Denník N

Máte problém? Zavolajte Erikovi Tomášovi. Poradí, poslúži.

Erik Tomáš je ľudomil. Stačí, aby sa mu niekto zdôveril so svojími peripetiami a pozve ho na Úrad vlády. Ukrojí si zo svojho vzácneho poslanecko-poradcovského času, kávičku mu nechá uvariť a hĺbavo načúva. Vžije sa do jeho trápenia natoĺko, že ho začína zdieľať. S múdrosťou jemu vlastnou, analyzuje problém najmä z mediálneho pohľadu, aby napokon vyhlásil : Musíte odpovedať na otázky novinárov. Potom ešte skusmo, ale len pre vaše uši pre istotu upozorní, že tí novinári sú vlastne hyeny a smradi, preto on od nich odišiel do politiky. Aby mohol naplno prejaviť svoju sociálnosť, aby sa mohol celým telom, celou dušou a celým svojím bankovým kontom venovať riešeniu problémov chudobných a núdznych.

Erik zbúral svojím prístupom mýtus o arogancii a nezáujme slovenských politikov. Z Čistého dňa(veľmi provokatívny názov tohoto zariadenia) v Galante mu podľa jeho vlastných slov zavolali vlastne úplne cudzí ľudia, lebo potrebovali poradiť. A on ako správny poslanec a poradca, chcel vypočuť ich boľačky, pofúkať im rany. Pozval ich na Úrad vlády. Napriek tomu, že podľa jeho vlastných slov o nich predtým nevedel, nepočul a ani len netušil, že jestvujú. Erik je proste príma chalanisko, plný empatie a lásky k blížnym. Hlavne k blížnym politicky.

Za tento svoj počin by možno bol navrhnutý aj na titul Emapťák a sympaťák roka, nebyť jeho vrodenej skromnosti. Keď sa o jeho šĺachetnom čine dozvedeli novinári(tí hyenistickí, upozorňujem), vrodená skromnosť mu nedovolila priznať farbu. Zarazilo ma iba, že suverén jeho typu si zrazu na sebe samom vyskúšal koktanie, uhýbanie pohĺadom, uhýbanie otázkam a odpovedaním na to, čo sa ho nik nepýtal.

Myslíte teda, že celý príbeh sa skutočne odohral tak, že niekto úplne, ale úplne neznámy mu zavolal a on, otvoriac dokorán svoje sociálne srdce, chcel pomôcť?

Lebo ak áno, keď budete mať na srdci čokoĺvek, trebárs trablami s deťmi počínajúc, malým dôchodkom a  vysokými doplatkami za liekmi pokračujúc, či 20 rokov sa vlečúcim vaším súdnym sporom končiac, zavolajte Erikovi. Poradí, pomôže, aj kávičku vám nechá uvariť.

Lebo Erik, aj Tomáš, sú vlastne dvaja chlapíci s obrovským sociálnym srdcom. Jeden berie poslanecký plat v Národnej rade, druhy ako poradca predsedu vlády.

Tu sú jeho kontakty : 02 57295109, 0918 820 767, [email protected]

Volajte a píšte.

Na fotografii prevzatej z dennik.hnonline.sk vidíte, ako Erik radí úplne, ale úplne neznámemu človeku.erik-tomas-dennik-hnonline-sk

Teraz najčítanejšie