Denník N

Meníme diskusie na webe Denníka N

Pôvodný diskusný systém mal viacero nedostatkov. Nahradili sme ho novým.

Diskusný systém, ktorý posledné mesiace fungoval pod článkami na webe Denníka N, bol len dočasný. Dnes sme ho nahradili novým – na stránku sme umiestnili comments plugin od Facebooku. Vyskúšať si ho môžete už pod týmto článkom.

Prečo došlo k zmene? Čo si od nej sľubujeme? 

  1. Lepší systém. Pôvodné diskusie boli len provizórne a mali množstvo nedostatkov, ktoré pociťovali čitatelia, diskutéri aj naši novinári. Diskusie od Facebooku nie sú dokonalé, ale ich systém patrí medzi najlepšie na trhu. Rieši najpálčivejšie problémy, ktoré u nás diskutéri zažívali. Preto mu chceme dať šancu.
  2. Väčšia bezpečnosť. Posledné týždne a mesiace sme čelili aktivite ľudí, ktorí nechcú diskutovať slušne, vecne a konštruktívne. S pôvodným diskusným systémom sme sa im nevedeli efektívne brániť. Nový systém by nám to mal uľahčiť. Mali by sme tak ľahšie ochrániť diskusný priestor pred spamom, osobnými útokmi a obťažovaním.
  3. Nahlásenia. Pôvodné diskusie neumožňovali, aby nás ľudia mohli upozorniť na nevhodné príspevky. Dnes už je možné poslať nám varovanie – stačí kliknúť na šípočku vpravo pri príspevku a vybrať možnosť „Mark as spam“. Vopred za pomoc ďakujeme.
  4. Kvalita. Diskusie od Facebooku umožňujú usporiadať príspevky nielen od najstaršieho po najnovší, ale aj podľa kvality (popularity). Ľahšie tak vo väčších diskusiách nájdete výmeny názorov, ktoré stoja za prečítanie.
  5. Notifikácie. Často kritizovaným nedostatkom našich diskusií bola absencia notifikácií. Ak ste u nás zverejnili svoj príspevok, nedostali ste informáciu o tom, že naň niekto zareagoval. Facebook tento nedostatok rieši a na nové reakcie vás upozorní.

Počas minulého roka sme intenzívne rozmýšľali, ako by mali diskusie na našom webe vyzerať. Pripravili sme aj projekt vysneného diskusného systému. Bohužiaľ, jeho vytvorenie by bolo časovo aj finančne náročné, preto sme hľadali alternatívu.

Facebookové komentáre sa ukázali ako najlepšia voľba, a to aj preto, že väčšina našich čitateľov a predplatiteľov má účet na Facebooku. Nemusia sa teda nikde registrovať. Stačí, ak sú prihlásení na sociálnej sieti – a diskutovať môžu hneď.

Pred rokom sme písali, že s diskusiami chceme experimentovať. Že nebudú pod všetkými článkami, ale tam, kde ich otvoríme, budeme diskutovať aj my. Starý systém kládol našim plánom stále viac prekážok, posledné týždne sme preto diskusie na webe obmedzili.

Veríme, že nám nový diskusný systém pomôže zefektívniť správu diskusií a prispeje k zníženiu množstva spamu a nenávistných príspevkov. Veríme, že aj vďaka novému systému budeme môcť opäť otvárať viac diskusií pod článkami. Držte nám palce.

Teraz najčítanejšie