Denník N

Malý Mirko a veľký Robo

Fiktívny telefonát dvoch (pravdepodobne) malých ľudí

Róbert F.: Mirko, počuj, ja tam pôjdem na tú tlačovku dnes s tebou.

Miroslav L.: Čo? Načo? Veď to je v pohode, všetko sme robili v súlade so zákonom, neboj sa – veď sme si dopredu schválili výnimku na tých 160 litrov, išli sme cez to..A keď budú chcieť zmluvy, neukážem im nič, je to v suchu. Dám to aj sám. Nechcem tam vyzerať ako debo, čo to nevie ustáť sám.

Róbert F.: Pozri Mirko, už si v strane nejaký ten piatok, vieš síce, ako to u nás chodí… Ale takúto kauzu si ešte nemal a nechcem, aby sa to posralo. Ja som už takýchto, a aj oveľa horších vecí, ustál kopu. Naši chalani z PR mi dali tipy. Nerobím niečo takéto prvýkrát.

Miroslav L.: A to tam budeš celý čas, ja nebudem ani hovoriť, či ako to spravíme?

Róbert F.: Nie, ja tam prídem na začiatku. Vynadám novinárom a poviem, že sú to špinavé protislovenské prostitútky. To zaberie, uvidíš, bude to hajlajt dňa. Plebs nám to zožerie, veď trištvrte krajiny číta len Nový čas a Plus 1 deň, oni si niekde v kútiku duše tiež myslia, že novinári sú hajzli, keď dávajú do novín také tie hnusné veci, aké sú denne v bulvári. Budú so mnou súhlasiť.

Miroslav L.: Dobre, ale veď neprídu nám na tlačovku len blbci, niektorí sa budú pýtať tak, že to bude mať hlavu a pätu..

Róbert F.: No, ešte poviem, že prečo to vytiahli teraz po 7 mesiacoch ?!

Miroslav L.: Ale veď Gabo z Transparency písal, že na tom robia skoro pol roka…

Róbert F.: Mirko, Gabov blog čítalo tak 0,1% populácie, a aj z nich nie všetci celý…Malo to hádam tri strany, aj ja som to len preletel očami. Mňa bude v správach vidieť milión ľudí. Musíš ísť na ľudí jednoducho – novinári sú prostitúky, vytiahli to po 7 mesiacoch, neboj, bude to v suchu.

Miroslav L.: No, vymyslel si to super! Nie darmo si predseda :)

Róbert F.: A ešte niečo ti poviem…Kali robí na tom Igorovom prípade, dáme to von – obviníme ho. Otočíme to tak, ako sme to otočili aj s tým kupovaním poslancov na východe. Všetko ide ako má, ešte stihnem ísť aj večer za Lacim, sľúbil mi, že mi dá konečne zakerovať to Bugatti.

Miroslav L.: OK, tak teda díky, vidíme sa.

(Celý rozhovor je vymyslený a slúži na pobavenie. Mená sú len podobné, lebo aj hlas môže byť len podobný. Dajte si colu na moje zdravie!)

Teraz najčítanejšie