Denník N

Kotlebov kandidát – „pec pre židou je OK“

O väčšine kandidátov Kotlebovej strany, už nikto aspoň priemerne vnímavý, nemá žiadne ilúzie. A človek by si myslel, že ho už nič neprekvapí. A predsa.

Volá sa Patrik Gerba, je inštruktorom autoškoly a bol kanditátom strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko v Prešovskom kraji za okres Snina. A hoci sa snažil, vytúžený mandát pre stranu nezískal.

Fotografuje sa s Mariánom Kotlebom a kamarátmi.

Či s Jozefom Oklamčákom.

Má rád pivo Šariš.

Aj uniformy.

Pod nápisom „Arbeit macht frei“ v Auchswitzi je mu očividne do popuku.

A tvrdí, že „pec pre židou je OK“

Jeho komentár pripadá úplne v pohode nejednému členovi či voličovi strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, ktorá samozrejme nemá s nacizmom a antisemitizmom nič spoločné. Vladislav Ondrušek, ktorý nie je žiadny „faso“ ani „naco,“ to vyjadril takto: „zidia okradli slovakov o take miliardy a v historii zabili tolko slovanov, ze takyto humor je na mieste, nemusis byt nejaky faso alebo naco aby si vedel ze takyto humor je uplne v pohode a na mieste, mate moj hlas lsns

Naozaj niečo také nevadí „protestným a frustrovaným“ voličom, ktorí Kotlebovu stranu údajne volia iba z trucu a nie sú žiadni náckovia? Alebo členom jeho strany, ktorí sú nimi vraj iba preto, lebo sú sklamaní z politického vývoja u nás a iba túžia po poriadku a po tom, aby sa prestalo kradnúť a z verejného života zmizla korupcia a klientelizmus? Viete koľkí voliči dali v Snine svoj hlas Patrikovi Gerbovi? Bolo ich 587. Poslancom sa síce nestal, ale aj tak, pripadá vám to OK?

Doplnené o antisemitské a rasistické reakcie voličov a členov strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko na volebnú porážku:

Zuzana Guothová: „Aspoň vidno, mobilizáciou slovenských židov. Zamorené…

Richard Szarka v skupine RUSKO – SLOVENSKÉ priateľstvo na adresu Grigorija Mesežnikova: „Jude sku.vený. Presne teraz vyhral váš ChazarSionFašizmus ty sk.vený Hajzel neva DOKONČIME KONEČNÉ RIEŠENIE postaráme sa o vás

Bývalý legionár z francúzskej Cudzineckej légie, Dalibor Kohár, známy svojou radikálnou rétorikou u Richarda Tokuševa: „To cislo v Kraji o ktorom pises bolo vigenerovane ! Suki ktore riadia systen vedia ako nato ! Obicajna uctovnicka vie ako nato ! Vravel som volby len davaju cas fasistickim sukam a tim cozdevastovali slovensko ! Nedate si povedat ze skutocna volba sa robi zo zbranou v ruke ! Pridete nato co nevidiet ! Je to etnicki a prirodni zakon a nie nabuchany americky pocitac.

A sám akvarista a referent na Úrade BBSK, Richard Tokušev: „Fakt mi je ľúto ak ľudia dávajú svoje hlasy chazarskej mafii.

Dva komentáre zo stránky Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko /sympatizanti/ Prvý napísala Miroslava Matúšková, spomína v ňom, že „sa nám tu začnú roztahovat čierne opice“ a končí pozdravom „Na stráž!“

Autorom druhého je Albin Fedor: „Kaslat na to. Debili volili zidakov, tak nech si ich uziju!“

Tento komentár je zo stránky okresného predsedu ĽSNS vo Zvolene, ktorým je Ján Mikovčák. Jeho autorom je Jan Kucek a adresátom víťaz volieb v Banskobystrickom kraji, Ján Lunter: „TENTO ZID SA NEVIE ANI VYJADROVAT ….NAOZAJ JE TO V RITI, ZACALI NAM VLADNUT TOTALNI IDIOTI, BUZERANTI A PEDOFILI …..ALE TO RAZ SKONCI …..DO 5 ROKOV JE PO VAS – CHAZARI

Pamätáte sa na tohoto diskutéra na stránke hotela Bratislava, ktorý Kotlebovcom zrušil prevolebný míting s „nezávislým“ kandidátom na župana, Huďom? Ten sa pochválil  že bol za ĽSNS predsedom volebnej komisie. Ale inak s Janom Kozejom, ktorý má na pleci vytetovaný hakenkrajc, nemá Kotlebova strana určite nič spoločné.

 

 

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.