Denník N

Kotlebovo kukúča

Je to všeobecne známe. Pre kukučky je typický hniezdny parazitizmus. Hniezda si nestavajú a kladú svoje vajíčka do hniezd iných spevavcov. Tie vajíčka vysedia spolu so svojimi a obetavo kukučie mláďa aj kŕmia. Keď malé kukúča podrastie, neraz využije svoju fyzickú prevahu a podstatne menších „súrodencov“ jednoducho z hniezda vyhodí. Tak sa mu totiž ujde viac potravy.

Reč bude o Máriovi Šušekovi, postavičke mnohých strán a mnohých Facebookových profilov. Najnovšou (bez)nádejnou straničkou je „Sloboda a priama demokracia,“ podľa vzoru českého národovca Tomia Okamuru.

s-sp

Začnime profilom Mário Šušek, kde má Mário momentálne 1 412 priateľov.

titulka-profil

Ďalším je profil Mario Susek. Priateľov je tu iba 25.

profil-112010-mojmirovce

V poradí tretím je profil Mario Susek (Hnutie spd) s počtom priateľov 217.

titulka-ms-nitra-spd

Nakoniec tu máme stránku Mário Šušek – Služobník občanov. Počet interakcií je síce blízky nule, zato silných slov je tu neúrekom. Nechýbajú fotografie dravých šeliem, ktorými si Mário zrejme posilňuje sebavedomie. V detskom veku sa to stáva. Dokonca aj niektorým dospelým, ktorí akoby z detských dupačiek ani nevyrástli.

titulka-sluzobnik

Raz Priama demokracia, raz Na stráž!

s-spoj-fot

V júli 2015 Mário Šušek ako okresný predseda a člen vedenia PD, takto propagoval svoju stranu. Omyly, ktoré sú súčasťou jeho odpovedí nestoja za komentár.

1-7-15

Mário chodieval usilovne mávať fangličkou či transparentmi PD a v septembri 2015 ešte pripomínal stranícky účet na volebnú kampaň. „Link na transparentný účet je…“

ucat-spoj

Čo nevidieť však už bolo všetko inak. Veď už v januári 2016 Mário vystupoval po boku Kotlebu v Slobodnom vysielači a pózoval na fotografii v straníckom tričku Kotlebovej strany vo Svätom Antone na ranči Nádej, kde sa schádzali členovia ĽSNS a kde prinajmenšom raz nechýbal ani spevák neonacistických kapiel Juden Mord a Krátky proces, Rastislav Rogel, ktorý mal na kandidátke číslo 44.
5-2-16nadej-sprogel-sp

Máriove kotrmelce ocenili aj bývalí spolustraníci z PD. Dozvedeli sme sa, že Mário je vraj „bývalý SMER-ák. Blahoželáme všetkým zúčastneným stranám. SMERu, SD, ĽSNS aj SPD k výnimočnej akvizícii. Čo na skutočnosť, že člen inej strany mal na kandidátnej listine pre parlamentné voľby v marci 2016 pomerne vysoké číslo 22, hovoria členovia ĽSNS, nevieme. Ale určite je zaujímavé, že ďaleko za Máriom bol nejeden okresný predseda či zalúžilý člen strany. Kukúčatá mávajú ako vidieť šťastie.
5-12-p

Mário chce robiť poriadky

Mário PD-ĽSNS-SPD by rád trestal a zatváral. Chystá sa na politikov. Čo sa týka tých, ktorí nielen po roku 1989, ale aj predtým, naozaj kradli a budú usvedčení a odsúdení v riadnom súdnom procese, možno iba súhlasiť. Právom im to patrí. Ale Mário má chuť aj na vlastizradcov „a keď bude treba,tiež ich pozatvárame!“ Kto určí, kto sú vlastizradcovia? Mário s kamarátmi od Kotlebu? Či s rómskym (alebo ako on sám hovorí, cigánskym) apokalyptikom Marekom Balážomodborníkom na prijímanie darov od pacientov, Petrom Liptákom z okamurovskej SPD?

9-12-16

Do boja sa chystá aj so zbraňou v ruke „…len nám dajte zbrane a my si s vami urobíme poriadok…len na to čakáme. Až sa to stane bude to váš koniec.“

susek-14-5-16

Šušek, Židia a holokaust

Hodné pozornosti sú aj Šušekove statusy a zdieľané články týkajúce sa holokaustu. Ani najmenej však nepochybujem, že ak by mal Šušek svoje stanovisko vysvetliť, zachoval by sa rovnako zbabelo ako Mazurek a ostatní. Len ako to teraz vlastne je? Ide o „6 miliónové klamstvo o holokauste,“ ako tvrdia neonacisti z Rodobrany, alebo si „holokaust zapríčinili sami Židia,“ ako údajne tvrdí poľský profesor.

ms-15-4-16susek-26-3-16

Na Židov má spadené aj inak. Článok z jedného z najpochybnejších webov s názvom „Vplyvní a najbohatší židia sú zlo a paraziti tohto sveta. Oni sú tí, ktorí vedú svet do záhuby a páchajú na ňom genocídu od čias starého Babylonu.“ komentoval takto „Presne tak!“

5-11-16

Biela rasa, Tiso a asýrski kresťania

Zaujímavý je aj komentár „No biela rasa tu bola vždy. A pozrite sa na naše deti a naše ženy. Plavovlasé a biele. A to židom strašne vadí. Slovania sú najväčšie etnikum Európy. To nebude náhoda!“ 

18-9-16

Tiso samozrejme nemôže chýbať.

susek-27-3-16

Katolícky kňaz Tiso, spoluzodpovedný za to, že viac ako 57 000 občanov Slovenska bolo vyvezených do táborov smrti,  áno, kresťania z Iraku, nie. „Nechcem ich tu! My sme tu doma!“

susek-22-3-16-a

Kotleba, novinári a herecké esá

Kotlebu smelo bráni aj pred novinármi. „Stále si budú o Mariána obtierať tie šleptavé novinárske papule!“
susek-24-3-16

A kto sa ozve proti jeho ikone, Mário mu to spočíta. Veď je nejaká osobnosť, nie? „Herecke esa? Akurat tak zumpa a odpad je Lasica a spol.“

susek-18-3-16

Poslanec Martin Poliačik a prezident Andrej Kiska

Lepšie nedopadol ani poslanec Martin Poliačik. „A ja keby som mohol,tak ta dam zavriet na psychiatriu ty uchylny buzerantsky fetak!!!“

27-10-16

Samozrejme, najviac to, ako to už u týchto býva, schytal prezident, Andrej Kiska. „Ty debilko, nasou jedinou povinnostou je, sa ta konecne zbavit!!! Somar sprosty zapredany, zase som sa rozculil.“

27-4-16

To samozrejme nie je všetko. Šušek zdieľal „vtipne“ upravenú fotografiu a komentujúci čo to pridali. Jozo B Hablak „..zabit bez sudu…,m, potrat zidovsky…“ A antropologička  Sylvia Belišova sa pochlapila dokonca dvakrát. „židovsky uženicky ko.ot“ a „už by mohlo aj je.nuť keď bude letieť – aspoň niečomu rozumnému by poslúžilo a nie ko.ota voziť“ Pravú kotledámu je ľahké spoznať po vybranom slovníku.

susek-16-5-16sus-k-16-5-16

Niet nad odborníkov

Mário zdieľa aj článok renomovanej historičky a odborníčky na obdobie 2. svetovej vojny z Rostásovho obskúrneho konšpiračného plátku, pardon, mienkotvorného časopisu Zem a Vek, ktorý je svedomím národa.

9-12-16
A nechýba ani hotová bomba od známeho medicínskeho superodborníka. Paráda! Stačí privoňať a je z vás génius. Mário evidentne čuchá pravidelne.

9-12-16-ab

Hurá, ide sa spoločne do volieb!

Vlk, lev aj celá vlčia svorka sa chystajú do volieb VÚC. Chudáci vlci, ako prídu k tomu, aby ich okrem pravidelného kántrenia v rámci každoročného odstrelu, ešte takýmto spôsobom zneužívalo kadejaké kotlebovské kukúča. Voľne žijúcich a slobodných vlkov mám totiž, na rozdiel od kotlebovských kukúčat, naozaj rád.

v-jednote dostsv-spd

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.