie ich daní a zvyšovanie ich ziskov. Radi obetujú tisíce a milióny nevinných ľudí, aby dosiahli svoje ciele chamtivosti.

Keď fašisti prestávajú byť proti parlamentnej demokracii, stávajú sa z nich koaliční partneri.

Keď rasisti zabíjajú ľudí, sú ticho. Keď fašisti vykonávajú teroristické útoky, sú ticho a narábajú s nimi ako so zlodejmi alebo s duševne chorými. Ak je útok moslimov útok na Európu, čo je potom útok tisícov fašistov, čo je potom útok amerických, izrealských a ruských lietadiel na moslimských civilistov? Nie je úmyselná vražda akýchkoľvek civilistov terorizmus? Čo iné sú potom akcie krajnej pravice a západných krajín?

Keď to spraví muslim, je to vyhlásenie vojny, keď biely kresťan, choroba. Keď to spraví muslim, je to terorizmus, keď štát, humanitárna misia. Existuje len islamský fašistický terorizmus, nie kresťanský či sekulárne fašistický.

Kto si myslí, že vysťahovanie bude dobrá prevencia, je blázon, ak niečo, vytvorí len situáciu podobnú fašistickej fantázii „rasovej vojny“.

Terorizmus je zbraň slabých. Teroristické útoky islamistov nie sú útoky nepochopiteľných fanatikov, ale tých, ktorí chcú preniesť koloniálnu vojnu do domoviny koloniálnych krajín. Západ vedie naozaj už storočie koloniálnu a imperialistickú vojnu na Blízkom východe. To je najdôležitejšia, možno jediná príčina pre tzv. islamský terorizmus. Reakcia naňho svedčí o rasizme našej spoločnosti a oportunizme všetkých tradičných politických prúdov. Keď Írí zabíjali Britov, nikto nevolal potom, ich vysťahovať z Británie, zakázať z verejnej služby či všetkých sledovať. Keď zabíjali stalinisti a maoisti, vysťahovali sme ich? Dnes rovnako zabíjajú ako aj v minulosti zabíjali Židia, chceme aj ich vysťahovať? Čo sa má stať s fašistickými teroristami? Tiež budú zabití, budú im odobraté ľudské a občianske práva? Vidíme len jeden terorizmus, ten, ktorý vidieť chceme. Vidíme len tú nenávisť, ktorú vidieť chceme. Európsky, americký, židovský (áno, je nábožensky motivovaný) a ruský terorizmus nikto nevidí. Nikto zaňho potrestaný nie je. Nakoniec budú jeho obete.

Teraz najčítanejšie