Denník N

Nemáte koho voliť? Tak voľte ekonomiku, nie politiku – záverečný 3. diel

politika – ekonomika – Voľby 2016

Mnohí z vás priatelia už dnes pred Voľbami 2016 hovoria, že nemáte koho voliť, či neviete koho máte voliť. Mnohí z vás to odôvodňujú tým, že politici ich sklamali, alebo tým, že politika je len „pánske huncútstvo“, a preto mnohí ani nepôjdu voliť. Možno vám moja ponuka vašu voľbu uľahčí, lebo ponúka voľbu Slovenskej ekonomiky pred voľbou slabej Slovenskej politiky, ktorá vás tak hnevá.

Vízia – Slovensko Krajina Kúpeľov („SKK“) je predsa o Slovenskej Modrej Ekonomike („SME“), ktorá chce „vykopať“  náš „modrý národný poklad“ – teda našu svetovú vodu a naše svetové pramene, a preto moja ponuka je o ekonomike, a nie politike.

Ešte pred predvolebnou kampaňou som túto národnú víziu ponúkol aj predsedovi SNS, veď hovoria o sebe, že sú národniari, a záleží im na rozvoji a prosperite Slovenska. Výsledok? Môžem len povedať, že asi v zmysle hesiel SNS: „Hrdo Odborne Slušne  a spolu za našu vlasť“ ju odignorovali. Ponuku dostal aj Smer, ktorý “Robí pre ľudí“. Tiež ju odignoroval.  Možno tej ekonomickej vízii dáte šancu vo Voľbách 2016 vy voliči, veď žijeme predsa všetci z ekonomiky, a nie politiky.

Tu je preto ďalších mojich  5 –  argumentov v prospech ekonomickej vízii „SME“ a „SKK“:

Po. 5.   Výhodou „SME“ s víziou „SKK“ je aj to, že znižuje riziko jednostranne založenej Slovenskej ekonomiky. Montované haly a stroje, na ktorých dnes stojí a padá celá Slovenská ekonomika sa predsa môžu kedykoľvek premiestniť inde! Dôkazom je aj nedávny  ekonomický príbeh šičiek z Vranova.

Tak, ako rýchlo zahraničný investor na Slovensko prišiel, tak skoro, a ľahko zo Slovenska odišiel! Kde? Rovno do pracovne lacnejšieho Rumunska, a toto ekonomické riziko na Slovensku nezmizne, kým si Slovensko nepostaví svoj priemysel.

Múdry ekonóm štátu to robí tak, že každú ekonomiku štátu sa snaží, čo najviac diverzifikovať, teda sa snaží mať v ekonomike viac rôznych a nosných ekonomických sektorov. Až vtedy je ekonomika štátu naozaj stabilná, lebo keď nastane kríza v jednom sektore, tak tu krízu utlmí iný sektor v ekonomike. Keď však príde kríza do našej prevažne jednostrannej zameranej ekonomiky, tak to bude potom K.O. pre celú našu ekonomiku.

Preto výhodou „SME“ s víziou „SKK“ je aj to, že naše prírodné zdroje a pramene, už nie sú výrobné haly s robotmi, ktoré sa ľahko prevezú celkom inde. Tie naše prírodné zdroje a pramene, nám predsa nikto a nikde zo Slovenska ani nezoberie,  a ani neodvezie. Slovenské pramene a kúpele tu na Slovensku zostanú navždy. Stále sa tu hovorí len o montážnom priemysle, ale ten bude potrebovať stále menej a menej  pracovných síl, lebo robotizácia a roboty nahradia viac a viac ľudí. Roboty neštrajkujú, nechcú zvyšovať mzdy a preto aj v tomto montážnom priemysle bude nakoniec práce len stále ubúdať. Preto my nesmieme zo Slovenska vybudovať len ďalší Detroit.

Aj IT technológie sú super i biotechnológie sú super,  keď na to máme treba ich rozvíjať na Slovensku tiež, ale neviem, či dokážu tieto firmy vytvoriť tisícky pracovných miest pre občanov celého Slovenska tak, ako „SME“ s víziou „SKK“.

Po. 6.   Rozvojom Slovenského kúpeľníctva  vznikne aj masívny rozvoj služieb, ktoré radikálne  znížia nezamestnanosť, a čo je dôležité nielen lokálne, ale celoslovensky. Prečo? Lebo pramene a nové kúpeľné oblasti možno rozvíjať aj v tých najzaostalejších regiónov Slovenska. Výskyt zdrojov je taký, že budovanie nových kúpeľov je možné  skoro po celom Slovensku!  

Smutné je na tom priatelia to, že   aj  teraz v tejto chvíli nám z našich prameňov zbytočne vytekajú milióny eur, a koľkých vládnych politikov to priatelia trápi? Politika a špinavé politické kauzy sú dôležitejšie, ako ekonomika.

Po. 7.   Treba si povedať pravdu. Slovensko  nie je  predsa žiadna svetová veľmoc vo výrobe automobilov. My tie auta len montujeme zo súčiastok, ktoré vyvinuli a vyrobili niekde inde. Z tohto pohľadu sa na samotnom aute podieľame hlavne manuálnou prácou, a tá v hodnote auta tvorí len pár %.

Buďme preto realisti a nie utopisti.  Nebuďme hrdí na cudzie, ale buďme hrdí na naše, teda na náš „modrý národný poklad“, ktorý sme vedeli doterajšou zlou politikou len zakopať. Preto buďme už dnes na odchod tohto montážneho priemyslu pripravení, a nebudeme potom týmto jeho odchodom tak nemilo zaskočení. Keď nebudú vládnuci politici na odchod montážnych hál a robotov pripravený, tak takí politici budú ich odchodom  už len zaskočení, a na to doplatíme všetci.

Po. 8.   Naše Slovensko je malé, nemá „čierne zlato“, ale máme „modré zlato“, tak poďme ho využiť pre prospech všetkých občanov žijúcich na Slovensku. Keď dám teraz politiku bokom, tak táto vízia  je naozaj alternatívou pre červených voličov, modrých voličov i nevoličov. Len silná Slovenská  ekonomika,  a nie slabá politika môže zvyšovať platy  zdravotným sestrám, učiteľom, úradníkom atď., atď., a samozrejme aj  zisky malým podnikateľom a to po celom Slovensku.

Preto, keď chcete, aby ekonomika mala prednosť pred politikou, tak voliči všetkých strán i nevoliči spojte sa v mene ekonomiky Slovenska, a nie v mene doterajšej špinavej politiky plnej špinavých politických káuz.

Po. 9.   Táto ekonomická, a nie politická vízia je o kúpeľnej turistike a kúpeľnom biznise, a ten slúži tomu čo si najviac vážime, teda nášmu zdraviu. Nenadarmo nás  stará múdrosť učí: „Zdraví majú tisíc želaní, chorí len jedno.“ Preto do svojho zdravia bude vždy každý   človek v 500 000 000 Európe investovať! Na cestách i mimo nich ročne pribúda po celej Európe milióny  pacientov a vozičkárov, ktorým treba tiež pomôcť kúpeľnou starostlivosťou a liečbou.

Ľudí vo svete i celej EÚ pribúda, životné prostredie sa neustále zhoršuje, a to sú veľké tlaky na naše zdravie. Práve pri súčasnom nezdravom životnom štýle so sedavým zamestnaním, stresmi, nedostatkom pohybu, workoholizmom a podobnými rizikovými faktormi, nadobúdajú služby v kúpeľníctve stále väčší význam.

„SME“ s víziou „SKK“ v týchto službách spája navzájom liečbu, prevenciu, relax i spoločenský život, a podľa svetových štatistík kúpeľníctvo vzrastá nebývalou mierou! 

Naše kúpeľníctvo bolo orientované predovšetkým na liečbu, ale v súčasnosti sa od neho  vyžaduje, aby bolo aj  rekreačné, relaxačné a dovolenkové. Aj manažéri si uvedomujú, že sa oplatí investovať do prevencie svojho zdravia, lebo ich posty sú náročné, a preto sa treba vo vízii „SKK“ zamerať i na túto ekonomicky silnú klientelu.

Po. 10.    Naše kúpele sú zamerané na liečbu chronických ochorení, na rehabilitáciu a na cielenú prevenciu chorôb a relax pre vyťažených ľudí a dôchodcov. Tým, čo mi budú oponovať, že ani tie naše kúpele nemajú dostatok klientely treba povedať, že pri 500 000 000 európskom trhu a pri tom našom „modrom národnom poklade“ je to len ďalší jasný dôkaz našej politickej neschopnosti. Kým bude politika len o politike, a špinavých politických kauzách, tak kúpeľníctvo ako náš „modrý národný poklad“ ostane opäť ďalšie  4 roky zakopaný.

Choďte sa pozrieť len do bývalých kúpeľov v Korytnici, a uvidíte ten horor, a našu politickú neschopnosť v priamom prenose. Dobrú správu mám aj pre všetkých Prešovčanov, kúpele je treba aj v našom svetovom Solivare obnoviť. Všetko sa to naozaj dá, len politika musí byť o ekonomike. Je už na čase, budovať ekonomiku Slovenska na našich „slovenských nohách“, lebo tie nám ako tie „cudzie nohy“ zo Slovenska nezmiznú. 

Finále „SME“ s víziou „SKK“

Priatelia, „Rimania nemilovali Rím, pretože bol veľký. Bol veľký, pretože ho milovali.“ To platí aj o Slovensku. Slovensko bude veľké, keď ho budeme všetci milovať. Keby naši vládni politici to Slovensko naozaj milovali, tak si myslíte, že by tu bolo toľko špinavých politických káuz a špinavých politických kšeftov?

Láska k Slovensku sa predsa prejavuje celkom inak. Ja som ju prejavil aj víziou: Slovensko Krajina Kúpeľov. Vy voliči ľavice, pravice, či vy nevoliči rozhodnete, či sa Voľby 2016 stanú vzburou proti špinavej politike a dáte prednosť ekonomike pred jalovou politikou.

 Času už niet, lebo stavať kúpeľný biznis po celom Slovensku treba začať už po Voľbách 2016, kým tu tie automobilky ešte sú, tečú tu ešte eurofondy a štát má, aké také ekonomické zdroje. Keď už tie automobilky zo Slovenska odídu, keď eurofondy do roku 2020 dotečú, tak vtedy priatelia už  bude naozaj neskoro.

Máme krajšie a vyššie hory ako Česi, či Poliaci. Maďari ani hory nemajú. Máme „modré národné poklady“ roztrúsené po celom Slovensku, máme pekné  hrady i zámky, len politika musí byť o ekonomike.

Voľby 2016

Preto priatelia ľavice, pravice i vy nevoliči, proste všetci, čo milujete Slovensko.

Po.1. Keď milujete Slovensko, tak voľte ekonomiku pred politikou.

Po 2. Keď nemáte koho voliť, tak voľte ekonomiku.

Po 3. Keď vás hnevá špinavá politika plná špinavých politických káuz, voľte ekonomiku.

Po 4. Keď chcete vyššie platy, a dôchodcovia dôchodky, tak voľte ekonomiku.

Po 5. Keď nechcete robiť na cudzích, ale na seba a pre seba, tak voľte „SKK“.

Po 6. Keď ste vlastenci, tak „vykopte“ vo Voľbách 2016, ten náš Slovenský “modrý národný poklad“.

Po 7. Keď chcete ísť voliť, ale neviete koho máte voliť, tak voľte ekonomiku.

Sú aj takí, ktorí mi povedia, že keby som s tou víziou kandidoval napríklad v strane Smer, Sieť, SNS, KDH, Most-Híd, alebo OĽaNO, tak by jej dali vo Voľbách 2016 svoj hlas lebo aj oni milujú Slovensko. Priatelia, ale ja kandidujem ako nezávislý kandidát, a všetkým týmto stranám som túto ekonomickú víziu ponúkal. Oni ju však odignorovali, len SaS mi dala šancu a slobodu s touto víziou kandidovať preto ďakujem SaS.

V záujme  silnej ekonomiky Slovenska, však ponúkam spoluprácu na tejto ekonomickej vízii všetkým voličom i slovenským podnikateľom, ktorí milujú Slovensko.  Kandidátov, ktorí sa spolu so mnou uchádzajú o váš hlas priatelia je naozaj veľmi veľa, už len si vybrať. Keď idete kupovať auto, tak si rôzne značky áut tiež porovnávate. Preto porovnajte si aj túto ekonomickú víziu s víziou iných strán i kandidátov. Keď majú iné strany i kandidáti lepšiu víziu, ako je táto, tak samozrejme podporte a zakrúžkujte ich. Len, nech sa stanú Voľby 2016, už konečne súbojom nových  vízií, a nie opäť len súbojom nič neriešiacich politických fráz, ktoré tu počúvame  už 23 rokov.

Táto ekonomická vízia to bude mať vo Voľbách 2016 poriadne ťažké.  Musí sa prekrúžkovať zo 126 miesta.Iných kandidátov uvidia v kampani milióny na billboardoch, v televízii,  a inde. Nuda to určite nebude, ale bude to poriadny adrenalín, a bude to vlastne nový volebný experiment. Možno mi hneď budete oponovať, že aj Matovič kandiduje z posledného miesta, ale jeho vo Voľbách 2016 na rozdiel od tejto ekonomickej  vízie uvidíte v kampani skoro všade.

Priatelia – voliči i nevoliči, možno som vás týmito 10 argumentmi presvedčil, a možno nie, ale už nemôžete tvrdiť, že nemáte na výber, že nemáte koho voliť. Keď nechcete voliť doterajšiu politiku plnú špinavých politických káuz, tak voľte ekonomiku.

Prajem vám priatelia šťastnú voľbu, Slovensko ju naozaj potrebuje. Aj váš hlas priatelia, ktorí teraz čítate tento blog rozhodne. Buďte za zmenu, buďte pri zmene a voľte ekonomiku pred jalovou politikou.

P.S. Najhoršia kombinácia v štáte je priatelia: pravda bez moci a moc bez pravdy. Uvedomujem si priatelia, že aj keby mal tento blog najvyššiu čítanosť, tak aj tak sa väčšina voličov o tejto ekonomickej vízii nedozvie nič. Pritom slabých politikov, so špinavými politickými kauzami uvidia v správach denne milióny. Preto keď vás priatelia táto ekonomická ponuka oslovila, šírte ju v rámci vašej rodiny i priateľov po internete ďalej. Ďakujem.

/Nezavislý Bindas/126/SaS/  www.bindas.eu

 

Teraz najčítanejšie

Bindas Tibor

www.Bindas.eu "3M" Moc Morálnym Múdrym a Slovensko bude silné a spravodlivé pre všetkých. Moje blogy sú moje podozrenia, hodnotové súdy, fikcie i satira na veci verejne. Sú písané vo verejnom záujme.