Denník N

Nemecký zmysel pre humor

Nemci si zrejme povedali, že sa nenechajú zahanbiť povestným britským humorom a rozhodli sa ukázať svetu, že aj v nich bije srdce humoristu.

Ešte pred nedávnom sme mali možnosť čítať búrlivé reakcie Západnej Európy na čele s Nemcami na margo Orbánovho plotu a odmietavého postoja k utečencom. Kritizovali Maďarov, že sa nevedia o migrantov postarať a držia ich v nedôstojných podmienkach na vlakovej stanici Keleti. Hamovať člena EÚ za to, že sa snaží dodržiavať Schengenské pravidlá a nevpúšťať ďalej do Európy ilegálnych prisťahovalcov, miesto, aby sa promptne hľadali systémové riešenia, považujem za trocha nekonvenčné. Našťastie však, Merkel sa na vzniknutú situáciu nemohla dlhšie nečinne prizerať a ako pravá hrdinka vyslala vlaky, aby zachránili ľudí v núdzi. Toľko ovácií a chválospevov sa spustilo na adresu Rakúska a Nemecka zo strany všemožných humanitárnych organizácií, ale aj jednotlivcov. V porovnaní so zlým a neschopným Maďarskom bolo všetko organizovanejšie, kľudnejšie, vľúdnejšie a ľudskejšie. Na obranu našich južných susedov, Nemci majú bohatú skúsenosť s vypravovaním vlakov a aj dlho nevyužívané nocľahárne, ktorých kapacity môžu opäť naplno využiť. Konečne sa aj Buchenwald stal pre niekoho vytúženým novým domovom. Zatiaľ sa však ešte Nemci ostýchajú a kvôli zlej povesti si netrúfnu povýšiť svoj zmysel pre vtipnosť na čierny humor, kedy by priebežne naplnené kapacity uvoľňovali a vytvárali tak priestor na príchod ďalších nešťastných duší a radšej sa spolu s Rakúšanmi uchýlili k zvýšenej kontrole hraníc a nevpúšťaniu nezvaných hostí na svoje územie. Vskutku veľkí beťári sú to. Prešpekulovaní. Vďaka ich vlakom a prijímaniu utečencov bez rozmyslu, vyvolali v mnohých ďalších nádej, tam-tamy rozniesli dobré správy aj tým, čo ešte zostali doma, prevádzači si pomädlili určite ruky kvôli zvýšenému záujmu o prepravu, národy sa pohli vpred a tá sranda, keď prídu napr. na maďarské hranice a nebudú ich chcieť vpustiť dnu. Zrejme aj násilím im budú brániť, pričom za to budú samozrejme riadne kritizovaní, a keď sa predsa len niekomu podarí prešmyknúť a nebude oňho patrične postarané, Orbána vyhlásia za nacistu, ale ak sa niekomu podarí prebojovať až do Nemecka, tak tí ho pekne vrátia späť do Maďarska a bude sa od nich vyžadovať, aby sa starali a problém riešili. Veľmi zábavné. Takýto dobrý vtip nevymyslí hocikto. To chce skutočný kumšt!

Slovenskí politici, chvalabohu, sa taktiež snažia v rámci svojich možností rozveseľovať národ. Smer svojimi mätúcimi vyjadreniami neustále udržiavajú našu pozornosť a darí sa im zatieňovať Matovičove anonymné informácie, či Hlinove múriky.

Kaliňák v jednom rozhovore povie, že je absolútne proti kvótam, ale zároveň, že imigrantov sa netreba báť, pretože nehryzú, no pre prípad, že by nás to upokojilo, spomenie príklad z Rakúska, ako majú hlavu v smútku, lebo kedysi prijali utečencov z Čečenska a 300 z nich teraz pôsobí v IS a chcú sa vrátiť späť do Európy.

Fico zas poznajúc reálie na Slovensku vie, že človek, ktorý má 5000 EUR, aby zaplatil prevádzačovi, nie je žiaden chudák, preto tu nemá čo robiť, má sa vrátiť späť a na základe toho taktiež zásadne odmieta kvóty, zatiaľ čo nechá potajomky pripravovať tábor pre utečencov v Malackách.

A potom to priklincuje Beňová, ktorá si z teplého miestečka v Európskom parlamente, na sociálnu sieť vycapí fotku mŕtveho chlapčeka vyplaveného na pláži a kritizuje nás, že odmietame pomoc a ignorujeme tragédie a ten, ktorému sa to nepáči, má sa odhlásiť z jej stránky. A aj to považujem za vynikajúci vtip, keď politik, ktorý má kompetencie, poberá plat, za to, že má hľadať riešenia a aj riešiť problémy, sa uchýli akurát k tomu, že napíše nejaký svoj postreh, či pocit na sociálnu sieť a tam celá práca začína a končí. Podstatné však je, že jej srdce zvíťazilo nad straníckym postojom a spolu so smeráckymi súputníkmi a kamošom z Most-Híd zahlasovali v prospech kvót a bolo im jedno, že kvôli tomu ľudia zistia, že Fico klame.

Našťastie, sa nachádza medzi nami známy multiotecko, ktorý má v celej problematike jasno. Neustále na sociálnej sieti uverejňuje nejakú lahôdku k téme utečencov a hecuje ľudí, aby sa vzopreli, čo má veľkú popularitu a mnohí ho žiadajú, aby sa stal vodcom. Pred blížiacimi sa voľbami je to zaiste žiaduce.

Veľa z nás už stráca vieru. Príliš nedôverujeme schopnostiam Kaliňáka a Glváča ohľadom obrany nášho štátu a tak začíname mať pocit, že veci budeme musieť vziať do vlastných rúk. Vďaka čomu stúpol záujem o lekcie taktického boja a predmety na osobnú obranu, takže aspoň nejaký sektor sa môže radovať z aktuálnej situácie.

Sme svedkami neuveriteľného zmyslu pre humor, srandy a šaškovania… ale ako sa hovorí, po smiechu vždy prichádza plač.

 

Teraz najčítanejšie