Denník N

Kotlebov El Segundo z Nitry

Každý kto videl nejaký western, ktorý sa odohrával v blízkosti mexických hraníc vie, že nejeden miestny Calvera mal spravidla vo svojej partičke chlapíka, ktorého volali El Segundo. Bol to jeho dôverník, nohsled, zástupca a hlavný vykonávateľ jeho rozkazov. Rovnako tak má svojho zástupcu, či jedného zo zástupcov vo svojej partaji, aj Marián Kotleba. Je ním Ing. Milan Uhrík, PhD., riaditeľ Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja, podpredseda strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko pre propagáciu a poslanec NR SR.

V období pred voľbami a tesne po nich, zastupoval Milan Uhrík Kotlebovu stranu v televíznych debatách. Tak, ako kedysi chodili komunistickí nominanti „dělat Slováky“ do ústredných úradov v Prahe, chodil teraz Uhrík robiť „slušniaka“ do televízie. Keď sa to jednoduchším Kotlebovým skalným, ktorí nepochopili účel nasadenej masky nepáčilo, svoju miernosť v debatách im náležite vysvetlil.

13-3-16
Okrem iného sa Milan Uhrík v televíznej debate vyjadril aj na margo predvolebných sľubov o zrušení financovania politických strán  zo štátneho rozpočtu. Pán poslanec uviedol, že príspevok pokiaľ sa ho nevzdajú aj ostatné strany, rozdelia medzi ľudí. Iba zabudol uviesť medzi ktorých… Akosi mi nedá pokoj otázka, či to nebude podobné, ako v prípade zamestnávania ľudí v Úrade BBSK…

5-11-15sluby

Stará múdrosť, že o peniaze ide vždy až v prvom rade, sa nevdojak ponúka pri pohľade na konfrontáciu ružových predvolebných sľubov a šedú realitu po voľbách. Ale pán Uhrík sa aj tu vynašiel. Vraj „niekto bol zase iniciatívnejší ako treba.“

kotl-uhrik-p

Pretože mnohí možno obrazu, ktorý sa o sebe a strane, snažil pán Uhrík vytvoriť, uverili, pozrime sa teda ako to so slušnosťou pána Uhríka v skutočnosti je. Milan Uhrík má ako politik na Facebooku vytvorenú stránku, na ktorej sa dá nájsť naozaj kadečo.

titulka

Začnime napríklad jeho prvoaprílovým statusom. Napriek dátumu nejde o prvoaprílový žartík, ale pán poslanec ho myslí vážne a dominantná myšlienka o mimovládkach, mu ešte dlho nedá pokoja. A je príznačné, že inšpiráciou je pre neho podplukovník KGB, Putin.

1-4-16

Pán poslanec myšlienku následne v komentároch aj patrične rozviedol. A jeho fanúšikovia nešetrili „dobrými“ radami. Zákaz, postavenie mimo zákon, súd, vyhnanie a došlo aj na smrť. A pani Anežka sa vyjadrila ako sa na dámu z prostredia ĽSNS patrí. Pochopiteľne bez akejkoľvek reakcie majiteľa stránky.

mu-1-4-16lp-1-4-16ag-1-4-16ps-1-4-16mv-1-4-16pa-1-4-16pb-k-1-4-16

Zaujímavý je aj mierne schizofrenický status z 5. mája o Putinových motorkároch a ruskej vlajke na župnom úrade. Nie je pikantné, ak niekto kto označuje SNP za židoboľševický či čechoslovakistický puč proti vlastnému štátu, vyvesí ruskú vlajku na počesť tých, ktorí idú položiť vence k pamätníku SNP a ešte s treťotriednym motorkárskym komparzom, pošle aj svojho podržtašku so sprievodom z úradu, aj z kandidátky? Pritom rok predtým viali na župnom úrade v deň výročia SNP čierne zástavy. Vraj na počesť padlých… Je v tomto svetle kritika bývalých Kotlebových spoločníkov zo Slovenskej pospolitosti na jeho adresu, týkajúca sa vernosti Kotlebu a jeho partaje niekdajším spoločným princípom, úplne mimo?

5-5-165-5-16-st

Pravdaže ani tu nechýbajú komentáre „k veci“. Nasucho neobídu Fico, „sku.veny“ židia, sku.vení Chazari, sionisti a slniečkári,“ predstavitelia vlády, ani „americkí teroristi.“

uh im-8-5-16

Už o pár dní náš ochranca Slovenska zabojoval za „pozdvihnutie kultúry“ s heslom „musíme chrániť naše múzeá a divadlá pred bulvarizáciou a ohlupovaním zo strany zahraničných mimivládok.“ Všimli ste si, ako mimovládky rušia pokojný spánok Kotlebovho podpredsedu?

11-5-16-a11-5-16-b

Po múzeách a divadlách prišli na rad zbrane, ktorých držanie sa vraj chystá Európska únia sprísniť. Pritom podľa Uhríka „neprejde mesiac kedy by nejakí štrbaví mudžahídi (či už z Pakistanu, alebo z našich osád) niekoho niekde nezabili, alebo neznásilnili… A banda zradcov z únie nás ide radšej úplne odzbrojiť. Aby sa tí asociálni degeši pri návšteve vášho domu nemuseli báť vôbec ničoho…“

12-6-16-a12-6-16-b

Potom sa Uhrík venoval slávnemu snemu ĽSNS a nezabudol sa zmieniť, že sa ho zúčastnili aj „vzácni zahraniční hostia.“

19-6-16-a19-6-16-b
Pozrime sa bližšie na jedného z nich. Jens Pühse z NPD, ktorá je označovaná za krajne pravicovú a nacionalistickú, sa napríklad na sociálnej sieti vyjadril ku dňu ukončenia 2. svetovej vojny, takto: „8 Mai 1945 Wir feiern nicht!“ (8. máj 1945 neoslavujeme)

puhse

V júni sme sa ešte dozvedeli, že pre Milana Uhríka predstavuje Putinove súčasné Rusko očividne celý svet. „Informácia o našom zámere usporiadať referendum o vystúpení z EÚ sa dostala do celého sveta.“

25-6-16

V júli najskôr poslal predsedovi NR SR ručne písaný a archaickými klikihákmi ozdobený list, v ktorom ho žiadal aby v priestoroch Národnej rady povolil výstavu kabaretnej dvojice Vaský – Daňo. Zmienil sa o „beznádejných vyhliadkach do budúcnosti“ aj o „vyvolávaní duchov minulosti“ a svoju tirádu zakončil vo veľkom štýle, zmienkou o fašizme… „Súčasný liberálny turbokapitalizmus  si život človeka neváži o nič viac, než hocijaký fašizmus.“ Predseda Národnej rady však rovnakú chybu, ako neskôr trnavský primátor, Peter Bročka, neurobil.

7-7-16-a7-7-16-b

Odborník na bojlery a kreatívne použitie roxoru, spolu s „investigatívcom“ a nádejným predajcom roxoru, ktorý skáče po poslaneckých laviciach, to samozrejme aj patrične ocenili.

rv-7-7-16md-7-7-16

Neskôr dal Milan Uhrík čosi o vlakových hliadkach, zahraničných mimovládkach a médiách, ktoré „milujú multikultúrnu diverzitu a neznášajú poriadok.“ Svoje slová doplnil videom na ktorom známy a usvedčený výtržník spred bratislavskej Hlavnej stanice a súčasný poslanec a člen výboru pre ľudské práva a národnosti, Milan Mazurek, chce brániť v prípadných výtržnostiach iným.

10-7-16ajbm

Potom prišli na rad tragické teroristické útoky vo Francúzsku a Nemecku, ktoré ho vyprovokovali k prehláseniu „Ak nechceme aby náš svet zahynul, tak jednoducho musíme prebrať vládu!“ Teroristické útoky samozrejme všetci odsudzujeme, ale vládu ĽSNS určite nepovažujeme za rozumné riešenie.

23-7-16

Ako býva zvykom, komentármi prispeli aj jeho fanúšikovia. Jeden z nich si zrejme vzal k srdcu nedávny Uhríkov status o zbraniach a vyzval ku kúpe zbraní aj nelegálnym spôsobom. A ďalší zožal úspech s návrhom na vešanie…

pm-23-7-16mb-23-7-16rr-23-7-16

Následne ohlásil Uhrík sériu štyroch článkov, v ktorých sa podujal vysvetliť „prečo pod diktátom EÚ nikdy nedosiahneme prosperitu.“ Jeho očividná nekompetentnosť vyprovokovala k reakcii Mariana Jánoša, ktorý ho vo svojom blogu označil za „Kotlebokonóma,“ ktorý by si zaslúžil čestný doktorát na univerzite Jána Ľuptáka.“

24-7-16a24-7-16bkotlebokonom

Príznačné je, že Uhrík sa pod blogom do polemiky a obhajoby svojich tvrdení nepustil, zato neskôr dal na svojom profile čo to k dobru. O Mariánovi Jánošovi napísal, že je to „len nejaký nímand.

11-8-1611-8-16-a

Júl bol aj v znamení Uhríkovej návštevy Číny, ktorá sa uskutočnila na pozvanie predstaviteľov vlády z provincie Che-nan. Pre pochopenie mentality Uhríka a jemu podobných, je príznačný jeho komentár pri jednej z fotografií. Dakedy chránil Čínu pred nájazdom cudzincov Veľký čínsky múr. Dnes ju chráni veľký čínsky firewall. Americké stránky ako Google a Facebook sú v Číne kompletne blokované. Nikomu to tam však nechýba, keďže majú vlastné čínske vyhľadávače a sociálne siete v porovnateľnej kvalite, než na západe.“ Obmedzenie slobodného prístupu k informáciám a blokovanie zahraničných informačných kanálov zo strany totalitnej moci, Uhríkovi nielenže nevadí, ale očividne to aj schvaľuje a snáď ho to aj inšpiruje… A čo chýba, či nechýba obyvateľom Číny, nie je určite vecou úvah podpredsedu marginálnej strany.

uhrik-cina

V posledný júlový deň sa Uhrík rozpísal o dovolenke „v malebnom tichu bavorských dediniek.“ Akosi sa však pozabudol zmieniť o návšteve iného, nepochybne nemenej malebného miesta, ktoré je pre nejedného, určitým spôsobom orientovaného súčasníka, priam pútnickým miestom.  Je to známe „Orlie hniezdo“ Adolfa Hitlera. No možno tam pána Uhríka naozaj prilákal iba nádherný výhľad.

31-7-16b31-7-16

V auguste opäť prišiel rad na mimovládky „oblbujúce ľudí.“ Najskôr v statuse propagoval svoj príspevok v parlamente. V ďalšom o mimovládkach napísal „Ľudskoprávne mimovládky – darmožráči platení zo zahraničia za to, aby prevrátili našu spoločnosť hlavou dolu… Osobne ich považujem za najzákernejšiu hrozbu… Títo plaziví nosatí „aktivisti“ od uja Sorosa… Už čoskoro však pre nich pripravujeme malé prekvapenie.“ Ale tí „nosatí aktivisti od uja Sorosa“ pánovi Uhríkovi určite vykĺzli spod pera iba omylom. Náš slušný pán píejdží, predsa určite nie je žiadny antisemita.

5-8-16a 15-8-16-aa 15-8-16-bb

Vzápätí sa pánovi inžinierovi v súvislosti s vlakovými hliadkami v zelených tričkách s mriežkou v kruhu na hrudi, zacnelo po lepšom volebnom výsledku. Povzdychol si „Pane, daj nám silu mať v najbližších voľbách 51 % a sprav z pani ministerky Žitňanskej vlakovú sprievodkyňu na linke v okolí cigánskej osady v Kozárovciach.“

17-8-16a

A príčinlivý sympatizant nezabudol na margo volieb dodať, že tie ostatné „boli zmanipulovane“

jl-17-8-16

Pri čítaní tohoto statusu Banskobystrického samosprávneho kraja, si človek nevdojak spomenie na známe „vodu káže, víno pije.“ Podávať projekty na čerpanie financií z fondov EÚ a zároveň tvrdiť, že je to iba nástroj na vydieranie suverénnych štátov zo strany EÚ, dokážu naozaj iba ľudia so zvláštnym vzťahom ku konzistentnosti svojich postojov a hodnote vlastného slova.

eurofondy

Aj tento „ekonomický“ úlet, v ktorom sa pán elektrotechnik Uhrík pokúšal fušovať do remesla ekonómom, si vyslúžil reakciu Mariana Jánoša. Nazval ju priliehovo – Kotlebov Fantozzi vypočítal ako prerábame na EÚ a fundovane v nej zhrnul v čom sa Milan Uhrík mýli. Z blogu je zrejmé, že pán podpredseda ĽSNS pre propagáciu, sa ako goebbelsovský propagandista osvedčil, ako ekonóm však žalostne zlyhal. Svoj blog Marian Jánoš zakončil takto: „Napriek všetkému, treba podporiť podpredsedu ĽSNS v jeho blúdení medzi základmi stredoškolskej ekonómie. Na rozdiel od svojich kolegov, ktorí si sebakriticky vyhodnotili, že najlepším využitím voľného času poslanca NRSR je strašenie po vlakoch, nám Milan Uhrík daroval plody tej zábavnejšej stránky svojej osobnosti.“

29-8-16propagaciafantozzi

Začiatkom septembra prišiel meisterstück pána podpredsedu. Nech si už myslíme o svadbe poslankyne OĽANO, Silvie Petruchovej, čokoľvek, status, pod ktorým sa doslova vyliala odporná páchnúca žumpa, napovedá čo to nielen o morálnom profile všetkých komentujúcich, ale nepochybne aj toho, kto nechá takéto komentáre na svojom profile bez akejkoľvek reakcie.

6-9-16a p-6-9-16ap-6-9-16jp-6-9-16vd-6-9-16ak-6-9-16dp-6-9-16vc-6-9-16rv-6-9-16mm-6-9-16vb-6-9-16rb-6-9-16pk-6-9-16mh-7-9-16jr-7-9-16mk-10-9-16rs-5-10-16

Našla sa však aj jedna statočná, ktorá sa poslankyne zastala a položila Uhríkovi zopár otázok na telo. Príznačné je, že zostali bez odpovede.

mj-8-9-16 katolik

Na výročie teroristického útoku na „dvojičky“ si pán poslanec nespomenul na tento barbarský teroristický útok, ale zaujalo ho niečo iné. A jeho status opäť vyvolal medzi jeho fanúšikmi búrku. Najmä na adresu riaditeľa televízie. Vyhadzovalo sa z okna, čistilo, spomínali sa „kryptožidia“ a zaznela aj úvaha, že „kým je to politicka korektnosť Jude ťaží.“ Známy scientológ a bývalý vojenský pilot Vladimír, napísal niečo o tom, že nám vládnu „buzeranti v spojenectve s americkými potrimiskármi“ a bývalý fanúšik OĽANO a neskorší člen a kandidát na poslanca za ĽSNS, Peter, dodal „Ved cela statna sprava sluzi nwo. Aj rtvs.“

11-9-16rp-11-9-16pb-11-9-16rl-11-9-16mk-11-9-16mch-11-9-16vb-11-9-16ph-11-9-16

V polovici septembra Milan Uhrík naznačil jeden zo svojich cieľov pre najbližšie obdobie. Ambíciu kandidovať za župana v Nitre, čo sa stretlo s pozitívnou reakciou jeho fanúšikov. Pošuškáva sa, že by jeho kandidatúru mohla podporiť aj istá nemenovaná parlamentná strana. Ale možno sú to iba nejaké nezadržané vetry.

15-9-16pb-15-9-16

Neskôr došlo aj na obrázok prezidenta republiky. Samozrejme, v osvedčenom duchu, v ktorom veselo verklíkujú Rostás, komunisti, ruskí trollovia a celá tá „alternatívne informácie“ hltajúca čeliadka.

26-9-16

Začiatok októbra sa konal ďalší zo slávnych pochodov asociálov. Pardon, proti asociálom. Uhrík si pri tejto príležitosti takto zafilozofoval „Množstvo neprispôsobivých degešov exponenciálne narastá, a s tým aj ich trúfalosť a drzosť… Dosť bolo hry na humanistov…Raz príde vláda pevnej ruky…“ A prišlo aj na „dobrú“ radu jedného z jeho priaznivcov.

2-10-16-ac-k-degesom

Mimovládky, ako Uhríkov evergreen, sa ešte v ten istý deň opäť raz dočkali svojho. „Nastal čas spraviť poriadok aj so zahraničnými mimovládkami. Žiadna rozumná vláda predsa nemôže pripustiť, aby sa v jej štáte oficiálne zapelešili agenti platení zo zahraničia! Všetky mimovládky napojené na zahraničie budú teda musieť povinne zverejňovať svoje financovanie a označovať svoje materiály výstrahou „Pozor! Zahraničný agent! Ak tak neurobia, súd ich označí za nežiaduce a budú zakázané!“ Uhrík sa ani netají inšpiráciou u bývalého plukovníka KGB. Apropo, pán Uhrík, má sa zákon vzťahovať aj na organizácie platené napríklad FSB, nástupkyňou KGB ? Dúfam, že vám neuniklo, že žiadnu nemenujem.
Inak Kotlebovci v tejto veci už predložili aj návrh zákona. Reakciu Jaroslavy Lukačovičovej na paragrafové znenie návrhu a dôvodovú správu z dielne strany Kotleba ĽSNS, si môžete prečítať na stránke Denníka N.

2-10-16jaroslava-lukacovicova

Nedávno zarezonovala vo verejnosti fotografia nitrianskej kancelárie ĽSNS, kde visí portrét Jozefa Tisa. Informovali o tom Parlamentné listy, pre ktoré výber portrétu okomentoval Milan Uhrík takto „Bol to podľa našej mienky doposiaľ jediný skutočný slovenský prezident, ktorý zastával práva Slovákov, čo sa, samozrejme nedá povedať o novodobých slovenských prezidentoch a už vonkoncom nie o Andrejovi Kiskovi.“

kanc-nitra

Najnovší Uhríkov status sa týka zasadania Zahraničného výboru NR SR, kde sa hlasovalo o vládnom návrhu zákona, ktorým sa na Ministerstve spravodlivosti vytvára dotačný fond pre mimovládky bojujúce proti rasizmu a xenofóbii. Milan Uhrík sa nám zdôveril: „Samozrejme, že som hlasoval proti, lebo v ich ponímaní proti rasizmu = proti bielym.“ Ale inak, pán Uhrík samozrejme nie je rasista. Božeuchovaj! V komentári ešte Uhrík doplnil informáciu, kto vo výbore hlasoval rovnako ako on.

11-10-16
mu-11-10-16

Prechádzku stránkou Milana Uhríka, ako aj zákutiami jeho duše, ukončíme citáciou jeho volebného hesla: „So zlom sa bojuje, so zlom sa nehrá. Kto toto nechápe, ten prvý prehrá…“ Domnievam sa, že táto myšlienka je najmä vzhľadom na pôsobenie strany, ktorej je podpredsedom, ako aj jej členov, v súčasnosti mimoriadne aktuálna…

milan-uhrik

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.