Denník N

Nikto nedokáže tak rozkradnúť Slovensko ako len Slováci dokážu rozkradnúť Slovensko. Pohľad do sveta Andreja Danka

Predseda SNS si už pár mesiacov po voľbách presadil návrat IC vlakov. V decembri 2016 sa prišiel s nimi vyfotiť na bratislavskú stanicu. Foto – TASR
Predseda SNS si už pár mesiacov po voľbách presadil návrat IC vlakov. V decembri 2016 sa prišiel s nimi vyfotiť na bratislavskú stanicu. Foto – TASR

Navyše: Weissov skutok sa nestal, fašisti si zakladajú módnu značku a Kaliňák si zaslúži kvety.

  • Dcéra Viery Tomanovej vedie súkromný detský domov a jeho chovancov prevážala v aute metódou na Weissa.
  • Milan Krajniak povedal, že máme mať samostatnú armádu, aby odstrašila akékoľvek bezpečnostné ohrozenie. Armáda nebola schopná reagovať.
  • Hnutie Sme rodina na svojej programovej konferencii používalo font Comic Sans. O programe nebolo v čase písania článku známe nič.

No a tak.

Poslanec Blaha, ktorý je proti NATO, napísal, že je proti NATO, a zároveň hlasoval za zvýšenie vojenských výdavkov. Poslanec Blaha je tiež predsedom parlamentného výboru pre európske záležitosti. A Milan Mazurek je členom výboru pre ľudské práva.

A Kotleba predával cez Kotlebu auto Kotlebovi – potvrdil tak, že je rovnaký ako tí, proti ktorým bojuje, a navyše je ešte aj fašista. No a skutok, ktorý sa stal Weissovi mladšiemu, sa nestal a jeho obhajca si pochvaľoval, že právny štát predsa len funguje.

Nikto nedokáže zamestnať toľko Kotlebov, ako len Kotleba dokáže zamestnať Kotlebov.

Pokračoval škandál okolo Roberta Kaliňáka a budovy. Úrad pre verejné obstarávanie rozhodol, že bol porušený zákon a keď presne rovnako rozhodol v nástenkovom tendri, premiér Fico odvolal ministra Janušeka. Potom odvolal aj ministra Štefanova a potom ministerstvo úplne zrušil.

Tento prípad síce bol taký istý, zároveň však bol aj iný a tak sa premiér rozhodol počkať na rozhodnutie súdu a o Kaliňákovi povedal, že mu treba z vďaky dať kyticu kvetov. Ministra vnútra obhajoval aj Andrej Hrnčiar, a keď sa ho spýtali prečo konkrétne, povedal, že konkrétne nevie, lebo nemá dostatok informácií, ale Robert Kaliňák urobil veľa pre hasičov.

A bol to ten Andrej Hrnčiar, ktorý si svoju reputáciu v Martine postavil na transparentnosti, ale to bolo ešte predtým, ako bol v Moste, potom v Sieti, potom zase v Moste a nakoniec v koalícii. Hlavne to ale bolo dávno a ľudia v Martine to už tiež začínali vidieť inak. A Andrejovi Hrnčiarovi to aj tak mohlo byť jedno.

Môžeme si robiť srandu, ale z Nastráž sa stáva módna značka.

Kvôli vyvlastňovaniu pôdy a tiež preto, že poslanci chceli byť v piatok doma, zasadal parlament. Vyvlastňovanie schválil a keď odobril, že vláda si s pôdou môže robiť, čo chce, oznámil Andrej Danko zámer tú istú slovenskú pôdu ústavne chrániť. Jeho novela ústavy však z neznámych dôvodov mala pôdu chrániť pred cudzincami namiesto toho, aby ju chránila pred Slovákmi.

Andrej Danko tiež na margo ústavnej zmeny povedal, že takémuto návrhu sa nemôže brániť nikto, kto miluje Slovensko, no a z vyvlastňovania mal profitovať Béla Bugár a jeho priatelia. O tom, že Béla Bugár miluje Slovensko, nebolo pochýb.

Celý príbeh okolo vyvlastňovania však opäť potvrdil, že najväčšou hrozbou pre Slovensko nie sú medzinárodné korporácie, svetové sprisahania ani cudzinci, ale samotní obyvatelia. Nikto túto krajinu nedokáže efektívnejšie rozkradnúť, zničiť a prerozdeliť, nikto tu nedokáže tak elegantne porušovať zákony a hovoriť, že podľa tých istých zákonov sa skutok nestal.

Slovensko naozaj nepotrebuje, aby mu škodil ešte niekto ďalší okrem ľudí, ktorí na ňom žijú.

SNS a alternatívne skloňovanie.

Andrej Danko sa však nezastavil. Po tom, čo zachránil slovenskú pôdu, rozhodol sa zachrániť aj slovenské deti. Navrhol povinnú brannú výchovu a opäť tak ukázal, kde sa mentálne nachádza.

Svet podľa Andreja Danka je jednoduchý. V tom svete deti pred vojnou ochráni plynová maska a cvičenie v prírode, v tom svete sa z myslenia stáva úžasné dobrodružstvo plné prekvapení.

Svet podľa Andreja Danka sa nedostal ďalej ako do minulého storočia. Andrej Danko nerozumie, že vojna sa dnes v Európe vedie inde a iným spôsobom – v tej vojne ľudia neumierajú, neútočí sa vojakmi ani zbraňami a žiadna branná výchova nás v nej teda neochráni.

Taký je bizarný a dobrodružný svet Andreja Danka, a zatiaľ čo je Andrej Danko predsedom parlamentu, ten skutočný svet sa hýbe vpred úplne iným smerom a najmä úplne inou rýchlosťou.

Tu je Andrej Danko na tento týždeň, páčiť sa vám môžem tu.

 

 

Teraz najčítanejšie