Denník N

Nemravnica

Kým sme malé, zbožňujeme rozprávky. A predstavujeme si toho nádherného princa v žiarivej zbroji, ktorý si po nás príde a postará sa o nás. Niektoré ho stretnú, iné sa nádeje nevzdávajú.  
Ona v neho neverila. Neočakávala ho. Nepotrebovala ho. Aspoň si to myslela.

Tracy Anne Warrenová je žena, ktorá sa nikdy nevzdáva. Prvý rukopis sa stretol s takou tvrdou kritikou vydavateľstva, že ju odradili od ďalšieho písania, hoci príbehy v hlave jej zneli i naďalej. A keď sa konečne zadarilo a rukopis po rokoch prijali, trvalo ďalších 4,5 rokov, kým kniha skutočne vyšla. Dnes je z nej svetoznáma autorka erotických príbehov. Trpezlivosť evidentne ruže prináša…

A to sa potvrdilo aj Thalii Lennoxovej. Tá má viac než dobrý dôvod, prečo neveriť mužom. Prekonala náročné manželstvo uzavreté z rozumu. Jediné, čo od nej Gordon chcel, boli dediči. To, čo začínalo celkom normálne, sa zvrtlo v absolútnu nočnú moru. Thalia Lennoxová je vypovedaná zo spoločnosti, navyše s biľagom pobehlice. Prebýva vo svojom príbytku s verným služobníctvom a mačkou Herou. Vzdala sa vízie šťastia. Gordon jej vzal priveľa.

„Zvieratá sú tie najmúdrejšie tvory na svete. Vďaka nim možno opísať všetky stránky ľudského života.“

Thalia je však so svojím osudom zmierená… Až do momentu, kedy sa lord Leo Byron z nudy nerozhodne, že zvedie ženu povestnú svojimi sexuálnymi skúsenosťami. Je od neho staršia a mladého muža neodolateľne priťahuje.

„Lebo žena v rozpuku presne vie, aké potešenie chce zažívať, a zdravý mladý muž má výdrž a dostatok nadšenia, aby jej ho poskytol.“

Leo sa teda so svojím bratom staví o dvadsať libier, že Thaliu Lennoxovú získa. A tak sa začne hra, ktorá mení životy. A nielen Leovi a Thalii.

Medzi hlavnými hrdinami je množstvo prekáračiek, najmä preto, že Thalia je odmeraná a šarmantnému mladému mužovi odoláva.

„Bez premýšľania mu šplechla obsah pohára rovno do tváre.

Zažmurkal, lebo víno ho zasiahlo aj do očí. Na mokrej tvári sa mu zjavil ohromený výraz.

„Medzi nami dvoma nikdy nebude dôverný vzťah. Pekný večer, lord Leopold.“

Ich prekáračky dôjdu tak ďaleko, až lorda Lea v chúlostivej situácii takmer zastrelí obyčajný sedliak. Thalia sa oňho postará. A začínajú sa spoznávať. Pomaly a postupne odhaľovať, aký je ten druhý. Problémom zostáva, že ona je žena so škandalóznou minulosťou bez miesta v spoločnosti.

A nielen to. Má aj iné, veľmi temné a bolestné tajomstvá…

Narazila však na princa na bielom koni, ktorý je viac než ochotný rúbať sa za spravodlivosť.

Autorka Tracy Ann Warrenová je známa so svojimi šteklivými románmi, v ktorých sa vyžíva. S tvorbou jej pomáhajú tri mačky, ktoré okupujú väčšinu tlačiarenského kútika, časť písacieho stola a kartotéku, čaj a soundtracky z filmov. Aj Neslušný návrh je takou romantickou rozprávkou pre zahriatie duše počas chladných jesenných večerov. A početné erotické scény určite zahrejú dostatočne.

https://slovenskyspisovatel.sk/portfolio/tracy-anne-warren-neslusny-navrh/

O autorke tu.

Teraz najčítanejšie