Denník N

Neverili by ste, ale aj bratislavský kraj môže byť smart

Kým župa za peniaze daňových poplatníkov chystá zásadnú konferenciu o obrázku lanovky cez Dunaj, my so skupinou odborníkov z radov občianskeho, komerčného a akademického sektora už mesiace pracujeme na konferencii o skutočných problémoch a skutočných riešeniach pre celý kraj.

Na konferencii Smart Move 2017 sa dozviete o aktuálnych trendoch v oblasti smart riešení, ktoré by v blízkej budúcnosti mali uľahčovať a spríjemňovať život aj u nás. S odborníkmi z top svetových i domácich firiem môžete diskutovať o najmodernejších technológiách pre inteligentnú dopravu, osvetlenie, municipálne dátove siete, či ekológiu. Určite načneme aj náročnú tému zdieľania dát samospráv pre externé subjekty – takzvané opendata, prepojenie občanov a samosprávy, či možnosti preferencie verejnej dopravy oproti osobnej.

Konferencia bude informačne nabitá a určite sa nebudete nudiť.

Najdôležitejším predpokladom pre dobre spravované mesto a kraj je podľa mňa odbornosť a už dnes viem sľúbiť, že na silnom, progresívnom a realizovateľnom odbornom programe si ja osobne vždy dám naozaj záležať.

Prídite sa pozrieť osobne. Okrem špičkových rečníkov a atraktívnych tém vás čakajú aj smart darčeky a analogové chlebíčky. Vstup je samozrejme voľný, vidíme sa 23. marca v KC Dunaj.

www.smartmove.sk

 

Teraz najčítanejšie

Jozef Uhler

Žijem so svojou rodinou v okrajovej časti Bratislavy, v Jarovciach, ktoré ma fascinujú tým, že sú dedina aj mesto zároveň. Ľudia sa tu navzájom poznajú, na ulici vás bez problémov pozdraví človek, ktorého nepoznáte a hovorí sa tu štyrmi jazykmi. Nuž ako kedysi v Prešporku. Vyštudoval som informatiku na Matfyze, ktorý je na Slovensku jednou z najprestížnejších škôl a pre svoj život som si ako IT-čkár mohol vybrať ktorékoľvek iné mesto sveta. Mne sa však páčilo doma. Cítil som, že v Bratislave chcem žiť, pretože tento región spĺňa moje predstavy na pokojný a šťastný život. Chcem, aby každý, kto sa do bratislavského kraja prisťahoval, našiel v ňom svoj domov. Tiež chcem, aby ľudia, čo tu žijú od detstva, nehľadali svoju budúcnosť za hranicami. Toto je môj cieľ a dôvod prečo chcem byť županom a v júni 2016 som ohlásil svoj záujem kandidovať na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja.