Denník N

Kotlebov Adrián z Nitry

V roku 2012 mal na kandidátke ĽSNS, ktorá obsahovala 70 mien, poradové číslo 35. Kotlebovej strane je verný aj v súčasnosti. Z praxe vieme, že členovia ĽSNS o sebe hovoria, že nie sú historici, ale záujmy poniektorých naznačujú, že prinajmenšom určitá časť histórie im nie je celkom ľahostajná.

Na Facebooku má profil Adrian Holcik.

Ako som už uviedol v perexe, v parlamentných voľbách do NR SR v roku 2012, kandidoval za ĽSNS z 35. miesta.

Priebežne sa zúčastňoval straníckych akcií.

Aj koncertov. Na tejto fotografii je s frontmanom extrémistickej skupiny Ortel, Tomášom Hnídkom.

V roku 2013 obdivoval kandidát Kotlebovej ĽSNS napríklad aj toto.

V tom istom roku sa pochválil, vraj je z neho: „manager KVP.“

A pochválil aj údajnú pracovnú morálku vo firme KVP, Lehota s.r.o., kde pracoval.

O jeho vernosti Kotlebovi a jeho strane svedčí aj táto fotografia z konca októbra 2017. Adrián je na nej zachytený pri roznáške volebných materiálov ĽSNS.

Začiatkom novembra 2017 sa chystal k voľbám.

Adrián si v novembri nezabudol pripomenúť amerického člena Ku-klux-klanu, neonacistu a teroristu odsúdeného na doživotie, Davida Lanea, autora známych 14 slov: „We must secure the existence of our people and a future for White Children. My musíme zabezpečiť existenciu našich ľudí a budúcnosť bielych detí.

Keď sme už pri Ku-klux-klane, Adriánovi sa zapáčil tento vtip.

Keďže ho zdieľal, páčil sa mu zrejme aj tento. Nakoľko nie je antropológ, k téme rasizmu by sa zrejme nevedel vyjadriť, podobne ako Jeho krajský šéf Uhrík k holokaustu, lebo ten zas nie je historik.

Adrián ale rasizmus samozrejme odsudzuje.

O Adriánových názoroch niečo napovedá aj toto.

A určite aj toto.

Deň výročia ukončenia 2. svetovej vojny a víťazstva nad fašizmom si Adrián pripomenul takto.

A svoju trochu jednostranne orientovanú záľubu v histórii, presnejšie v jej špecifickej časti, dokumentoval zdieľaním týchto „super“ obrázkov. Nechýbal medzi nimi ani nacista, príslušník Hitlerových oddielov SA a autor piesne „Die Fahne hoch,“ Horst Wessel, ktorého meno niesla aj jedna z divízií Waffen SS.

Rozlúčme sa s Adriánom touto jeho zábavkou. Akousi náhodou mu v nej vyšlo, že má niečo spoločné s ikonou fašizmu, Benitom Mussolinim. Aké prekvapujúce, priatelia.

 

 

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.