Denník N

ĽSNS už nevyužíva len sociálne slabších, na rad prišli aj zvieratá v núdzi

Brífing ĽSNS v parlamente. Foto N – Tomáš Benedikovič
Brífing ĽSNS v parlamente. Foto N – Tomáš Benedikovič

Ľudová strana Naše Slovensko sa často na svojom facebookovom konte pochváli fotografiami z odovzdávania finančného šeku sociálne slabším rodinám či ľuďom s postihnutím. Sem-tam prostredníctvom sumy na šeku spropagujú nacizmus, no a tento raz využili na svoje PR karanténnu stanicu v Topoľčanoch.

Krajský predseda ĽSNS Ján Kecskés však vo svojom facebookovom príspevku týkajúcom sa pomoci útulku v Topoľčanoch zavádzal, vymýšľal si a klamal, na čo by mu zrejme nikto z jeho skalných fanúšikov neprišiel, keby sa neozvala samotná karanténna stanica s vlastným vysvetlením toho, ako situácia naozaj prebehla. Kým ĽSNS tvrdí, že pracovníčka útulku ich prosila, aby fotky v tričkách s logom strany, na ktorých pomáhajú psíkom v núdzi, stiahli kvôli vyhrážkam od mesta Topoľčany, že ju za túto politickú propagáciu prepustia, samotní zamestnanci tvrdia, že prepustiť ich nemôžu, a teda sa im tým ani nevyhrážali, keďže vlastne zamestnancami nie sú a v útulku pracujú len ako dobrovoľníci. Okrem toho, karanténna stanica poskytla detaily o tom, že s ľuďmi z ĽSNS komunikovala, aby fotky odstránili, keďže útulok je apolitický a prezentujú len pomoc od súkromných osôb nie politických strán, kotlebovci však túto žiadosť odignorovali. Namiesto toho sa pokúsili vnútiť svojim fanúšikom predstavu o tom, akí sú nekoneční samaritáni a všetci naokolo sa im snažia ich charitatívne aktivity prekaziť.

Skutočnosť je taká, že podľa slov ľudí z útulku, sa členovia ĽSNS absolútne nezaujímali o útulok, jeho problémy, či o psy, ktoré sa v ňom nachádzajú, iba za niekoľko minút nacvakali fotky ako dôkazy svojej dobročinnosti. Útulok dokonca tvrdí, že ĽSNS už v minulosti mala záujem im finančne či materiálne pomôcť, avšak keď zistili, že to nebudú môcť použiť na politickú propagáciu, pomoc si rozmysleli.

Preto rovnako ako karanténna stanica v Topoľčanoch odkazujeme strane Mariana Kotlebu – kto chce charitu robiť naozaj úprimne, robí ju potichu. Fotky v straníckych tričkách a šírenie klamstiev na sociálnych sieťach nemá s dobročinnosťou nič spoločné.

Tichá väčšina – Študenti spájajú sily

Teraz najčítanejšie