Denník N

My pochodujeme proti korupcii a Kočnerovi zatiaľ vracajú DPH. A Tony Martvoň sa prebral

Pochodovalo sa proti korupcii, Sulíkove grafy sa priblížili Kažimírovým, navyše sa objavil Kočner a kde sa objaví Kočner, tam je škandál. No a do toho všetkého ešte Tony Martvoň.

  • Členovia Hnutia 64 žúp vykrikovali pred slovenskou ambasádou, že nenávidia Slovensko. Hnutie 64 žúp je zároveň spriaznené s kotlebovcami, ktorí Slovensko milujú. Ako to celé dáva zmysel, kotlebovci nevysvetlili.
  • Vlado Weiss dal gól, takže je všetko v poriadku a všetko je zabudnuté.
  • No a Štefan Harabin šíril hoax.
A viac ako tisíc ľudí ho od Štefana Harabina posunulo ďalej.

V Bratislave sa konal druhý pochod proti korupcii a Anton Hrnko povedal, že Maroš Kramár by namiesto protestovania mal založiť politickú stranu. Maroš Kramár na proteste nevystúpil. Minister Lajčák povedal, že minister Kaliňák si svoju robotu robí vynikajúco a Robert Fico nepovedal nič.

Namiesto toho išiel na poľnohospodársku výstavu, kde obvinil médiá z neúcty k ľuďom práce a povedal, že on z pochodu nie je úúú. Potom oznámil, že keďže z pochodu nie je úúú, stretne sa so študentami v Prešove, ktorí rovnaký pochod pripravovali. Logicky. No a potom oznámil, že sa s nimi nestretne. Tiež povedal, že pochod bol politický, lebo sa ho zúčastnili herci.

No a Anton Martvoň oznámil, že zo Smeru odchádza, lebo zistil, že ho ovládajú oligarchovia a ľudia sa pýtali, kde bol Anton Martvoň doteraz. Anton Martvoň bol doteraz v parlamente, do ktorého sa nedostal po tom, čo odfotil luxusné auto spolustraníka a posunul ho bulváru. A to bolo hrozne hlúpe už aj na pomery Smeru a taká bola pravda o Antonovi Martvoňovi.

Toto nie je Anton Martvoň, ale mohol by byť.

Líder opozície, popredný islamológ a renomovaný ekonóm Richard Sulík zverejnil video, v ktorom s grafmi narábal tak, že ľudia pochybovali, či je renomovaný alebo aspoň ekonóm. Hovorili, že tak dlho sa smeješ Kažimírovmu grafu, až ho sám začneš používať a pýtali sa, kam sa to Richard Sulík dostal.

Namiesto neho sa do prvej ligy EÚ prihlásil Robert Fico a jeho odporcov to zmiatlo. Museli si totiž položiť otázku, či je lepší líder opozície, ktorý je populista a nevidí za roh, alebo líder koalície, ktorý je tiež populista a ešte aj zlodej, ale aspoň za ten roh sa tvári, že vidí.

No a niekoľko dní po tom, čo Richard Sulík zverejnil populistické video, napísal, že SaS je jediná strana, ktorá populizmu nepodlieha. A nepochybne tomu veril a tým bolo povedané všetko.

Zoznámte sa s poslancom Petrom Marčekom. Začal u Borisa Kollára, teraz hlasuje s koalíciou, odhalil, že organizátorov protikorupčného pochodu platia Američania a záleží mu na vašej bezpečnosti.

Andrej Danko začal hovoriť, že znova treba zaviesť vojnu, lebo vojna učí mladých disciplíne a Andrej Danko o tom niečo musel vedieť, lebo bol kapitán. A v televízii vystúpil Vladimír Mečiar a nestálo to za viac ako túto jednu vetu a to je dobre.

Český prezident Zeman zas odmietol s prezidentom Kiskom vyznamenať Gabčíka s Kubišom a potom sa poďakoval Klubu českého pohraničia za “šírenie historickej pravdy o minulom režime.” Klub českého pohraničia je klubom pohraničiarov z čias komunistického režimu a taká bola aj jeho pravda.

Okolo Mariana Kočnera vypukol škandál s vratkami DPH. Podozrivo predával hotel a vyšetrovateľ prípad pozastavil, lebo tvrdil, že kupujúca sa s Kočnerom nepoznala. Kupujúca však v inom prípade povedala, že sa s Kočnerom poznala veľmi dobre a ich otcovia sú dobrí priatelia. A túto jej výpoveď podpísal ten istý vyšetrovateľ. A, ako sme spomínali, potom usúdil, že sa nepoznali.

No a v úrade, v ktorom sa prípady prideľovali náhodne, boli práve tomuto vyšetrovateľovi náhodou pridelené hneď štyri prípady Mariana Kočnera a všetky štyri sa náhodou skončili rovnako: vyšetrovania boli náhodou pozastavené. A komu sa to zdalo príliš veľa náhod na jedného Kočnera, ten ešte nevedel, že Marian Kočner sa vždy objaví práve tam, kde sa dejú nepochopiteľné náhody.

A ľudia si hovorili, že prípad Kočner je rovnaký ako prípad Baštrnák a minister Kaliňák nepovedal nič a, ako sme spomínali, minister Lajčák povedal, že minister Kaliňák si svoju prácu robí vynikajúco, takže to musela byť pravda.

Tak sa skončil ďalší týždeň, kedy minister Kaliňák neodstúpil, pochodovalo sa proti korupcii a korupcia naďalej prekvitala. Lebo, ako hovorí slovenské príslovie, v živote buď prehrávaš alebo si Marian Kočner.

Tu je Andrej Danko na tento týždeň, radi ma môžete mať tu.

 

 

Teraz najčítanejšie