Denník N

Kto (skutočne) riadi mesto Košice?

V Košiciach kolabuje MHD, EEI si neplní povinnosti a náš animátor rozdáva pusinky v Sobranciach.

EEI si neplní povinnosti, MHD kolabuje, vodiči chýbajú aj budú chýbať.(https://kosice.korzar.sme.sk/c/20547394/argument-o-nahlom-odchode-vodicov-nesedi-s-cislami-dpmk.html).

Končiaci primátor Richard Raši tieto problémy už nerieši a chce pred nimi ujsť. Po ohlásení svojej kandidatúry na post župana má úplne iné starosti. V Košiciach si ho už veľmi neužijeme. Funkcia ho zunovala a ním spôsobené problémy mu prerástli cez hlavu. Náš animátor radšej rozdáva žehličky na Juhu a pusinky v Sobranciach. Z Košíc vyráža na (služobné?) cesty do všetkých miest a obcí kraja, aby spoznal problémy svojho nového domova a dozvedel sa, kde, komu a čo treba sľubovať. Namiesto lanárenia vodičov do košickej MHD lanári voličov. Lebo v Košiciach sa už minuli. Jedni aj druhí. 

Do kraja ide prenášať „úspešný“ príbeh nepodarených rekonštrukcií od spriatelenej Dúhy, nákup predražených električiek, ktoré nikto nechce (Škoda Vario LF2+ https://sk.wikipedia.org/wiki/Vario_LF2_plus), biznis na občanoch pomocou spriatelenej firmy EEI. (http://kosicednes.sk/nazory/komentar-mariana-balazsa-biznis-na-obcanoch/)

Tento náš multitalentovaný „čávo/trendsetter“ dokáže:

  • robiť poslanca v NR SR (kde údajne „vybavuje“ veci pre Košice) na 100%,
  • primátora Košičanov (údajne) na 100%, ktorých nadovšetko miluje, ale opúšťa…
  • aj volebnú kampaň do VÚC, lebo po 10 rokoch zistil, že tu je náš domov.

Všetko z verejných (našich) peňazí. Fakt: Košický samosprávny kraj v tomto volebnom roku preinvestuje 70 miliónov Eur. Z toho 60 miliónov je úver, ktorý budeme všetci 30 rokov splácať. Dobrá volebná kampaň, že? Oplatí sa vydržať a dať hlas za balónik, karafiát a letáčik.

 

Dobrý gazda nosí domov, zlý gazda z domu kradne

Áno, je to náš domov a Richard Raši tu spolu s partiou Paška, Forrai, Mach, teta Anka (https://www.aktuality.sk/clanok/306702/komentar-mareka-vagovica-paska-odchadza-rasi-zostava-biznis-moze-pokracovat/) dotiahli biznis pre spoločnosti ako:

Kým sa však chodí po dedinách a po parlamente, kto skutočne riadi toto mesto???

V Košiciach si skutočne platíme animátora. Platíme jeho a všetkých jeho spolužiakov zo Šrobárky (https://kosice.korzar.sme.sk/c/5860788/primator-rasi-sa-obklopil-spoluziakmi-zo-4-a.html), aby nám robili animácie fotkami na FB, behačkami po Hlavnej a rozdávaním žehličiek dôchodcom.

Platíme si aj mestskú políciu, aby dohliadala na biznis EEI – v teréne pri udeľovaní pokút, ale aj na mestskom zastupiteľstve pri krotení vášní ľudí a ponižujúcich osobných prehliadkach. Najnovšie mu budeme zrejme prispievať na volebnú kampaň za župana. Veď kto rozlíši peniaze súkromné od verejných, ktoré v kampani minie? Kto rozlíši jeho služobné cesty od súkromnej volebnej kampane? Kto v jeho neprítomnosti skutočne riadi toto mesto a kto – bez volieb – keby sa stal županom?

Pýtam sa Košičania: “To tak dobre?” Čo s tým vieme urobiť?

1. Zvoliť Rašiho za predsedu kraja – zbavíme sa síce osoby, ale nie rašizmu v Košiciach. Legislatívne si zabezpečil kontinuitu vládnutia Smeru tým, že nebudú doplňujúce voľby primátora a na zvyšok volebného obdobia prevezme funkciu primátora ním poverená nevolená osoba – námestník. Napríklad námestníčka známa svojím výrokom „Krava“ https://dennikn.sk/blog/viceprimatorka-obcanom-vy-primitivi-teba-urcite-nezastupuje-ty-krava/

2. Nedopriať mu funkciu, po ktorej baží. Odchodom Trebuľu z funkcie by tak skončila éra vlády Smeru nad krajom. Aktuálna príležitosť na prejavenie nespokojnosti je účasť na veľkom pochode proti korupcii. Aj Raši má ako občan príležitosť prísť a dať tým signál, že je “čistý” kandidát a bojovník proti korupcii. V Košiciach sa stretávame dnes, 5. júna o 17.hodine.

Viac o proteste: https://www.facebook.com/velkyprotikorupcnypochod

Čítaj viac názorov na www.ladislavlorinc.sk

Teraz najčítanejšie

Ladislav Lorinc

"CHÝBAJÚ MI RYTIERI, ROVNÍ CHLAPI... V POLITIKE, V UMENÍ AJ V ŽIVOTE"