Denník N

Kráľovná vs. princezná 0:1

Takto by sa dalo charakterizovať tohtosezónne postavenie dvoch slovenských reprezentantiek v zjazdovom lyžovaní – Veroniky Velez-Zuzulovej a Petry Vlhovej. Dominantnejšou v tejto dvojici je 31-ročná Velez-Zuzulová, dnes už bezpochyby legenda slovenského športu. Bratislavská rodáčka si celkovo dvadsaťkrát v rámci pretekov Svetového pohára (SP) vybojovala pódiové umiestnenie, na najvyšší stupienok dosiahla v dvoch prípadoch, ako 28-ročná v decembri 2012 v rámci slalomu v rakúskom Semmeringu, o tri dni na to v paralelnom slalome v nemeckom Mníchove opäť zdolala všetky súperky a zviditeľnila krajinu spod Tatier.

azuz

Predsa len, Veronika už nie je najmladšia a už niekoľko rokov sa hľadá jej vhodná a schopná nasledovníčka. Nádeje sa vkladali do Jany Gartnerovej, dcéry niekdajšej lyžiarskej hviezdy Jany Gartnerovej staršej. Barbora Kantorová, Barbora Lukáčová ani Kristína Saalová zatiaľ nejavia známky toho, že by raz mali byť fenomenálnymi športovkyňami, hoci celú kariéru majú ešte pred len sebou.

To však platí aj o 20-ročnej rodáčke z Liptovského Mikuláša P. Vlhovej, ktorú po 13. decembri 2015 môžeme nazývať princeznou slovenského zjazdového lyžovania! Mladá pretekárka bola v rámci slalomových pretekov Svetového pohára vo švédskom Åre najrýchlejšia v oboch kolách, a tak si na svoje konto pripísala vôbec prvú medailu vo SP. Jej „učiteľka“ Velez-Zuzulová obsadila šiestu priečku, čo však ju a ani nás nemusí až tak mrzieť. Verme, že naše zjazdové lyžovanie konečne našlo budúcu hviezdu svetového rozmeru, ktorá sa pokúsi nadviazať na tento senzačný úspech už budúci víkend v ďalších pretekoch SP vo francúzskom Val d’Isère.

avlhova

V tejto sezóne princezná vedie nad kráľovnou 1:0!

azuzu

Teraz najčítanejšie

Robert Ďurkáč

Som študentom tretieho ročníka bakalárskeho stupňa na Katedre žurnalistiky Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Rád by som sa venoval športovej žurnalistike, avšak trochu z iného pohľadu, povedzme investigatíve a nielen informovať o skóre a kto kde a kedy bodoval. :)