Denník N

Kotlebov kandidát Ladislav z Ružinova

Pán Ladislav je akýsi novodobý Jozef Mak, človek-milión Kotlebovej strany. Mnohí sa možno budú pýtať, prečo o ňom vôbec píšem. Nuž preto, že bez tisícov jemu podobných, by bol Kotleba politicky tam, kde bol v minulosti. Na periférii, s minimálnou podporou a minimálnymi šancami reálne ovplyvňovať životy nás ostatných.

Dôchodca Ladislav Špánik má na Facebooku profil Ladislav Spanik.

Za Kotlebovu stranu kandidoval vo voľbách do samosprávnych krajov v Ružinove a ako sa zdá, aj on sa považuje za „poslednú šancu pre Slovensko.“ A vzhľadom na údajne pevný národný pilier Kotlebovej strany a neustále zdôrazňovanú lásku k Slovensku, pôsobí slovo „obiednávateľ“ v tejto podobe, nedôstojnej aj u najdarebnejšieho žiaka prvého stupňa ZŠ, ako dokonalá vizitka schopností a odbornosti Ľudovej strany – Naše Slovensko.

Pred voľbami aj patrične agitoval. Veľmi mu to však nepomohlo. Vo svojom volebnom obvode získal 0,75% platných hlasov a poslancom sa nestal, rovnako ako ďalších 335 neúspešných kandidátov Kotlebovej ĽSNS.

Pán Ladislav je evidentne pyšný na fotografiu s Kotlebom.

A vzhľadom na opätovné zdieľanie, zrejme aj na výsledok svojej zábavky na Facebooku. Bonus – údajný leopard je v skutočnosti jaguár.

Váži si prezidenta vojnovej Slovenskej republiky, Jozefa Tisa.

Nie však nášho súčasného prezidenta, Andreja Kisku, o ktorom tvrdí: „Sieť sa zaťahuje. KISKA pôjde do lapáku! ILAVA.“ A pýta sa: „ZLOČINEC KISKA. KTO HO DODÁ DO VAZBY?

Spolu s kamarátmi a kamarátkami Andrejovi Kiskovi po „kresťansky“ naložili aj na Nový rok. A ušlo sa aj ďalším: „Hnusný slizký had, úžerník, daňový podvodník, vlastizradca… gumové kladivo a po tých kotrbách… k..ot židovský scientologický sku.vený… také k..vy ako Kiska nemajú čo v kostoloch robiť… a kde majú jarmulky k..oti?“

Všimol si aj to, koho prezident na Nový rok ocenil a zdieľal Mečiarovho dvorného kuchára poriadne zasmrádnutej Fašírky, Pavla Kapustu. Pavol Banáš pridal na adresu Fedora Gála zasvätený a nepochybne kresťanský komentár: „Ten potkan mal zhorieť v tej krabici!“ Evidentne mal na mysli krabicu, do ktorej Fedora po narodení namiesto kolísky, uložila jeho matka v jednom z barákov v Terezíne, v dobe keď jeho otca zastrelili na pochode smrti z koncentráku v Sachsenhausene.

Je skutočne pozoruhodné, keď na profile nositeľa trička so znakom takmer totožným so znakom Hlinkovej gardy, pridá takýto odporný antisemitský komentár niekto s červenou komunistickou hviezdou na ušianke.

O čo menšej úcte sa u Ladislava Špánika teší náš prezident, o to viac si váži bývalého podplukovníka KGB, ruského prezidenta, Vladimíra Putina. K obdivným slovám na jeho adresu pridá aj pozdrav „Na stráž!“ Pripadá to spojenie iba mne trochu bizarné?

Čo sa týka domácich problémov, Ladislav Špánik sa v duchu línie strany dištancoval od protikorupčného pochodu, takže korupcia mu zrejme nevadí.

Organizátori pochodu sú totiž podľa neho slniečkári“ a „imbecili.“

Obáva sa imigrantov a islamizácie, ale pritom zverejní takéto selfíčko zo zájazdu.

Slovo priatelia, zrejme v duchu pravého slovänského pravopisu, píše s mäkčeňom ako „PRIATEĽIA.

Každý deň v týždni okrem utorka vzorne stráži.

Na správny pozdrav nezabúda ani počas prvých troch adventných nedieľ.

Ale drobné pozabudnutie počas štvrtej adventnej nedele vzápätí napraví a stráži aj počas Vianoc. Len mám obavy, či mu tá zarámovaná fotografia Jeruzalema, nepoškodí renomé u spolustraníkov.

V strážnej službe zotrvá aj počas troch posledných dní roku 2017.

A na stráži stojí Ladislav Špánik poctivo aj v novom roku 2018. Nuž a spolu s ním aj jeho „PRIATEĽIA.“

Z uvedeného je vidieť, že podľa strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, ktorá by rada riadila Slovensko aj naše životy, je pán Ladislav Špánik plne kompetentný uchádzať sa v jej straníckom tričku o dôveru svojich spoluobčanov vo voľbách.

 

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.