Denník N

Milý volič Mariana

Nepoznám tvoju adresu, lebo si skrytý (rovnako ako volič Smeru) a vyskytuješ sa prevažne v prieskumoch, a keďže sa nevieme stretnúť tvárou v tvár, tak Ťa oslovujem touto formou.

Chcem Ti zablahoželať, že to  kandidát, ktorého si si pred tromi rokmi po zvážení všetkých  jeho argumentov a presvedčení zvolil za spasiteľa banskobystrického kraja, dokázal. Predpokladám, že si  ho volil hlavne preto, aby si vymenil krvavočervenú farbu, ktorá vládla kraju dovtedy, pričom si si možno neuvedomil, že si zvolil ( mne nie príliš sympatickú )farbu hnedú.

Možno máš len problém s farbami,  rovnako ako aktuálne jeden potencionálny kandidát na župana, ktorý  tvrdí, že farba župana je dôležitá. Pravdepodobne ale nevie aká farba je tá správna  a tak si na svoje bilbordy dal pre istoty všetky( aby ho všetci mali radi).   Do kresla župana si teda na základe   tvojej vôle ( a vôle rovnako zmýšľajúcich  )  zasadol ten správny kandidát.

Priznávam, že neviem, čím Ťa tento  kandidát v hnedom saku a zelenom tričku presvedčil.   Netuším, čo tento pán v kampani sľuboval, keďže som si to v tom čase nevšímal, nakoľko  jeho plány mali s jeho reálnymi možnosťami spoločné asi toľko  ako vegetarián so zabíjačkou.

Verím však, že Ty, ako jeho volič si tieto sľuby dobre pamätáš a budem rád, keď mi ich ( a ich reálne plnenie ) pripomenieš.  Niečo sa mi marí, že spomínal vysporiadanie sa s parazitmi, korupciou či rodinkárstvom. Len neviem ako to myslel, teda či korupciu a rodinkárstvo odstráni, alebo  sa naučí ich využívať efektívne vo svoj prospech. Vzhľadom k tomu s akou mladíckou energiou ( oproti neakčnému ex županovI Maňkovi ) sa pustil do riešenia problémov banskobystrického kraja určite sa mu tie plány s korupciou a rodinkárstvom podarili uskutočniť  k jeho spokojnosti ( či aj k našej povedať neviem) .  Ak sa mýlim oprav ma.

Ako volič  vodcu  strany, či kraja musíš byť so svojou predchádzajúcou voľbou spokojný. Kraj rastie do krásy, nezamestnanosť vymizla, paraziti sa poschovávali pred ťažkými topánkami a cesty  v regióne nám môže závidieť aj Brusel, a pritom to všetko  dokázal  aj bez jeho špinavých eurofondov. Tak si tu my s vodcom krásne nažívame v krásnom našom kraji, rázovitom. Určite sú z reálneho zlepšenia svojej situácie natešení všetci v okolí Poltára, Revúcej či Rimavskej Soboty.

Odkedy nastúpil na čelo úradu, začalo  sa ľuďom v Banskej  Bystrici a v kraji  lepšie dýchať. Máme viac životného priestoru v kraji, keďže  väčšinou čo mladé a rozumné uteká za hranice republiky, alebo aspoň kraja. Však nevadí, lebo  rázovitosť a rázne riešenia kraju zostanú ( otázkou je , či mu prospejú ). Však nech nevďačné deti odchádzajú  na skusy do zaostalej západnej Európy, my v kraji sme tu doma a máme svoje ( často pokrivené) hodnoty. Ozaj spýtaj sa Mariana, keď s ním budeš na  stretnutí voličov, či mu nevadí, že naše deti odchádzajú do zaostalej západnej Európy, keď by mohli mať, podľa neho, svetlú budúcnosť na východ od našich východných hraníc.

Tiež by som si rád rozšíril svoj obzor a budem pozorne počúvať, čo   dobré pre tento kraj Marian, ako ho údajne radi jeho, nielen koktaví obdivovatelia, volajú, urobil. Určite máš doma niekde na chladničke vedľa kríža, ktorý možno ani nevieš prečo uznávaš a čo predstavuje,  nalepený program priorít  pre kraj spred troch rokov a už máš pomaly odškrtnuté všetky priority a plány, ktoré župan urobil.

Určite sa už rovnako ako Marian tešíš, na ďalšie župné voľby a budeš ho v jeho spravodlivom ťažení proti korupcii a rodinkárstvu podporovať.

A keďže sa mu tak darí určite do svojho programu tentokrát zakomponuje odvážnejšie ( a jeho srdcu bližšie) ciele. Možno vydá volebný program s názvom 88 krokov pre čistý biely kraj a jeho názov bude obhajovať tým, že počet krokov musí byť párny a biely je preto, lebo sa jedná o kraj starý, ktorý už má šediny a niečo pamätá (okrem iného aj oceňovanie nemeckých vojakov v Banskej Bystrici podľa Mariana jediným prezidentom Slovenska).

Vďaka aktuálnej činnosti predstaviteľov štátu, ktorí mu vyzametali cestičku na ďalších 5 rokov v úrade župana zostáva len dúfať, že vo svojej  efektívnej ceste v boji proti extrémizmu nenavodia legislatívou a svojim konaním stav, že  tieto voľby budú poslednými v ktorých bude ešte možné voliť.

Budem rád, keď sa ozveš, rozšíriš môj obzor a vyvedieš ma z mojej nevedomosti. Lebo vieš, aj ja som volič a bol by som rád, keby mi niekto v budúcnosti nevytkol, že ako volič neviem čo činím.

Obraciam sa na Teba, lebo Ty ako volič Mariana určite vieš čo činíš. Ale je možné, že sa v tomto mojom  tvrdení mýlim. …

 

Marianov nevolič

Teraz najčítanejšie