Denník N

Mám 16 dôvodov, prečo nebudem voliť č.16 – pridajte svoje aj vy

Priatelia, mám 16 dôvodov, prečo nebudem vo Voľbách 2016 voliť č.16. Určite máte svoje dôvody aj vy. Poďte sa spolu v diskusii o ne podeliť. Ďakujem.

  1. Aj keď sa Fico pýši tým, že sme „automobilovou veľmocou“, aj tak Gréci a Turci majú vyššie platy ako my.
  2. Mať takú silu v parlamente, akú tu na Slovensku nemal ešte nik, a urobiť pre obrodu čistej slovenskej ekonomiky a čistej politiky tak málo, jasne ukazuje na ich neschopnosť.
  3. Mať takú silu rozhodovať o fungovaní zdravotníctva, školstva, súdnictva, poľnohospodárstva, vnútra, atď., atď., a aj tak sa topíme v špinavých politických kauzách hovorí tiež samo za seba.
  4. Predvolebný marketingový zákon o preukazovaní pôvodu majetku je nefunkčný, a bol dobrý len na jeho zneužitie pri minulej volebnej kampani. Gorily žijú stále medzi nami, a užívajú si všetko, čo doteraz nakradli.
  5. Mať takú veľkú šancu dostávať tak veľké milióny z eurofondov, a nevyužiť ich na veľké celoslovenské projekty, ktoré by dali víziu Slovenska, nie na 4, ale 40 rokov dopredu, je premárnenou šancou, ktorá sa už nebude opakovať. Keď sa kohútiky z eurofondov v roku 2020 uzavrú, tak až vtedy pocítime, ako veľa sme dostávali, a ako málo sme to využili.
  6. Namiesto toho, aby sa Slovensko vybralo filozofiou: „Mať, malé autá, s nízkou spotrebou a veľkým výkonom, sa naše ministerstvá vybrali opačnou cestou: „Mať veľké auto, s malým výkonom a veľkou spotrebou.“ Je predsa známe, že Slovensko má3 x toľko policajtov ako rovnako veľké Fínsko, a ideme ich stavy ešte zvyšovať!
  7. Bol to pokles cien ropy, uvoľnená menová politika ECB, eurofondy, a nie Fico, čo naďalej priaznivo vplýva na rast slovenskej ekonomiky. Dnes Fica ťahá hlavne „automobilový priemysel“, ale paradoxne práve ten znižuje ekonomickú imunitu slovenskej ekonomiky voči potenciálnym externým rizikám. Jednostranne zameraná  ekonomika je pre každý štát veľmi nebezpečná a riziková. Je to proste vabank.
  8. Odhaduje sa, že v zahraničí pracuje asi 300 tisíc našich občanov. Viete si predstaviť, aká hladová dolina by tu vznikla, keby sa museli z toho zahraničia masovo vrátiť? Viete si predstaviť, aká vysoká by bola na Slovensku nezamestnanosť? Takže sledujme, ako to dopadne v Anglicku, tam už sú náznaky, že sa budú musieť vrátiť.
  9. Všetky tie populistické balíčky nie sú samozrejme zadarmo, veď už G. Masaryk to dávno vedel, keď povedal:„Všetko čo nám dáva štát, nám dáva z našich  peňaženiek.“ Preto aj v  tejto predvolebnej kampani platí:  Všetko čo nám dáva Smer, alebo Fico, dáva nám z našich  peňaženiek. Toto by už konečne mohli pochopiť aj červení voliči.
  10. Nebezpečné sú tie populistické balíčky preto, že v budúcnosti môžu poškodiť tých čo na tie populistické balíčky pracujú, a to hneď 2 x. Prečo? Raz tým, že tie populistické balíčky zaplatia len tí, čo pracujú, lebo len tí odvádzajú dane. Druhý krát tým, že tie populistické balíčky sa môžu stáť ľahko brzdou a budú brzdiť rast platov tým, čo na tie populistické balíčky pracujú. Táto 2 x diskriminácia pracujúcich je v zmysle filozofie: „Kôň, ktorý ťahá najviac, tak toho najviac bijú.“
  11. Venezuela po 16 rokoch vymenila svoju ľavicovú vládu, aj pri takom veľkom nerastnom bohatstve, akým je ropa, lebo celá ekonomika vďaka ľavici skolabovala. Toto je ďalšia zlá správa pre všetkých ľavičiarov a voličov Smeru, lebo aj tam to začalo prerozdeľovaním rôznych balíčkov. Kto sa však nepoučí z hlúposti iných, musí doplatiť na tu istú hlúposť.
  12. Smer nám môže ukazovať grafy hospodárskeho rastu, ale štatistiky počtu exekuovaných ľudí sú nekompromisné a hororové. Priatelia, vedeli ste, že už pred 2 rokmi Slovensko pokorilo 3 miliónovú hranicu exekúcií? Priatelia,  vedeli ste, že vyše 40 tisíc prípadov sa týka dôchodcov ?  
  13. Priatelia, páčil by sa vám finálový beh na 100 metrov na  olympiáde, keby 7 modrých šprintérov  štartovalo na štarte, a jeden červený šprintér už mal náskok 60 metrov? Bol by takýto víťaz naozaj víťazom, či len obyčajným zbabelcom? Je preto dnešná Ficova predvolebná kampaň férová?
  14. Čítali ste už, akí kandidáti kandidujú za Smer? Niektoré mená sa oplatí naozaj rad radom vygoogliť, a budete šokovaní, kto tam všetko je, a Ficovi to vôbec nevadí, on je na nich hrdý, lebo inak by ich tam predsa nedal. Pritom možno až 100 z nich sa dostane do 150 členného parlamentu opäť.
  15. Polícia pri utýraných a zavraždených ženách jednoznačne zlyhala. Týmto utýraným a zavraždeným ženám ani nepomohla, ani ich neochránila. Za túto políciu však zodpovedajú aj naďalej páni, ktorí aj napriek tomu  neodstúpili, a možno ti istí páni budú v marci na MDŽ ženám zas darovať kvety. Majú mať v rukách, tak silný rezort takí slabosi? Keď si pomyslím, že slovinskému ministrovi trvalo len niekoľko hodín, aby po zverejnení informácie, že šoféroval opitý, odstúpil zo svojej funkcie, tak my tu na Slovensku máme v politickej kultúre ešte stále značné rezervy.
  16. Ako môže ďalšie 4 roky viesť štát človek, ktorý sa bojí zodpovedať, takú primitívnu otázku, či bol, alebo nebol v byte na Vazovovej, ktorá sa spomína v spise Gorila? Otázka preto je: „Je tento človek ešte svojprávny, a statočný politik, keď nevie, či bol, alebo nebol v byte, na ktorú dostal tak jednoduchú otázku.“ Čo by na túto jeho politiku a politiku jeho ministrov povedal Ľ. Štúr, či M.R. Štefánik?

Možno týchto 16 silných argumentov prečo nebudem vo Voľbách 2016 voliť č.16, teda Smer, voličom Smeru a ľavici nevadí, ale mne týchto 16 silných argumentov naozaj vadí. Víťazom volieb by preto pre týchto 16 argumentov nemala byť táto strana Smer, ale o tom rozhodnete vy, voliči i nevoliči.

P.S. Nie je poctivý, kto si popáli jazyk a nepovie druhým, že polievka je horúca. (Francúzske príslovie) Mňa tých 16 argumentov poriadne páli. Vás nie? /SaS/126/Bindas/

Teraz najčítanejšie

Bindas Tibor

www.Bindas.eu "3M" Moc Morálnym Múdrym a Slovensko bude silné a spravodlivé pre všetkých. Moje blogy sú moje podozrenia, hodnotové súdy, fikcie i satira na veci verejne. Sú písané vo verejnom záujme.