Denník N

Občania Slovenska sú privilegovaní. Na Slovensku.

Včera som si dovolil napísať na Facebook status, v ktorom som okrem iného napísal, že „vôbec si nemyslím, že z pohľadu nás majú mať všetci ľudia na svete rovnaké práva“.

„Z pohľadu nás“ je samozrejme myslené „Z pohľadu nás, Slovákov“, teda z pohľadu Slovenska. Neskôr som zmenil status na „vôbec si nemyslím, že na Slovensku majú mať všetci ľudia na svete rovnaké práva“, aby nemali pochybnosti ani tí, ktorí chcú hľadať zámienky.

Avšak jedno akú formuláciu použijem, jej obsah je jednoznačný: na Slovensku nemôžu mať všetci ľudia sveta rovnaké práva (poprosím túto tézu nezúžiť len na základné ľudské práva). To proste nejde. Volebné právo, právo na pobyt, pracovné právo, to všetko sú práva, ktoré privilegujú resp. pozitívne diskriminujú občanov Slovenska. A písal som to preto, lebo som presvedčený, že politici majú v prvom rade hájiť záujmy tých, ktorí ich volili. Teda občanov tejto krajiny.

Môžeme, samozrejme, o tomto názore diskutovať a je to aj plne legitímne. Môžeme diskutovať aj o tom, či náhodou nemajú mať všetci šudia sveta rovnaké práva na Slovensku ako občania SR. Ale musím povedať, ako hanlivo a netolerantne voči inému názoru reagovali ľudia, ktorí sa považujú za intelektuálov, ma teda riadne prekvapilo.

Začína to Shootym, ktorý dal do svojho statusu moju vetu vytrhnutú z kontextu s poznámkou „zatiaľ bez uniformy“. Povedzme, že chcel to byť vtip a Shootymu aj slúži ku cti, že po spresnení môjho výroku napísal „teraz tomu rozumiem“.

Ďalší intelektuál, Jozef Krupka, človek, ktorý viac krát tvrdil, že má dôkazy ako som zobral 20 miliónov Eur za pád vlády a keď bol predvolaný na políciu, lebo som na neho podal trestné oznámenie za nenahlásenie trestného činu, tak pustil do gatí, že on nič nevie a že si to len myslel.. Tak tento intelektuál ma na základe tvrdenia, že na Slovensku nemajú všetci ľudia sveta rovnaké práva nazval „Liberál Žirinovského-Haiderovho typu“.

Neviem, kto je Boris Sokol, ale zrejme sa tiež ani chvíľu nad mojim výrokom nezamyslel, lebo napísal tento skvost: „Cynicky akoze pragmatizmus este uniformu nema, ale ak raz bude, bude mat hnednucu koselu. S kratkymi rukavmi.“. A zrejme sa príliš nezamýšľal ani nad svojim výrokom.

Tomáš Meravý, zrejme tiež človek, ktorý si o sebe myslí, že je nad mieru vzdelaný napísal „Liberál ako sa patrí.“. Neviem teda, čo je na tom neliberálne privilegovať určitú skupinu pred inou. Predpokladám, že ani Tomáš Mrva si nepustí k sebe domov hocikoho, kto ide okolo. Naopak, liberál dožičí slobodu, v tomto prípade ja dožičím slobodu občanom SR, ktorí tu žijú, aby sa rozhodli, koho chcú prijať a koho nie a nevnucujem im, koho prijať musia.

Rado Baťo, poradca prezidenta, chcel byť zrejme veľmi vtipný, keď napísal, že „Všeobecnú deklaráciu ľudských práv ešte nevydali v Exceli“. Možno by si on mohol prečítať deklaráciu ľudských práv, potom by zistil, že je úplne v poriadku privilegovať vlastných občanov.

Peter Malec napísal „Vzdy to bol prototyp fasistu.“, Lukas Zednikovic zase „Sloboda a Solidarita…SS“, Nikolaj Nikitin že „Som to vravel velmi davno, ze je fasoun.“ Skratka, mimoriadne vysoká argumentačná úroveň.

Martin Chren napísal „Dovi sloboda, dopo solidarita“. Tu chvíľu ostanem. Ako som písal, hájim slobodu ľudí, ktorí tu žijú a ktorí nechcú mať problémy. Keď títo ľudia, teda občania Slovenska s riadnym volebným právom, sa slobodne rozhodnú, že niečo nechcú, je liberálne tento ich slobodný názor obhajovať. A teraz k solidarite. Akože s kým máme my byť solidárni? S celým svetom? S blízkym východom? Strana, ktorú som založil nesie v názve slovo solidarita, lebo predkladáme riešenia, ktoré sú solidárne voči občanom SR. Zdravotný odvod, základné školské vzdelanie, armáda… to všetko sú statky, ktoré sú financované solidárne v rámci našej spoločnosti. To je pre mňa solidarita, ktorú zastávam. My samozrejme môžeme byť solidárni s celým svetom, ale potom začnime posielať peniaze do Bangladéšu, lebo ľudia tam sú na tom veľmi zle. Horšie, ako migrant s iPhonom v ruke.

Pod Shootyho statusom je ešte mnoho ďalších príspevkov a takmer všetky urážlivé či zosmiešňujúce. Toto je tá argumentačná úroveň našich intelektuálov? Urážať a zosmiešňovať? Toto je obyčajná netolerancia voči iným názorom. Kto nekričí „Hurá, sem so všetkými migrantmi“, kto sa chce zastať domáceho obyvateľstva, je za nacistu a fašistu. Super, gratulujem.

P.S. Ešte drobnosť, lebo Marek Linha je zbabelý na to, aby pod svojim blogom povolil diskusiu: Angela Merkelová porušuje nemeckú ústavu (Grundgesetz), odporúčam si prečítať túto analýzu od profesora Schachtschneidera http://www.wissensmanufaktur.net/verfassungswidrige-einwanderung

 

Teraz najčítanejšie

Richard Sulík

Rozhliadnite sa. Vidíte snáď na Slovensku niekoho iného, kto nemá žiadny korupčný škandál, kto drží slovo, kto má program zostavený naozajstnými expertmi, kto má viac ako 10 rokov skúseností, ako tieto konkrétne riešenia pre ľudí presadiť, kto sa neriadi ideológiou, ale zdravým rozumom a kto má úprimnú chuť postaviť tú najlepšiu možnú budúcnosť pre Slovensko?
Všetci, ktorí nám veria, menia hru s nami. Nenechajú sa podplatiť rozhadzovaním, ktoré budú splácať naše deti. Už majú dosť chaotických amatérov. Zaujímajú ich konkrétne zmeny, pre ktoré sa mladým oplatí zostať na Slovensku. Chcú už konečne reálne výsledky.
A chcú sebavedomé Slovensko, ktoré najlepšie vie, čo potrebuje.
Sme SASKA a meníme hru.