Denník N

Monitorujeme každého moslima a nedáme sa zastrašiť pripisovaním rasizmu

Tvorcovia výzvy „Nedáme sa zastrašiť terorizmom“ myslím si môžu byť radi, ak ich premiér Fico nezažaluje za pripisovanie rasizmu, či podnecovanie na náboženskú neznášanlivosť. A to v prípade, že sa pri svojom obvinení opierajú iba o túto jeho vetu: „Monitorujeme každého jedného moslima, ktorý sa nachádza na území SR“.

Táto výzva mu pripisuje uplatňovanie princípu kolektívnej viny na obetiach teroru. Podľa tvorcov výzvy to Fico robí tak ako to robil komunistický a nacistický režim. Tvrdí sa tam, že o migrantoch Fico hovorí ako o vinníkoch atentátu. Je to postavené tak, akoby Fico tvrdil, že všetci moslimovia sú teroristi. Pochybujem, že niekedy niečo také povedal. Povedať, že medzi útočníkmi boli (aj) migranti, zďaleka neznamená , že všetci migranti alebo utečenci sú teroristi.

Potiaľto je to podľa mňa nebezpečná manipulácia.

Doposiaľ som nezaznamenal žiadne Ficove výroky na základe ktorých by mu bolo možné pripísať voči moslimom uplatňovanie kolektívnej viny za teroristické útoky. Ak existujú, odsúdim ich aj ja.

Ak by som ja bol moslimom, myslím si, že by som proti tomuto monitorovaniu vôbec nenamietal. Dokonca by som to vítal. A to aj vlastnom záujme. Veľmi mimoriadna situácia, možno vojnová, vo vzťahu k Islamskému štátu, kde nikto presne nevie koľko radikálov je infiltrovaných do moslimských komunít na území EÚ, si vyžaduje mimoriadné opatrenia.

V tejto súvislosti odporúčam prečítať si článok známeho českého moslimského blogera Hatema Berrezougu v ktorom hovorí, že teror v Paríži bol spáchaný aj jeho menom. Bližšie tu: http://berrezouga.blog.idnes.cz/c/484192/ano-je-to-mym-jmenem.html

Premiér bol v tomto prípade otvorený. Je druhá vec, či tak urobil pre získavanie politických bodov, alebo bez ohľadu na nich. Ak by zamlčal to, čo spravodajské a policajné služby bežne robia, že monitorujú komunity, v ktorých by sa potenciálne mohli nachádzať rizikové osoby, vtedy by to bolo humánne? Alebo by to bolo humánne až vtedy ak by tieto služby začali preverovať aj 5 a pol milióna nemoslimov na Slovensku aj keď teroristické v Paríži neboli vykonané v mene ateizmu, ani v mene kresťanstva, budhizmu atď.? Títo ľudia by sa potom mohli cítiť ako?

Spravodajské služby a polícia takýmto monitoringom si plnia iba svoje povinnosti. Ak by mali jasnovidné schopnosti, na základe ktorých by dokázali bez preverenia všetkých osôb v komunite určiť, či sa v nej nachádzajú alebo nenachádzajú z hľadiska bezpečnosti rizikové osoby, tak by v nej nebolo potrebné preverovať každú jej osobu. Ak jasnovidnými schopnosťami tieto zložky nedisponujú, ostáva im len preveriť každú osobu komunity. Aj mňa po každom na letisku preverujú či si náhodou na palubu nenesiem výbušninu. Ale nikdy by ma pri tom ani len nenapadlo sťažovať sa, že pracovníci bezpečnostných služieb letísk sa tým pádom na mňa pozerajú ako na potenciálneho teroristu. A verím tomu, že podobnú skúsenosť majú všetci tí, ktorí sa pod danú výzvu podpísali a napriek tomu tiež sa nikdy na bezpečnostné služby letísk nesťažovali. Lebo mimoriadne situácie si vyžadujú mimoriadne opatrenia.

Súvisiaci článok: http://marcelburkert.blog.pravda.sk/2015/11/20/nedame-sa-zastrasit-terorizmom-pan-premier/

Teraz najčítanejšie

Marcel Burkert

Dekonšpirátor. Teda má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.