Denník N

Mazurek – Magát: súboj gigantov

Keď Magát natočí video s názvom „Prečo médiám nehrám do kariet,“ v ktorom po celý čas nadáva na článok, ktorý bol údajne v „sionistickom“ plátku SME, hoci v skutočnosti bol uverejnený v Pravde a medzi rečou spomenie aj vás ako spodinu, oplatí sa nazrieť do komentárov pod videom. To, aké perličky na dne tam možno nájsť, bude obsahom tohoto blogu.

Nuž a pod videom, kde Magát tak exceloval, nedošlo k ničomu inému ako k nádhernému súboju na diaľku. V hlavných úlohách vystúpili Marián Magát, bývalý šéf partičky VZDOR Kysuce a kandidát s číslom 88 na kandidátke ĽSNS a Milan Mazurek, poslanec NR SR za stranu Kotleba – Ľudová strana Naše Slovenko a krajský predseda ĽSNS v Prešovskom kraji. Niekto tam totiž skopíroval starší Mazurekov komentár na adresu Mariána Magáta z 25. júna minulého roku, v ktorom reagoval na Magátove zbližovanie sa so Slovenským hnutím obrody, optimalizátora Roberta Šveca.

maz-hl-st
Poprosil ma jeden kolega, aby som sa ti tu k tomu vyjadril, nech už je v tejto otázke kľud. Keďže sa zrejme spustí veľká diskusia a ja osobne facebook takmer nevyužívam, viac sa teda vyjadrovať nebudem, no môj osobný názor tu máš.
Vieš aký je základný postup tajných služieb na rozloženie protisystémovej opozície, ktorá ohrozuje jeho reálne skorumpované základy? Vytvorenie tzv. kontrolovanej opozície. Tú v sebe stelesňuje SHO, ktoré pred voľbami odmietlo spoluprácu s našou stranou s vyjadrením, že sa do politiky nechystajú. Záhadne sa však po voľbách veci menia a SHO vystúpi s tým, že sa transformuje na politické hnutie. Rovnako záhadne s tým sa po Slovensku množia ich letáky, a to nie len po zastávkach či stĺpoch ale v schránkach. Róbert Švec v súkromnej debate povie, že Kotleba je jeho nepriateľToto je tzv. falošná a kontrolovaná opozícia a snaha o rozbitie národnej scény. Ty, ktorý ľuďom predstavuješ rôzne sprisahania nezbadáš to najjednoduchšie, a ešte ho naopak podporíš.
Počas volebnej kampane si navystrájal veľa hlúpostí, za ktoré ťa mnoho ľudí chcelo stiahnuť z kandidátky, no Andrej Medvecký a ja sme sa za teba na predsedníctve postavili a presvedčili všetkých, aby sa tak nestalo. Dnes to obaja ľutujeme, keďže si ukázal, že tvoja tvrdohlavosť ti nedovolí konať s rozvahou. Neviem čo sa ti po voľbách stalo, čo ti kto urobil, prečo si sa cítil ukrivdený… No z vlastného neúspechu nemôžeš viniť iných. Verejné vyhlásenia proti našej strane, ako aj v tomto videu, kde tvrdíš že sa nám scvrkli gule sú nanajvýš smiešne. Tvoja kandidatúra za župana, ktorú si s nikým predtým neprebral, a s ktorou nesúhlasili ani členovia Vzdoru bol posledný klinec do rakvy našej spolupráce. Aj napriek snahe mnohých ľudí si si to nedal vyhovoriť a tvrdohlavosť zase vyhrala nad rozvahou.
Keď tvrdíš, že v parlamente nič nerobíme, tak len ukazuješ, že našu prácu vôbec nesleduješ, pretože sme naozaj aktívni a snažíme sa vyjadrovať k všetkým problematickým témam, každý návrh dôsledne študujeme, debatujeme o ňom a hlasujeme s najlepším vedomím pre blaho národa. Pozri si tie stovky faktických poznámok, desiatky vystúpení v rozprave. V parlamente s nami odmietajú diskutovať, väčšina sa nám na chodbách vyhýba… Okrem toho stále chodíme po Slovensku a konáme stretnutia s ľuďmi, držíme si naše vlakové hliadky, na ktorých sa podieľali aj členovia Vzdoru a ideme ich opäť rozširovať, pomáhame chudobným rodinám, poskytujeme právne poradenstvo, riešime lokálne korupčné kauzy v mestách a obciach. Na výboroch predstavujeme konkrétne prípady, snažíme sa iniciovať poslanecké prieskumy… Je nás však len 14 a každý z nás sa ide roztrhnúť, aby sme stíhali aspoň to čo sme rozbehli, no už pripravujeme desiatky ďalších aktivít. Ak si myslíš, že som začal jesť ženské hormóny a nemám gule, tak si na omyle :-)
Prečo som nakoniec odmietol prísť rečniť na tento protest? Prečo Marian nedoporučil našim ľuďom aby sa tam zúčastnili? Na sneme vôbec nepadli slová o tom, že sa bojíme rozpustenia… Tých podnetov a konaní je už viac než 100 a jedno dve naviac by nikomu neublížili. Dôvod je ten, že odmietame spolupracovať s rozbíjačmi národnej scény, ako sú SHO a ako si najnovšie aj ty. Prečo obviňujem aj teba? Spýtaj sa Mariana Mišúna, ktorý sa z vlastnej vôle rozhodol, že na protest nepôjde a nevystúpi s prejavom. Spýtaj sa Miša Buchtu, ktorý sa od teba po tvojich vyjadreniach začal dištancovať. Spýtaj sa Andreja Medveckého, ktorý za teba orodoval ako blázon a ty si sa mu odvďačil tým, že ideš hlavou proti múru a rozbíjaš NS scénu v Žilinskom kraji. No a v neposlednom rade sa spýtaj Riša Holtana, skutočného NACIONALISTU, ktorý vybudoval Vzdor, a ktorý sa od teba dištancoval tiež a na protest rovnako nepôjde. Toto sú podľa teba tiež štandardní politici, ktorí stratili gule? Nie, to sú všetko tvoji priatelia, ktorých si hlboko sklamal. Vidia, kam sa uberáš a čo sa s tebou stalo… Zišiel si z cesty a nechal si sa vmanévrovať do hry tajných služieb a ani o tom nevieš. Pôsobíš ako perfektný kôl v národnej scéne a pritom máš možno dobré úmysly, len tvoja tvrdohlavosť ti to nedovoľuje vidieť. Akčná skupina Vzdor Kysuce je už zrejme minulosťou. A prečo? No kvôli tomu čo tu robíš. Pretože Rišo Holtan, s ktorým si vynikajúco rozumiem jasne vidí, že národná scéna je iba ĽS- Naše Slovensko a pár malých organizácií navôkol, ktoré však majú menej členov než jedna naša okresná organizácia. Pred pár mesiacmi sme ešte s Andrejom dúfali, že si to v hlave usporiadaš a pochopíš, kto bojuje za národ. Bolo to v dobe, keď si vystrájal s CESTOU a inými nezmyslami. Mysleli sme, že po úspešných voľbách budeš hrdý a budeš sa snažiť pracovať v našom spoločnom cieli. Ty si sa ale vybral úplne inou cestou…“

m-m-sp

Magát dlho neotáľal a napísal Mazurekovi odkaz, ako sa na zapáleného národniara patrí. S kadenciou pištole, ktorú samozrejme nikdy nemal, teda okrem tých pár okamihov, ktoré uplynuli medzi tým ako ju našiel a tým ako ju mienil, keďže je sporiadaný občan, odovzdať na polícii.

striela

Ja nie som stranik LSNS a nastastie som sa nim nestal a teda nemam co s kym konzultovat. Po dalsie, bolo aj za co orodovat, pre LSNS sme zbuchali vsetky velke akcie, ci v BA ci v ZA. Takze ruka ruku umyla, tak netreba stale nariekat a poukazovat na to, ze aki su v LSNS charakteri a ponukli mi miesto. Nech to beru ako obchod za to, ze sme im ponechali kontrolu nad akciami, ktore na zaciatku odmietali organizovat z dovodu, ze to nepritiahne ludi, s Kotlebom som bol dohodnuty na miestach na kandidatke za tieto akcie. Po akcii v Prahe som dostal z LSNS spravu, ze na kandidatke nebudem, preto som siel s CESTOU, tym sa ale nikde nepochvalite, vraj preto, ze som bol v Prahe ozraty, no keby som bol ozraty, tak ma policia nevypocuje. Tri piva pre 140 kilogramoveho chlapa hodinu pred akciou je pijatika :D ? S Misom Buchtom mam myslim dobre vztahy. Tiez sa cudujem, ze Medveckemu a spol nevadilo, ked som im dodaval knihy od Guidemedia bez toho, aby ich museli zaplatit hned, ale cakal som kym sa predaju a nechal im vsetok zisk a nemal som z toho ani cent. Co este mi chcu pani vyhodit na pred oci? Na ja som sa na cestu „nevyjebal“ , ale odmietam sa pozerat na to, ze su tam z polovice neschopni ludia, ktori si ani len nevedia otvorit papulu. Moja cesta vyzera trosku inak, nie plazit sa a drzat hubu :) . Ja sa len čudujem, že ked trebalo hlasy tak SHO a ani ja som na podiu nevadil, po volbach je uz kazdy agent a kto nekope za LSNS tak kope proti nim. Ja viem, LSNS ma patent na pravdu, nacionalizmus a na postup na narodnej scene. Ja sa cudujem, ze im nejaka bezvyznamna figurka vadi, hlavne pokial ide o mna a ked idem kandidovat. Ved nech postavia svojho kandidata. Kandidovat moze hadam kazdy, ci nie? Navyse mna podporit nechcete, tak o co Vam ide? Nechcete postavit cloveka preto, lebo by som ho mohol hlasmi vo volbach prevalcovat a tym by ste ukazali ako dokazete spajat skutocne narodnu scenu? Ja som si to s LSNS uzil dost. Ked podporite tak to beriem, ak nie, tak to beriem tiez :) . Toto mozes poslat Minovi Mazurekovi :) .“

m-p-m-sp

Po fotografiách obidvoch diskutérov s vrahom Vlastimilom Pechancom, odsúdeným za vraždu s rasovým motívom na 17 rokov väzenia, postačí snáď na záver Magátova naliehavá výzva „Mať zbraň v tejto dobe je povinnosťou, hoc i nelegálne !“

magat-1811-p

12.11.2017
Nakoľko jeden z čitateľov vyslovil v komentári domnienku, že som sa údajne nechal nachytať, pripájam originál Magátovho vyjadrenia. Pri prepise do blogu som v ňom opravil iba tri evidentné preklepy (kontorlu, csetu, ana podiu) a pravopisných chýb, vrátane hrubíc, je tam dosť. Či niekto editoval Mazurekov komentár, neviem a nie je to v tomto prípade ani podstatné. Podstatný je spor Magáta a ĽSNS, a to čo vzájomne o sebe a ďalších prezradili.

m-9-1-17

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.