Denník N

Koho budeš voliť? Fašistov. Ja viem, ale v ktorej strane?

V Slovenskej národnej galérii sa skončila výstava Sen x Skutočnosť o propagande za Slovenského štátu.
V Slovenskej národnej galérii sa skončila výstava Sen x Skutočnosť o propagande za Slovenského štátu.

Matovič sa pustil do Beblavého, špeciálny prokurátor za osem rokov nič nevyšetril a Kotleba sa pohodlne usadil na treťom mieste. Súvisí to spolu? A prečo by malo?

  • vybuchla francúzska atómová elektráreň a rádioaktívny mrak z nej mal smerovať do Nemecka a ďalej. Okrem konšpiračných portálov o tom nikto nič nevedel.
  • niektorí Česi a Slováci svoju nenávisť po Lidli, Nebii a divadelnej hre obrátili priamo na Korán. Demonštratívne ho pálili, lebo páliť knihy sa zatiaľ vždy v histórii osvedčilo.
  • V denníku Plus 1 deň vznikla nová kategória, takzvaný fašistický lajfstajl.

    life
    Na fotografii vľavo nie je dotyčná slečna. Je na nej modelka, lenže o tom sa článok napísať nedá.

Vyšla analýza hospodárenia žúp, z ktorej jednoznačne najhoršie vyšla Banská Bystrica. Vzápätí nasledovala správa o tom, že župan Kotleba zamestnával načierno a tá istá župa teda príde o eurofondy na opravu ciest. To všetko ukázalo, že dať fašistom do rúk celú krajinu je skvelý nápad.

Richard Sulík zas oznámil, že euro zanikne najneskôr v roku 2025, čím nadviazal na svoje už splnené predpovede, že eurozónu opustí Grécko, po ňom Portugalsko, Nemecko zatvorí hranice a Angela Merkelová skončila.

Na oficiálnych ruských portáloch sa navyše šírila správa, že jeho SaS je za odchod Slovenska z Európskej únie. Nebola to pravda, ale z SaS namiesto toho odišiel Jozef Mihál. A SaS povedala, že je to zo zdravotných dôvodov a Jozef Mihál sa počudoval, lebo si bol istý, že odchádza kvôli Richardovi Sulíkovi.

No a Igor Matovič sa pustil do Miroslava Beblavého, ktorého obvinil, že on aj jeho rodičia zbohatli  na mečiarovskej privatizácii. Dôkazy, že to tak bolo, nepredložil, ale vyzval Miroslava Beblavého, aby predložil dôkazy, že to tak nebolo. Toľko novinky z opozície.

kovacik
Ten pocit, keď ti nerozumejú.

Ostatný týždeň tiež odpovedal na otázku, čo presne by znamenalo menej Európskej únie, po ktorom mnohí volajú: vyšla totiž správa, že najväčší bordel je na Slovensku práve tam, kde na nás Európska únia dáva najmenší pozor. A niektorí si aj tak mysleli, že tak je to správne, lebo to bordel síce je, ale je to bordel náš.

Škandálom týždňa síce nebola ale mala byť informácia o tom, že špeciálny prokurátor Kováčik za osem rokov riešil 61 prípadov a ani v jednom nezačal trestné stíhanie. Na čo Lucia Žitňanská povedala, že to nevychádza ani matematicky, a Robert Fico povedal, že je to naopak v poriadku a ak by aj nebolo, tak za Kováčika môže Dzurinda. A tiež povedal, že v SaS berú drogy.

Čo sa stalo s bývalým ministrom Počiatkom, nespomenul.

dan
Andrej Danko na tento týždeň.

No a potom bol víkend.

Poslanec Krajniak v televízii ukázal obálku plnú peňazí pre rómsku rodinu a prázdnu obálku pre nerómsku rodinu. Každý vedel, čo tým chcel povedať, a mnohí mali ešte aj pocit, že to povedal presne tak, ako to je.

Navyše, v najnovšom prieskume sa strana Mariana Kotlebu prvýkrát umiestnila na peknom treťom mieste. Hovorilo sa, že jej voličov bude ešte viac, len sa za svoje preferencie hanbia, ale tiež sa hovorilo, že sa síce hanbia, ale len zatiaľ.

Reálnu podporu si nikto odhadnúť nedovolil.

Čím viac sa verejná diskusia radikalizovala, tým viac radikáli stúpali a čím viac stúpali, tým viac sa diskusia radikalizovala. Ocitli sme sa v začarovanom kruhu, nikto nevedel, ako z neho von, ale čoraz viac ľudí hovorilo, že z neho vlastne von nechceme. Ako totiž ukazovali všetky skúsenosti, dať krajinu do rúk fašistom je jednoducho skvelý nápad.

Kolovať začal starý vtip v novom šate:

Koho budeš voliť?
Fašistov.
Ja viem, ale v ktorej strane?

Radi ma môžete mať tu.

Teraz najčítanejšie