Denník N

Kotlebovi podfukári, historici a jazykovedci z Bardejova

Bardejov je mesto s nádherným historickým námestím, goticko-renesančnou radnicou, gotickou bazilikou svätého Egídia a nedávno zreštaurovaným židovským suburbiom. Žije tu určite mnoho slušných a múdrych ľudí. A aj zopár takýchto.

Pred časom mali tunajší Kotlebovci stránku „Ľudová strana Naše Slovensko – Bardejov.“ Zdieľali na nej okrem tradičného kotlebovského mainstreamu aj množstvo vecí, ktoré boli za hranicou trestného zákona. Po zverejnení môjho blogu stránka zmizla. Zostala iba fotografia, ktorú používali ako titulnú.

V súčasnosti je aktuálna stránka ĽSNS Bardejov. Na titulke má logo mládežníckej organizácie ĽSNS – Ľudová mládež.

19.septembra uverejnila stránka predvolebný banner k blížiacim sa voľbám v samosprávnych krajoch. Bol na ňom Jozef Mihalčin, kandidát strany Kotleba Ľudová strana Naše Slovensko na predsedu samosprávneho kraja a štyria kandidáti ĽSNS na poslancov z okresu Bardejov. Jednému mladému mužovi však bola použitá fotografia povedomá a obrátil sa na majiteľa copyrightu s otázkou či dal Kotlebovcom súhlas na komerčné využitie jeho fotografie pre účely volebnej kampane. Ten to poprel a fotka zo stránky čo nevidieť zmizla.

Mladý muž potom urobil montáž, ktorá vtipným spôsobom glosovala správanie bardejovských Kotlebovcov. Prevzala ju aj stránka „Prečo ľuďom hrabe“ a bardejovská kotlebovská družina mala o reklamu postarané. Veď uznajte, slogan: „Keď ideš do politiky vymeniť zlodejov s ukradnutou fotkou,“ nemá chybu.

Ani toto poučenie však mládencom z Bardejova nestačilo a vzápätí sa objavil banner s ďalšou fotografiou. Nakoľko aj ten pomerne rýchlo zo stránky zmizol, je možné, že aj v tomto prípade nebolo s použitím fotografie všetko kóšer.

Skutočnú slávu však stránke priniesol až starší status Kotlebovho bardejovského dvorného historika a vzhľadom na jeho lokalizáciu Tróje, aj excelentného geografa: „samotný Tutanchamon mal modré oči a DNA Slovanov. V Číne boli nájdené múmie našich predkov aj z našimi špecifickými tetovaniami, dokonca jazdecké nohaviice, ktoré sú najstaršie na svete, majú naše symbolmy. Čo sa týka Grécka, tá oblasť bola celá Slovanská. Posledné Slovanské mesto tam bola staroveká Sparta a taktiež Trója…“ Toto si už okrem „Prečo ľuďom hrabe“ všimli aj Topky a ďalšie portály a sláva bardejovských Kotlebovcov sa dotýkala hviezd.


Po podfukároch a historikovi predstavme aj nádejného jazykovedca. Nie je ním nikto iný ako Vladimír Takáč, donedávna uvádzaný na oficiálnej stránke Kotlebovej strany ako okresný predseda pre Bardejov.

V súčasnosti je tam už iné meno a samotný Takáč, to ako sa dostal k prestížnej funkcii v hierachii parlamentnej strany, ktorá by chcela spravovať Slovensko, vysvetľuje takto: „Ako predsedu ma uviedli dočastne, lebo nemali koho.

Zdá sa, že aj takto sa dá dostať k funkcii u Kotlebovcov. Spomínate si na Kika z Medzilaboriec? Aj ten bol predstavený ako okresný predseda pre Medzilaborce. No po medializácii jeho kariéra akosi rýchlo skončila. Všetko nasvedčuje tomu, že aj v tomto prípade išlo o niečo podobné. Vladimír Kika v mnohom pripomína a zdá sa, že ho niekto rovnako nepekne zneužil. 5. augusta toho roku sa pochválil: “ NS! Priatelia z okresu Bardejov v najblišich dnoch ideme s poslancom NR a taktiež precedom Prešovskeho Kraja LSNS s panom Milanom Mazurekom zaregistrovať okresny klub Ludovej strany naše slovensko Bardejov a potom začneme spoločne s členmi z okresu Bardejov  v okrese spoločne prasovať na bespeči slušnych ludi pred asocialnima parazitmi !!!

Vlado sa potom snažil. Zbieral podpisy pod petíciu, spolu s ďalšími roznášal stranícke materiály či sedel na schôdzach kde nechýbal „preceda“ Mazurek.

Chvíľu si aspoň na papieri v Bardejove aj „zaprecedoval,“ ale v súčasnosti vraj už nie je ani predsedom, a dokonca ani členom. Iba skalným voličom ĽSNS. Aspoň tak to tvrdí. Vo februári bol ešte plný entuziazmu.

Kdeže už boli staré časy, keď pred štyrmi rokmi napísal toto: „moje stare časi po neakom tom litryku v sebe teras uš som apstynent prešiel som ku salvišom :DD.

Teraz ho trápili iné veci. Najmä židia. Tí sú predsa nočnou morou každého správneho člena či sympatizanta Kotlebovej strany.

Na záver malá ukážka toho, prečo o Vladovi píšem ako o jazykovedcovi. V minulosti absolvoval skúšky na získanie zbrojného preukazu. Takto o ságe informoval na svojom Facebooku. Perly ako: „mam us zasebou…idem sa uš začat učit uš by bolo aj na čase…su zamnom už len psichotesty…uš len pušku a mam všetko.“ Aj vám napadlo v súvislosti so zbrojným preukazom, spomínanou puškou a Vladom, to čo mňa…?

Uznáte, že ak aj Vlado už nie je „preceda,“ je z neho prinajmenšom kandidát na doktoranda v Jazykovednom ústave Ľudovíta Štúra. Stačí vyhrať voľby a už je tam. Veď ĽSNS má na každý post v štátnej aj verejnej správe, či v najrôznejších inštitúciách predsa dosť kvalitných ľudí. A Vlado je určite jedným z nich.

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.