Denník N

Naozaj svätá Petra?

Je absolventkou Evanjelickej bohosloveckej fakulty UK, no nenastúpila do duchovnej služby v ECAV. Pracovala pre Slovenskú sporiteľňu. V súčasnosti je asistentkou poslankyne NR SR, Martiny Šimkovičovej. Na Facebooku vystupovala pod rôznymi menami. Vasilisa Premúdra, Baba Vanga, Svätá Petra. V súčasnosti tu vystupuje pod svojim menom, Petra Demková.

Nebudem tajiť, že ma už dávnejšie svrbeli prsty napísať blog o tejto prehnane sebavedomej, napriek absolvovaniu vysokej školy, nie veľmi zorientovanej a vzhľadom na jej pôvod a špecifiká štúdia ktoré absolvovovala, prekvapujúco arogantnej a vulgárnej mladej žene. Poslednou kvapkou bol jej status o novinárke Zuzane Kovačič Hanzelovej. Ak žena zaútočí na inú ženu takým primitívnym spôsobom ako to urobila Petra Demková, nedá sa to už prejsť mlčaním.

Demkovej útok prišiel po tom ako Zuzana Hanzelová zrejme stúpila na otlak víťazovi českých volieb, pánovi Burešovi von Čapí hnízdo, pardon Andrejovi Babišovi a vydavateľstvo Mafra Slovakia, patriace do jeho tlačového impéria, podalo na Radu pre vysielanie a retransmisiu sťažnosť na jej reportáž v RTVS. Demková využila vyfabulovaný, viac ako šesť rokov starý bulvárny článok a vo svojom statuse použila na adresu Zuzany Hanzelovej takéto slová: „Ježiš toto je zlatunké! Zuzana Hanzelová, toho času už aj Kovačičová. Ktora je tak strašne citlivá na sexuálne obťažovanie. A celkovo- etalon morálky. Komentár z internetu: …prudko emancipovana presstitutka Zuzana Hajzelova…robila opat cez postel a zodrete kolena karieru v Markize…Tato zapredana do seba zalubena bezcharakterna stetka urobi pre peniaze a karieru cokolvek…robila vzdy len lacnu predajnu stetku. Ale presne taketo presstituky zapredane, s peknou tvarickou, no absolutne prehnitou dusou, potrebuju v nasich mainstreamovych fake mediach na sirenie propagandy a vymyvanie mozgov ludi…! -koniec komentára neznámeho autora

Myslím, že citovanie „neznámeho autora“ hovorí dosť o úrovni pani poslaneckej asistentky, ktorá sa nedávno zviditeľnila tým, že bola stiahnutá zo spoločnej kandidátky vo voľbách do zastupiteľstiev samosprávnych krajov. Svoju kandidatúru prezentovala s tradičnou skromnosťou.

ktosi v súvislosti s jej kandidatúrou pridal takýto komentár: „Budúca premiérka.“ Nádejná premiérka, zrejme skromne zapýrená, poďakovala.

Na kandidátku ju údajne mal navrhnúť SMER ako protislužbu za to, že poslankyňa Martina Šimkovičová, ktorá sa dostala do parlamentu ako č. 3 na kandidátke Kollárovho projektu „Sme rodina,“ v súčasnosti ako „nezávislá“ často hlasuje spolu s poslancami Ficovej strany. Ale možno ide iba o klebety neprajníkov. Demková síce tvrdí, že tí ktorí ju nominovali nemajú s jej názormi problém, ale realita je zrejme trochu iná. Tí, ktorí ju nominovali, jej názory asi skôr nepoznali.

Na jej stiahnutí z kandidátky trval MOST a ja sa tomu naozaj nečudujem. Skôr sa čudujem tomu, ako sa na spoločnú kandidátku, vzhľadom na jej verejne prezentované názory, mohla vôbec dostať. A niečo to napovie aj o charaktere pani Petry Demkovej, ak je ochotná ísť na kandidátku strán, ktorých názory a predstaviteľov vytrvalo opľúva. Demkovú ale aj tak potešili neplatné hlasy, ktoré získala po stiahnutí z kandidátky.

V komentároch pod jej statusom sa okrem iných perličiek objavilo na adresu Františka Šebeja aj toto: „…keby ti to ten žido-Soros neprekazil…“ Autorom komentára je „nezávislý“ poslanec Peter Marček, ktorý krátko pred parlamentnými voľbami v roku 2016 zobchodoval s Borisom Kollárom svoju stranu SOS. Na kandidátke Sme rodina sa dostal do parlamentu, aby vzápätí spolu so Šimkovičovou od Kollára odskočil a v súčasnosti hodlá založiť ďalšiu stranu.

Ale pridali sa aj ďalší.

Je viac ako zarážajúce, že Petre Demkovej nevadilo kandidovať na kandidátke strán, kde bol aj MOST, keď svojho času tvrdila o Františkovi Šebejovi“ „…byvaly agent kgb a skolitel agentov stb v boji zblizka, pan Sebej…“ Som zvedavý čo by Petra Demková povedala, keby na ňu predseda zahraničného výboru NR SR, František Šebej, podal žalobu za ohováranie.

A keďže vo svojom komentári okrem arogantných výpadov napísala aj toto: „Chelemendika mám medzi friendami ale nemam k nemu ziaden specificky vztah…,“ pozrime čo napísala na Chelemendikov profil po oznámení jeho vážneho stavu po mozgovej porážke: „Držím palce! Strašne. Je mi to veľmi ľúto…“ A ako kondolovala pri jeho úmrtí: „Tak toto je veľmi zlá sprava. Úprimnú sústrasť. Bude velmi chýbať.“ O mŕtvych ako sa hovorí, len dobre, ale aj vrabce čvirikali akú úlohu plnil na Slovensku Sergej Chelemendik.

Šebej ju však mátal aj inokedy. Napríklad v súvislosti s Ruskom, alebo pochodom náckov proti imigrantom v júni 2015.

Niečo na túto aj iné témy pohovorila aj relácii konšpirátorského internetového projektu Norberta Lichtnera, InfoVojna.

Hoci Šebeja nepravdivo obvinila, že je „byvaly agent kgb,“ u skutočného dôstojníka tejto zločineckej organizácie jej to očividne nevadí. V rozhovore pre Parlamentné listy sa o Putinovi vyjadrila takto: „To, že bol agentom KGB, mi prekáža najmenej. Pre mňa je to do istej miery zárukou jeho schopností, inteligencie či strategického myslenia. Všade na svete sa ľudia s takouto minulosťou dostávajú do vedúcich funkcií a Slovensko nie je výnimkou…“ Mohla by pani Demková menovať aspoň jednu demokratickú krajinu na čele ktorej je niekto podobný?

To sú však iba drobnosti. Pozrime sa radšej na vyjadrenia Petry Demkovej trebárs o hudobnom festivale Pohoda“ „Festival politickej piesne, Pohoda, už začína byt absurdný. Komunisti by sa mohli učiť. NATO – Cmuk. EU – Cmuk. Mimovládky – Cmuk. Multikulti – Cmuk. Minaret – Cmuk. Gender, trans, lbgt – Cmuk. Ukrajinsky rabín nenávidiaci Rusko – Cmuk. Hrib, tyzden, Havran – Cmuk, cmuk, cmuk Jdu blejt.“ a “ … Nema to nic spolocne s hudbou ani s pohodou, stala sa z toho hlásna trúba americkej propagandy, oslava korporácií, konzumu, agresívnej politiky nato, centrum propagandy eu, protiruskej hystérie, oslavy židovstva…“ Neviete ako sa realizuje „oslava židovstva“ na hudobnom festivale?

Logickým vyústením Demkovej vzťahu k Pohode bola jej reakcia na nasprejovaný nápis „JUDE RAUS“ na sídle Pohody: „Bože to je náhodička toto… false flag ako vyšitý.“ Na otázku, či si to mal teda Michal Kaščák nasprejovať sám, mala tiež pohotovú odpoveď: „On alebo nejaky správny zvazacik co vie. co treba…“ A pridala aj pádny argument prečo sa tak malo stať: „Lebo Slovensko, napriek úpornej snahe, este stale nie je dost „fašistické“ aby mohli Slováka psychicky lynčovať za to, aky je fasista Treba mať bič na Slováka, aby si nahodou na chvilu nemyslel, ze niečim a niekym je…okrem toho aby sa sypali grantiky na boj s fasizmom z eu a od Sorosa, predsa napred poriadny fasizmus musí byt. A este sa blíži študentský spontánny pochod, plus blíži sa cas nákupu vstupeniek na Pohodu. Staci?“ Nakoniec dodala: „Tuším, ze neviete citat s porozumením, Július. Škoda. Slovák niečím a niekým je. Ale operujú tu mnohé sily zvonka, ktoré sa neustále snažia dokázať opak. Podľa toho co občas čítam na denníku n a sme, my sme vlastne vždy boli a aj sme vacsi  fasisti ako Nemci…

Petra Demková, ktorá na rozdiel od Milana Uhríka, ktorý „nie je historik,“ je v histórii očividne doma hovorí: “ USA mali najväčší zaujem na druhej svetovej vojne, platili ju (bohaté židovské rodiny) a podporovali skutočný fašizmus.“

Židia ju ale mátajú kam sa len pozrieš. V súvislosti s iniciatívou na zrušenie hanebných Mečiarových amnestií a podporným Vyhlásením evanjelikov a protestantov za ich zrušenie, napísala: „Ja si myslím, že by bolo fajn keby už konečne títo protestanti, ktorí sú protestantmi od druhej svetovej vojny- a ja o tom viem svoje pretože moj dedo, ev. farár ich mnohých a mnohých pokrstil aby ich zachránil aj s celými rodinami a vystavil im antidatované krstné listy – začali hovoriť sami za seba a nie za evanjelickú cirkev a za protestantov. Som odpadla kto sa tu bez okolkov hlási k evanjelickej cirkvi, keď sa im to hodí. Rozvrat, rozvrat, rozvrat, všade kam sa dostanú.“ Ak to preložíme do hovorovej reči, Petra Demková sa tu pokúša tvrdiť, že signatármi vyhlásenia vlastne nie sú „praví“ evanjelici, ale pokrstení židia, ktorí podľa nej spôsobujú rozvrat všade kam sa dostanú. Mohla by pani Demková konkretizovať, ktorí zo signatárov majú byť tí, ktorí sú podľa nej „protestantmi od druhej svetovej vojny„? Jedným zo signatárov som aj ja. Akosi si nespomínam, že by mňa či mojich predkov bol krstil Demkovej dedo. A tiež by ma zaujímalo, či v prípade ak by tomu tak naozaj bolo, by som bol podľa Demkovej človek či evanjelik nejakej druhej kategórie, ktorý nemá právo vyjadriť svoj názor?

Petra Demková má na inteligenciu a umelcov názor zhodný s názormi dlhoročného normalizátora, posledného komunistického prezidenta, Gustáva Husáka.

Niet potom divu, že Demkovej sa nepáčila ani Výzva slovenských osobností „Nedáme sa zastrašiť terorizmom,“ ktorá bola reakciu na útoky islamistov v Paríži. O jej signatároch napísala: „Vzdy ma pobaví, ze tato kaviarenská lúza odtrhnutá od reality, sama seba nazýva osobnosťami.

A práve v súvislosti so zmienenými útokmi prejavila Demková spolu s kamarátom Jánom Štekláčom neobyčajnú mieru cynickosti. Štekláč označil parížske inferno za „Ideálny víkend na nejaký LGBT pochod“ a pridal smajlík. Demková reagovala: „Jano ty si zlyyyyy chichi

Keď bola za to oprávnene pranierovaná, obhajovala sa aj takto.

V súvislosti s kázňou Anny Polckovej počas Vianočnách sviatkov, v ktorej téma milosrdenstva k utečencom Demkovú nielenže neoslovila, ale kazateľku obvinila zo „šírenia nového svetového poriadku a brojenia proti vlastnému národu“ a svoje výroky na túto tému ešte rozviedla: „…niekto sa zmocnil vlády v evanjelickej cirkvi a nadobro sa tam usalašil… ale nepoviem viac lebo by som bola označená za antisemitu. Tí istí sa už pokúšajú o rozvrat aj v katolíckej cirkvi.“

Ako renomovaná historička pozná Demková aj skutočnú históriu Slovanov: „Dunajská civilizácia (povodie Dunaja, ale zahŕňa územie od Slovenska, bez Balkán až po Grécko), používala písmo este skor ako sumeri alebo mezopotamci. Ide o tisíce rokov pnl. Tato civilizácia poznala aj koleso, este pred Sumermi. Samozrejme, niektorí vedci tvrdia, ze nejde o písmo ale iba o akúsi dekoráciu tabuliek a predmetov…no coment. Stavím sa, ze by sme im este stále rozumeli.“ Historik a archeológ Pavol Jelínek, k tomu uviedol: „To je taký pseudopaškvil. Je pravda je že v Rumunsku sa objavili nejaké hlinené doštičky s niečím, čo by mohlo byť obrázkové písmo. Je to datované do mladšej doby kamennej, no niektorí z toho robia takéto haló. A niektorí to samozrejme spájajú so Slovanmi. Hlúposť.

Demková tiež objavila, že: „staroveká egyptská civilizácia, na základe rozboru DNA múmií, má geneticky blízko k súčasnej európskej populácii, dokonca skôr východoeurópskej…“ Pripomína mi to objavy Kotlebovcov z Bardejova, ktorí vypátrali, že „Tutanchamon mal modré oči a DNA Slovanov.“ Demková to samozrejme spojila s útokom na imigrantov, pričom použila aj formuláciu „nájazdy hord primitívnej barbarskej populácie polozvieracieho charakteru…“ a pripojila varovanie, že „o pár rokov dopadneme ako vyspelá egyptská civilizácia.

Pani Petra je odborníčkou aj na sanskrit, o ktorom hovorí: „…pre mňa bez debaty je sanskrit praslovančinou alebo blízkym jazykom.“ O Slovanoch dodáva: „Slovania tu boli oveľa skor ako nam vobec dovolia pomyslieť a zaberali sa územia ďaleko presahujúce to, co nam dovoľuje pripustiť moderna, niekym na mieru písaná, história. Pre mna je v tomto smere absolútne prevratná kniha Antonína Horaka „O slovanech uplne jinak“ a teda cela jeho teoria. Bez tohoto sa človek nepohne ďalej.

Ku spomínanej knihe Antonína Horáka, ktorá je podľa Demkovej „absolútne prevratná“ pripájam stanovisko Mgr. Branislava Kovára, PhD z Archeologického ústavu SAV, šéfredaktora HistoryWeb.sk: „Kniha „O Slovanech úplně jinak“ od Antonína Horáka patrí už ku „klasickým dielam“ internetových diskutérov a trollov k téme história. Archeológovia a historici sa k nej vyjadrujú „rovnako radi“, ako fyzici a astronómovia k názorom, že človek nepristál na Mesiaci a všetko boli len hollywoodske kulisy. Skrátene môžeme povedať, že autor v knihe predpokladá, že Slovania tvoria akýsi „pranárod“, z ktorého vychádzajú skoro všetky národy sveta. Horák tvrdí, že sa mu podarilo rozlúštiť, alebo nanovo interpretovať, staroveké písma a jazyky, ako sú etruské nápisy, grécke lineárne písmo A alebo egyptské hieroglyfy. Stačí základné vzdelanie, aby človek pochopil, že autor jazyky a písma, ktoré používa na lúštenie a tvorbu svojich hypotéz, neovláda. Dokonca, má problém aj s pochopením rozdielu medzi pojmami „jazyk“ a „písmo.“ Niektoré jeho interpretácie sú až komické. Napríklad, keď vysvetľuje, že Etruskovia nevedeli písať a všetky ich nápisy vytvárali ich slovanskí otroci, ktorí sa im často na nich vysmievali. Podobných tvrdení je plná celá kniha. Netýkajú sa len jazykovedy, ale aj histórie a archeológie, v tých odboroch nemá autor ani elementárne znalosti. Antonín Horák často vytrháva z kontextu, ak mu niečo nevyhovuje, tak to nespomenie, alebo si vymyslí novú ešte viac uletenú teóriu. Jeho argumenty sú často ako v tom vtipe: Ak zameníte v slove LÁSKA štyri písmená a jedno odstránite, dostanete slovo PIVO. V čase internetu a sociálnych sietí sa teórie Antonína Horáka rozšírili a čoskoro sa objavili aj jeho nasledovníci. Niekoľko ich máme aj v slovenskom virtuálnom a knižnom priestore. Výnimkou nie sú ani ostatné stredoeurópske národy, tak isto majú svojich vlastných „bádateľov“, ktorí hľadajú pôvod svojich predkov niekedy až pri druhu homo erectus.

Okrem histórie exceluje Petra Demková aj v iných oboroch. Napríklad v problematike telefónov a smartfónov nebezpečne šliape na päty známej Emílii Blážovej, ktorú ako je všeobecne známe, nielen sledujú, ale dokonca jej trasú myšou či obrazovkou striedavo Kiska, CIA a Mossad..

Doma je zrejme aj v psychológii a na počkanie dokáže stanoviť presnú diagnózu, tak ako v prípade Michala Havrana, o ktorom je tu reč: „To je cielený výber najväčších sociopatov a psychopatov, ktorých média vyťahujú na piedestál a dávajú im priestor.“ A bývalý doktorand na Evanjelickej bohosloveckej fakulte, Ján Štekláč dodá: „A takýto úchyláci majú byť vzormi pre deti.

V súvislosti s odobratím kanonickej misie doc. Ondrejovi Prostredrníkovi pre vyučovanie na Evanjelickej bohosloveckej fakulte to natrie nielen jemu, ale aj Eduardovi Chmelárovi, ktorý sa ho zastal. Chmelára poctí titulom: „Zapredana filcka,“ a Prostredníka označí za „tvrdého obhajcu islamizácie Európy.“ V správe, ktorú adresovala Chmelárovi a následne sama zverejnila, Prostredníka dokonca označí za „zástancu každej zvrhlosti a ohavnosti.


Okrem psychológie a teológie sa pani poslanecká asistentka vyzná aj v politike a preto vie kto je „majiteľom nášho prezidenta.“

Okrem prezidenta ju rozhorčí aj oprávnená kritika účasti extrémistov na akademickej pôde.

Je to však prirodzené, lebo k ĽSNS evidentne prechováva skôr pozitívne pocity, keď Kotlebovmu akvaristovi vyčíta, že aj on bude osobne „zodpovedný za ten smutný koniec povodne pekného príbehu ĽSNS.“

K nášmu prezidentovi je kritická, no nefalšovanú radosť jej spôsobil výsledok amerických prezidentských volieb. Oslávila to statusom a obrázkom s textom „GET IN, PUSSY“ a komentárom hodným… Radšej nenapíšem koho.

Že je jedničkou aj v konšpiráciách, dokazuje v tomto statuse. Používa v ňom výrazy ako „vítači podplatení peniažkami z EU alebo US embassy,“ píše „Všetko to, čo sa deje, je súčasťou plánu, veľkého plánu ktorý skrsol kdesi za oceánom, naťahať sem islamistické svine, rozo.rať celú Európu, vyvolať občiansku vojnu – ktorá príde.“ Pokračuje Kosovom „tam kde sa vykonal podvod menom Srebrenica.“ Potom prišlo na rad WTC „kedy si americká vláda vykonala teroristický útok aby mohla začať vojny na blízkom východe. Už vtedy to smerovalo k súčasnému dianiu v Európe, toto bolo dôkladne naplánované.“ Pokračuje rozvíjaním apokalyptickej vízie ďalšieho diania v Európe, „ktoré bude možno trvať aj desiatky rokov, ale na konci bude opäť víťazstvo Ruska, ktoré bude celá Európa prosiť o pomoc.“ Samozrejme pozná aj tých, ktorí to všetko naplánovali „Dovolím si tvrdiť, že organizátori tohto celého, čo som tu popísala, sú tí istí ktorí boli za prvou aj za druhou svetovou vojnou, sú to tí ktorí ovládli americký government a americkú zbrojnú loby. Ale Rusi s nimi opäť zatočia. Ale nie hneď. Nie hneď.“ Možno sa pamätáte, že o organizátoroch dvoch svetových vojen tu už Demková hovorila. Mali nimi byť „bohaté židovské rodiny.“ Za status pridala fotografiu Ratka Mladiča, ktorého práve včera odsúdil medzinárodný súd v Haagu na doživotie. Za čo? Práve za zločiny v Srebrenici, ktoré Demková bezočivo popiera a označuje za podvod.

V komentári upresní kvôli čomu má byť vo vojne celý svet: „kvôli hrsti šekelov.“ Ale za antisemitku sa samozrejme nepovažuje.

Svoju teóriu rozvedie aj v tomto komentári: „...verím na ovládanie sveta šiestimi rodinami ktoré sú aj za zbrojnou lobby v USA a ktoré potrebujú vojny aby ich produkty išli na odbyt. A verím na to ze sa snažia nastoliť nový svetový poriadok a v tom im stojí v ceste Rusko a preto je démonizované.“ A na záver, ako pravá dáma, arogantne označí toho s kým polemizuje za hlupáka, s ktorým nemieni strácať čas.

A hoci v úvode komentára tvrdila „neverim ani na reptilianov,“ keď nádejný impresário jarmočných konšpiračných atrakcií, Tibor Rostás, ohlási návštevu Davida Ickeho, ktorý je známy okrem antisemitizmu a popierania holokaustu práve reptiliánskou agendou, reaguje: „Tak toto naozaj závidím.“

Bolo toho dosť, tak už snáď iba to ako vníma Petra Demková to, na čej strane je v nejakej záležitosti pravda. Dozvieme sa, že akúkoľvek pravdu zrejme najlepšie potvrdí počet lajkov a zdieľaní. Takže ak má niečo 3500 lajkov a 1100 zdieľaní, musí byť pravda na jeho strane. Aké jednoduché, však?

Dalo by sa ešte pokračovať prezentáciou bizarných názorov nádejnej političky, veď okrem osobného profilu má aj stránku kde zverejňuje svoje posolstvá orbi et urbi. Ako je jej zvykom, aj tu počet slov vyhráva vysoko na body nad myšlienkou.

Ale myslím, že stačilo. Snáď už iba jeden zo zbožných statusov pani Petry a jej spoločné fotografie s pani poslankyňou, ktorej robí asistentku, čo je ako sa vyjadrila, pre ňu „úplná práca snov.“ Ani neviem prečo sa mi  pri čítani Demkovou zverejneného žalmu, vynoril pred očami iný biblický text: „Beda vám, zákonníci a farizeji-pokrytci, že sa podobáte obieleným hrobom, ktoré sa zvonku zdajú krásnymi, ale vnútri sú plné umrlčích kostí a všelijakej nečistoty. Tak aj vy navonok zdáte sa ľuďom spravodlivými, ale vnútri ste plní pokrytectva a neprávosti. (Mat 27-28)“ Text samozrejme nemá s tu zmienenými dámami určite nič spoločné.

Doplnené 1.12.2017

Reakcia Petry Demkovej na blog iba potvrdila, že ak som o nej v úvode písal ako o „nie veľmi zorientovanej,“ bol to naozaj iba prehnane optimistický eufemizmus. Okrem iných u pani asistentky komentárom prispela aj budúca pani učiteľka Veronika, ktorá sa stala hrdinkou jedného z mojich blogov už dávnejšie. Ak si kliknete na blog o nej, zistíte, že s pani Petrou spolu ladia po každej stránke priam dokonale.

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.