Denník N

„Kresťanskí“ ateisti

Nie všetci, čo o sebe tvrdia, že sú veriaci aj úprimne veria. Nie všetci, čo o sebe prehlasujú, že sú kresťania aj dodržujú Ježišove zásady.

images

Idú sa mojkať do kostola a pred chvíľou zaklamali niekomu do očí vo vážnej veci a bez mihnutia oka.

Napíšu do komentárov, že sú veriaci, ale iného veriaceho menovite označia za nenávistného, špinu, somára či hlupáka. A oni sa schovávajú samozrejme pod falošnou identitou, aby sa im ľahšie vyčíňalo so škodoradosťou potkana, ohlodávajúcom aj tie posledné spoločenské piliere slušnosti.

Dávajú iného vyšetriť na psychiatriu, ani sa s ním nerozprávali, hoci im to Ústava SR aj zdravý rozum zakazujú.Sami by to potrebovali, ale dlabú na seba.

Kážu iným, že odpustiť treba nie iba tak povrchne, ale zo srdca, a na osemnásobnú žiadosť o milosrdenstvo odpovedajú vymyslenými obvineniami a stupňujúcimi trestami ako ukrutní inkvizítori.

Chodia na konferencie o bioetike, kde do detailov rozoberajú, ako treba mať obrovskú úctu k ľudskej dôstojnosti, hlavne u nenarodených a umierajúcich. Ale keď im zo spoločenstva niekoho temné sily surovo napadnú, udajú, ošpinia a hodia cez palubu aj vyhodia zo zamestnania tak diletantsky, že mu nedajú ani platnú zmluvu o rozviazaní pracovného pomeru, tak všetci hlavy do piesku. Aby neprišli asi o fleky. Ani sa toho napadnutého nespýtajú, čo vyviedol. Iba o ňom „solidárne“ klebetia a rozširujú svojimi tieňmi podfarbené hypotézy. A sú radi, že nie sú na jeho mieste.

Idú z kostola, kde bola kázeň o potrebe konať skutky milosrdenstva a tak dajú žobrákovi nejaké to euro, a nezaujíma ich, že podporujú v ňom alkoholizmus.

Vplyvného chlapíka potľapkajú verejne po pleci, lebo im dodá peniažky na charitatívne projekty, a to, že tento chlapík podporuje zabíjanie nenarodených detí, a je takto vlastne z cirkvi exkomunikovaný, to nie je pre nich až také dôležité.

Majú či spravujú miliónové majetky, sú preťažený troma funkciami i robotami alebo majú dva príjmy spolu nad tisíc euro a príde za nimi iný kresťan, že stratil prácu a žije zo 61 euro, a že bol na sto iných miestach a prácu stále nemá, že či by mu nejako nepomohli. Dajú mu desaťeurovku, aby ich viac neotravoval, lebo sa ponáhľajú spievať na koncert oslavujúci asi ich lakomého kapitalistického boha.

Navonok predstierajú, že veria, ale ich skutky prezrádzajú, že v Posledný súd VLASTNE VOBEC NEVERIA. 

Prepadli by sa totiž hanbou, keby mali Boha pri sebe a robia to, o čom vyššie píšem bez ľútosti alebo niečo podobné. Museli by sa aspoň zahanbiť a zľaknúť, že toto všetko sa niekde nakrúca a raz premietne na veľkej ploche, kde to budú veľmi mnohí aj vidieť.

Vyznávajú nie kresťanského Boha a z pápeža si robia väčší posmech než ten vychechtaný šašo na obrázku.

Žijú tak, akoby Boha nebolo, povedal o neznajbohoch emeritný pápež Benedikt XVI.Odporučil im, aby skúsili začať žiť tak, akoby Boh bol.

images

Teraz najčítanejšie