Denník N

Odkaz SZĽH

Voľby na post prezidenta SZĽH prebehli. Zvíťazil Igor Nemeček. Treba však povedať, že Nemeček nezvíťazil suverénne a tu nastáva otázka. Bude mu to stáť zato?

Zrejme nie som jediný, kto s veľkým nadšením sledoval voľbu na post prezidenta SZĽH a novovzniknutú iniciatívu Richarda Lintnera na oživenie slovenského hokeja. Nie som hokejový odborník a ani sa nechcem púšťať do dlhých úvah, ktorý kandidát bol lepší a kto mal lepší program. Dôležité však je iné a tým je postoj Igora Nemečka voči nám, fanúšikom hokeja.

Igor Nemeček dostal jednoznačný signál mnoho týždňov pred voľbami od laickej verejnosti, že je nežiadúci. Je spájaný s Jurajom Širokým, bol pri hokeji viac ako 15 rokov. Výsledky nechám posúdiť iných. Najlepšie však jeho pozíciu voči „fanúšikom“ vyjadruje vyjadrenie Juraja Bakoša, generálneho manažéra HC Košice. Ponúkal mu post vo vedení avšak angažovalo ho vedenie HC Košice a tak z toho nič nebolo. Ten na otázku „Čo vravíte na to, že prvý krát voľby SZĽH preberajú médiá? Rieši ich verejnosť.“ odpovedal : „Tak určite to hokeju nepomáha“ – video je tu – presne 1:38.  Už čo pomôže hokeju ak nie tlak na funkcionárov aby boli konali transparentne a zodpovedne. Neskôr sa pán Prezident vyjadril v šou Braňa Závodského,  že túto kritiku fanúšikov vníma a vraj ich názor rešpektuje ale jeho však volia funkcionári.

Pán Nemeček. Ste novozvolený prezident SZĽH s mandátom na 4 roky. Neostáva nám nič iné iba sklopiť hlavy a akceptovať to, že vo funkcii zostávate. Stihnete aj majstrovstvá v roku 2019. Ja pevne verím, že vás nebudeme musieť vypískať ako Petra Pellegriniho v Ostrave. Pripravte sa na to, že vaše ruky budú sledované. Že to nebudú pre vás ľahké 4 roky.  Dúfam, že vám to všetko bude stáť za to. Pretože ignorovanie vážnych náznakov sa človeku vždy vráti.

Teraz najčítanejšie