Denník N

Najvyššia autorita v štáte otvorila stavidlo pred augiášovým chlievom

Svetlo ma konci tunela
Svetlo ma konci tunela

Nestranný pozorovateľ: Čo je toto za štát, kde prezident označí ministra vnútra za klamára?

 

„Mrzí ma, že minister vnútra klame, opakovane klame. A mrzí ma, že práve takýto človek stojí na takej dôležitej funkcii, ako je minister vnútra,“ reagoval prezident Andrej Kiska na ministra vnútra Roberta Kaliňáka

To je však už preč, znova sa vidia najmä ako budúci volební konkurenti. Kiska navyše reakciou na posledný útok prekročil hranicu, za ktorou je ešte možné vziať veci potichu späť.

Zdroj: Newsfilter: Kiska povedal nahlas, čo si myslí o Kaliňákovi – Denník N

Bol býval bol som napísal, že najvyšší predstavitelia v štáte sú vzorom pre mnoho ostatných občanov. Udávajú štandardy, definujú smerovanie.

V tej súvislosti som bol býval bol som napísal, že utisnúté hoviadko, že naše becharakterné utisnuté hoviadko pocítilo vďaka podnikateľom vo firme Štát, s.r.o. životnú šancu.

Ide len a len o morálku a náladu v spoločnosti, ktorú od vrchu až dole dokáže odbrzdiť či naopak umravniť morálka a tendencie, ktoré denno-denne stretávame na tých najvyšších priečkach potravinového reťazca.

A tak ďakujeme menovite Lucia Žitňanská, László Sólymos, František Šebej, Ivan Švejna, Gábor Gál, Tibor Bastrnák, Peter Kresák, Arpád Érsek, Elemér Jakab, Alena Bašistová, Katarína Cséfalvayová, Eduard Adamčík, Igor Janckulík, Martin Fedor, Béla Bugár,Radoslav Procházka, Andrej Hrnčiar.

Oni vôbec ale vôbec nepochopili akou sračkou si natreli svoje tváre.

Viete, prvá voľba je stávka na vieru. Druhá voľba, to je schválenie doterajšieho správania sa. A tretia? To je jasný signál, že takto to bolo doteraz správne.

Už sa čaká len na Hérakla

Bol býval bol som napísal, že najvyšší predstavitelia v štáte sú vzorom pre mnoho ostatných občanov. Udávajú štandardy, definujú smerovanie.

Skúsenosť hovorí, že prámí pozoruvatel máva pravdu a naozaj platí, že  „raditel je pokrytec a kurevník“. (RND Čierna ovca)  A nemusí byť ani tím priamym pozorovateľom prezident.

Čo je to za republika, čo sa nechá viesť takýmito ľuďmi, ktorým nie je možné dôverovať?  Možno je to len republika plné utisnutých bezcharakterných hoviadok, ktoré by tiež chceli. 

Nie, naša krajina neprekvitá. Naša vláda nás všetkých okráda. Neprekvapivo. Veď ako by povedal kovaný deprivant na šikmej ploche – kto klame, ten aj kradne. So zlodejmi sa nebavím.

Herakles by pri pohľade na našu republiku asi  už len otvoril stavidlo.

Bude len ďalšou zbytočnou stratou nášho času a našich peňazí, ak budeme čokoľvek dnes existujúce analyzovať, preratávať, optimalizovať či reformovať. Nie, takto demokratický svet nefunguje.

Demokratický svet funguje tak, že sa stará vláda proste a jednoducho škrtne. Vo voľbách. A postaví sa nová.

Jediným pracovným postupom sa musí stať vyhadzovanie, škrtanie, zmenšovanie, zjednodušovanie všetkého štátneho a politického.

Upozornenie pre deprivantov: Článok nerieši, či má mať prezident počas mandátu trvalý pobyt v Bratislave, alebo niekde inde a z toho vyplývajúce náklady pre štát a daňových poplatníkov.  Autorovi je to úplne jednom a už dávno sa zmieril s rozhodnutím prezidenta.

Autor je členom zdravotníckeho tímu SaS. 

Viac jeho politických textov na jeho politickom webe www.politik.pilnik.sk. Ak chcete sledovať aj ďalšie jeho politické vyjadrenia, staňte sa fanúšikom jeho facebookovej stránky.



Teraz najčítanejšie