Denník N

Nezabúdajme na kotlebovcov.

…ako bonus vám poprajú krásny biely deň, natočia pár videí, obvinia celý tento systém zo zlyhania, obvinia Západ, obvinia všetkých okrem seba…

Nezabúdajme na kotlebovcov.

V čase keď slovenskou politickou scénou hýbe najmä kauza okolo ministra vnútra a tzv. „nášho“ človeka, protesty opozície priamo pred bytovým komplexom, v ktorom má svoj reprezentačne zariadený byt aj náš pán predseda všetkých predsedov, blížiace sa predsedníctvo v Rade EÚ, či slaboduché vyhlásenia predsedov koaličných strán na čele s „banánovou“ republikou, silne národne cítiaceho slušného človeka, nesmieme zabúdať na stranu pána (pre koktavých) Mariána. Strana zeleno – hnedých sympaťákov a kultúrne cítiacich ľudí, s citom pre nesprávny výber slov, v nesprávnom čase a na nesprávnom mieste.

Pre nás (liberálno – konzervatívnych), sú čas a miesto pre šírenie nebezpečných myšlienok z dokonale hladkých hláv, veľmi nesprávne a v žiadnej dobe a podobe, by už nemali naberať podporu medzi občanmi. Žiaľ, realita je opačná.

Títo páni sú poslancami priamo v Národnej rade, jeden má na sebe župan a ďalší sa zadarmo premávajú vo vlakoch, s veľmi ušľachtilým cieľom ochrániť slušných ľudí od „hávede“. Tvária sa veľmi dôležito, pretože pracujú pre občanov a dokonca si svoju prácu usilovne natáčajú na kameru, aby z toho následne vytvorili dokumentárny film s výpovednou hodnotou hlboko pod bodom Mazur…pardon..mrazu.

Všetky politické turbulencie a neustále sa opakujúce zlyhania čelných politických predstaviteľov nášho štátu, podporujú nie len matovičovcov, sulíkovcov, neviem ešte akých ovcov, ale najmä kotlebovcov. Tí nemusia protestovať, nemusia kričať a vyťahovať kauzy na svetlo sveta. Nie. Rovno výjdu do ulíc a pod rúškom protestu proti EÚ či NATO, začnú šíriť nezmysly a ukazovať svoju pravú tvár. Do kariet im zahrá aj Brexit, aby mohli ešte viac tlačiť na vystúpenie SR z EÚ. Ako bonus vám poprajú krásny biely deň, natočia pár videí, obvinia celý tento systém zo zlyhania, obvinia Západ, obvinia všetkých okrem seba. Predostrú jednoduché riešenia, veľmi jednoduchou formou a navonok budú pôsobiť ako neviniatka.

Pýtam sa. Ako je možné, aby poslanec Národnej rady, chodil hliadkovať do vlakov a nikto s tým nič nerobil? Ako je možné, že nám vznikli nelegálne hliadky vo vlakoch, ktoré v žiadnom prípade nemôžu suplovať úlohu štátnej a železničnej polície? Ako je možné, že si štát nevšíma rôzne nenávistné, rasovo orientované a extrémistické prejavy týchto jedincov? Kde je a čo robí minister vnútra, okrem toho že vie byť na dvoch miestach naraz?

Všetko ide bokom, lebo PREDSEDNÍCTVO. Áno. Nespochybňujem veľkú dôležitosť blížiaceho sa predsedníctva Slovenska v Rade EÚ, ale ako argument pre neriešenie domácich úloh to už jednoducho nemôže obstáť. Raz kríza, raz utečenci, raz prezidentská kampaň, raz predvolebná kampaň… Do kedy sa budeme vyhovárať? Do kedy sa budeme v tichosti a nečinne prizerať? Jedna facka strieda druhú. Ale Slovákom je to stále málo. Radšej sa niektorí z nich uchýlia k dobre znejúcim heslám o vystúpení zo „zločineckej“ EÚ a NATO, pričom najväčších zločincov si zvolili priamo do parlamentu.

Stále ale máme nádej pri pohľade na ľudí pochodujúcich proti fašizmu a nacizmu. zdroj: aktuality.skiaLwGZkgTB-ALVTV-4EkUA.1280-Pochod-proti-fa-izmu-v-Bratislave

Blíži sa leto, čas oddychu a pokoja, jednoducho slnko, párty, klub, relax… Prajem Vám všetkým, ktorí čítate moje slová, aby ste si užili leto a najmä si dobre oddýchli. Od politiky, od nezmyslov, poloprávd, klamstiev a nenávisti. Prajme si všetci, aby slnečné lúče osvietili niektorých ľudí a dodali im energiu na správne rozhodnutia.

Vnímajme svet okolo seba reálnou optikou a nezabúdajme premýšľať o veciach, dejúcich sa dennodenne. A najmä sa netvárme, že sa nič nedeje.

Deje sa toho veľmi veľa.

Postupne, pomaličky… V tichosti a odzadu nás bodne do chrbta ten, ktorý čaká na svoju veľkú chvíľu. Nie dnes, nie zajtra, ale raz určite. Nedovoľme mu to.

Budúcnosť je jasná, budúcnosť je…v našich rukách.

Teraz najčítanejšie

Pavol Popovec

Aktívny občan, ktorému záleží na svojom okolí, veciach verejných, miluje šport a chce meniť veci k lepšiemu. Budúcnosť je jasná, budúcnosť je...v našich rukách. HLAVNE MESTO KOŠICE.