Denník N

Niekoľko mediálnych postrehov z dnešnej nekorektnej doby Smeru-SD

Malé zhrnutie niektorých lapsusov Smeru-SD.

Jeden sa nestačí čudovať, aké kardinálne rečnícke a myšlienkové chyby môžu dvaja politici v rámci svojej propagandy narobiť a niekoľko historických novinárskych postavičiek, a to len dokazuje akú slabú kontrolu nad svojím životom máme.

ć 1.

Keď som počúval  v krátkych správach 17.2. nadšený prejav ministra Richtera ako zvíťazili na Ústavnom súde v boji za dôchodky, tak som mal pocit, že je mojou povinnosťou sa postaviť do radu pred Ministerstvo a čakať ich právnikov a prevolávať hurá. Až do tejto časti, výborná propagandistická práca, keby sme sa vzápätí nedozvedeli, že je to preto, že Ústavný súd nerozhodol o správnosti či nesprávnosti podania, ale nemohol preto, lebo je nefunkčný. Ak si pozriete správy nezávislej a verejnoprávnej televízie RTVS 15.2. s nadpisom Ústavný súd odobril krátenie dôchodkov, tak si musíte  uvedomiť, že niečo niekto zamlčal. Propaganda je založená čiastočne z polovice na faktoch a zvyšok je tvorivosť.

Tiež je zaujímavé, že ja si pamätám inú verziu v krátkych správach, ktoré v archíve nie sú, kde bol prejav Ministra dlhší a inú v rádiožurnále, kde zas reakciu Jozefa Mihála nahradila komentárom redaktorka, kde hovorila len o opozícii. A pritom sa moderátor Branislav Dobšinský z RTVS v relácii večera s Havranom čuduje, že ľudia sledujú alternatívne médiá. Áno, síce to uvediete, ale ako vidíte bola to len náhoda, že som počul tú istú správu viackrát a k niektorým som sa musel dopátrať a hlavne tá finálna verzia vo večerných správach, vyzerá ako vo filme srdečný pozdrav se zemekoule, keď posielali správu domov: „na zemi jsou lidi.“

č.2.

Minister Richter zase vzdával vďaky a oslavoval, blahorečil ako oni sa postarali o staro-dôchodcov aby nakoniec potichu povedali, že to bude až od budúceho roku a postupne od najstarších! Čiže SMER-SD, zase delí ľudí na niekoľko kategórii a ako keby ešte dúfal, že to niekto dá kvôli tomu na Ústavný súd a navyše SMER-SD ešte než im pridá, tak najmenej tieto tri mesiace sa staro-dôchodcovia dostali vďaka Ficovým faktúram do stavu, že si ich nemôžu dovoliť uhradiť, už to samo osebe je infarktový stav, roztrhali a exekútori im dôchodky strhnú až po životné minimum,  tak sa berie mi do úst, že im to jednak bude platné ako mŕtvemu zimník a slovo rovnostárstvo dostane úplne nový význam. Na mieste Roberta Fica by som MDŽ už radšej neuskutočňoval, ibaže by si naviezol platených hercov.

č.3.

Dobrý sumár za rok 2016 urobil denník N

VŠZP sa vďaka bývalému manažmentu dostalo do dlhu, kvôli tetám Ankám a pod. Nešťastné je vraj aj nastavenie zákona, že štát platí málo za svojich poistencov.

Neverím tomu, že ani Smeráci si neuvedomujú, že aj keď sa mi zvyšuje zamestnanosť o 2 %, keď dám menšie percento z 4,16 % na 4 %, že v konečnom dôsledku mi to neprinesie toľko peňazí aby som vykryl zníženie o 0,16 %. Buď sú teda neskutoční babráci alebo je to úmysel s cieľom sprivatizovať Nemocnice.

Ibaže to by Smeru nesmeli dochádzať biele kone.

Spomeňme si, že poslanec Smeru Valocký šéfoval Nitrianskej nemocnici, ktorá sa dostala do krízového stavu, že chcela povolať armádnych anestéziológov. Reakcia Ministra Druckera, že sa nič vlastne nedeje, len chlácholila verejnú mienku, keďže polovica objednaných  pacientov musela ísť domov a tento stav je najmenej rok. Valockého je okrem toho známy kauzou bielenia karty a tohoto nielenže neodvolajú, ale ho dokonca pošlú do jedinej funkčnej nemocnice-onkologickému ústavu, kde sa odloženie operácie, či nedostatok liekov a liečiv rovná vystaveniu úmrtného listu.

A keďže tento človek, čo už má jasnú minulosť, dostane do ústavu, ktorý sa z umelo vyvolaného dlhu dostane do portfólia VŠZP, a pritom poslanec Beblavý hovorí, že hrozí neriadená privatizácia, a pritom Smer-SD mlčí, respektíve Drucker hovorí, že by bolo jednoduchšie nechať niektoré nemocnice zruinovať, keďže sú akciovými spoločnosťami a vzhľadom na to, že Smer-SD si dosadil za námestníka riaditeľa pre ekonomiku a prevádzkovo-technické činnosti Ing. Tomáša Alschera, ktorý je nevlastný zať Moniky Flašíkovej – Beňovej. Skúste si tipnúť aké vzdelanie má? Je to diplomat, ktorý sa už mal podľa vlastných slov hrdiť titulom MPH, keďže sa chcel prihlásiť na zdravotnú univerzitu v roku 2013, tak to je ako nájsť chlapov do polovice narezaným stromom s pílou v ruke.

životopis tomáša alschera
životopis Tomáša Alschera

To aspoň vidíte, že Beňová síce na verejnosti prezentuje nevôľu so stranou, ale to je len také zdanie, lebo v skutočnosti by s jej odchodom padlí aj jej najbližší.  A to len potvrdzuje môj názor, že voľba ako schopnosť robiť morálne rozhodnutia na najvyšších miestach je len ilúzia.

č.4.

Termín Mníchovská zrada je posledným útočiskom darebáka. Fico ho použil v rozhlase ako nás spojenci zradili a že im nemôžeme teraz veriť a moderátor mu nejak zvlášť neodporoval. Jednak staro-dôchodcovia si pamätajú ako to vtedy bolo deň za dňom a že žiadna zrada sa nekonala a mladšia časť si to skôr či neskôr na internete nájde. Ja som zvedavý ako by to povedal pôvodom Slovákovi Romanovi Jochovi, poradcovi prezidenta Miloša Zemana, ktorý je defakto Ficov český brat alebo ho označí za produkt think- thankov?

 

Teraz najčítanejšie