Denník N

Nešportové gesto

Toto úplne neznášam, je to viac ako nešportové…

Erika sa zvŕta v kuchyni, po obede to tu nevyzerá najlepšie. Mužské osadenstvo sa už vyparilo, cestou nezabudli pochváliť obed, kuracie stehná na kyslej kapuste im skutočne chutili. Bodaj by nie, je to jednoduché, ale vynikajúce jedlo, ani na prípravu nie je veľmi náročné. Dnes ho uprednostnila zo zištných dôvodov, počas pečenia stihla spraviť kopu ďalších drobností.

Sprace zo stola a nazrie pod kockovú bavlnenú utierku, kysnuté cesto sa jej pekne zaguľatilo. Ešte mu dá čas, kvalitné buchty musia byť dobre vykysnuté. Majo už začiatkom týždňa zisťoval, či nebude robiť niečo sladké, teraz je vo veku, kedy má poriadny apetít. Torty ani krémové zákusky ho veľmi neoslovujú, ale kysnutá klasika ho vždy poteší.

Rýchlovarná kanvica sa hlási, po dobrom obede sa hodí chutná kávička. Zaleje dve pripravené šálky, premiestni ich na maličký podnos a smeruje do izby. „Nech sa páči,“ skloní sa a položí šálky na konferenčný stolík. „Hm, to je vôňa,“ usmieva sa Števo rozvalený na sedačke a blažene sa usmieva. Ruky má položené na bruchu a spokojne odfukuje, na televíznej obrazovke sa odohráva niečo napínavé. „Kto hrá?“ Manžel zo seba vysype dve mená, jedno aj druhé je pre ňu veľká neznáma, keby tak hral Roger Federer, jej obľúbenec.

Bez ohľadu na mená hráčov trocha oddychu neuškodí, posadí sa do kresla a so záujmom sleduje dianie na kurte. Biela farba na Wimbledone ju fascinuje, ale správanie niektorých hráčov, by ako športové určite neoznačila. Mladík s čelenkou vo vlasoch a hrubou reťazou na krku mláti po nevydarenej výmene raketou o zem, upokojí sa až v momente, keď je raketa celkom zdeformovaná. „Toto úplne neznášam, je to viac ako nešportové a poriadne nechutné,“ poznamená Erika. Števo pozrie smerom k nej a len potichu prikyvuje, veľmi dobre vie, že nastupujúca generácia tenistov s tým má problém.

Teraz najčítanejšie

Darina Matichová

Obľúbili ste si moju tvorbu? Chceli by ste si prečítať viac nových kúskov? Na mojej osobnej webstránke http://darinamatichova.sk nájdete množstvo ďalších poviedok, niektoré aj v zvukovej podobe a nechýbajú ani informácie o mojich knižných počinoch.