Denník N

Máme na to byť petičnou veľmocou

Petícia už dávno stráca na hodnote. Keby to tak nebolo miesto herní by sa riešilo odvolanie 90% poslancov NRSR.

V sobotu sa na Marhuľových slávnostiach v Petržalke konalo ďalšie, skryté podujatie. Či už išlo o politickú hru, alebo skutočnú snahu niečo zmeniť, ťažko povedať. Chlapci v oranžových šiltovkách do úmoru zbierali petíciu za zrušenie herní v Bratislave.

Nebolo by nič na tom zaujímavé, keby ale vedeli odpovedať na otázky podpisujúcich. Ani jeden brigádnik nevedel odpovedať na to, čo sa vyrieši zrušením herní.

TIPOS bude mať naďalej svoje tikety, žreby a stávkové kancelárie, ktoré navštevuje čo raz viac ľudí nebudú súčasťou nejakej straty. Schytajú to iba kamenné herne, poprípade výherne prístroje v krčmách. Miesto regulácií príde zákaz, ten pripraví nejedného nehráča o miesto, ktoré mu umožňuje živiť seba, poprípade aj rodinu. Keď si to tak vezmeme tak ide o najnedomyslenejší proces. Petícií má už každý plné zuby, buď za nejaké zrušenie, alebo za založenie novej politickej strany. Vizitka Slovenska sa zvyšuje každým dňom. Ak je možné u nás všetko riešiť petíciou prečo sme nepodali ešte návrh na odvolanie nášho „milovaného“ premiéra?

To kto má túto petíciu na starosti mi je osobne jedno. Skôr by sa mohli dotyční zamyslieť a pokúsiť sa hľadať riešenia v materiálnych stratách a v strate pracovných miest. Mesto Las Vegas si napriek svojej výraznej činností nežije až tak zle a kriminalita je v niektorých amerických mestách rozhodne väčšia.

Nebudem tu nikoho osočovať, pretože na to nemám nárok, ale jediné čo ma však mrzí je, že som sa po troch pivách na slnku podpísal pod túto petíciu. Ak by išlo o nejaké riešenie, ktoré zmení môj podpis budem veľmi rád. Nechcem patriť medzi tých čo by mohli mať na svedomí prepustenie niektorých pracovníkov a dieru v rozpočte.

Teraz najčítanejšie