Denník N

Okresný úrad životného prostredia porušuje zákon a nadŕža developerovi prepojenému na politikov a kauzu Gorila

Už ste zažili úradníka, ktorý tvrdí, že to, čo vidíte vlastnými očami, neexistuje a evidentne tomu aj verí? Paranormálne javy alebo iba nekompetentnosť kolosálneho rozsahu? Zoznámte sa s Elenou Jaďuďovou a Jitkou Součkovou, dvoma dámami, ktoré rozhodujú o veciach týkajúcich sa nás všetkých.

Developer Microtech chcel na Einsteinovej postaviť 18 poschodí na pozemku, ktorý bol predaný jeho dcérskej firme za účelom postavenia nízkopodlažnej zástavby a verejného parkoviska. Developer ako lusk, čo vám poviem. Stavebné povolenie im však vypršalo, lebo v lehote jeho platnosti ani len nezakopli do zeme. Stavebný úrad konal, stavebné povolenie vyhlásil za neplatné. My poslanci sme tiež konali a schválili sme obstarávanie Územného plánu zóny. Obyvatelia sa už začínali tešiť, že ich roky márny boj sa schyľuje k šťastnému koncu. Lenže ejha, aby sme mohli zaregulovať výstavbu na pozemku, musí byť potvrdená aj neplatnosť „vodoprávneho povolenia“, o ktorom rozhodujú dámy Jaďuďová a Součková.

Čo fotky, aj video máme!

Predložil som dámam fotografie dokazujúce, že developer v lehote povolenia so stavbou nezačal. Povolenie bolo platné do 31.3.2016 a 8.4. si obyvatelia fotili neporušený pozemok aj s novinami z 8.4., aby bol dátum fotky nespochybniteľný. Keby len fotky, ešte aj video si jedna z obyvateliek urobila. Teleráno z 8.4., hlasový komentár a potom záber na neporušený pozemok, beat it!

Nepomohlo. „Nie sme tu na to, aby sme posudzovali dôkazy“, odpísala mi pani Součková z Odboru životného prostredia Okresného úradu Bratislava. Už som teda všeličo videl, aj koňa cúvať, ale toto je silné kafé, hovorím si. Príliš teplo bolo posledné dni, možno pani nedošlo, že sú tam odfotené noviny týždeň po platnosti povolenia, možno nevidela poriadne dátum, nevedela otvoriť video, čo som jej poslal, zavolám tam, to musí byť nejaký omyl. „Ale jasné, pán poslanec, príďte, ukážem Vám dôkazy čo predložil developer“, hovorí mi vedúca oddelenia pani Jaďuďová.

Prichádzam, zvedavosťou bez seba. Dôkazy developera sú fotka zo stavebného denníka, faktúra a fotografia z hĺbenia malej jamy. „Odkiaľ viete, z akého dátumu je táto fotografia?“, pýtam sa. No však tu máme faktúru, zmätene odpovedá pani Jaďuďová. „Na tejto fotografii sú odfotené noviny týždeň po platnosti povolenia a je vidieť, že nič tam vyhĺbené nie je, tak z akého dátumu môže byť tá ich fotka?“, skúšam to logikou. „Keby aj oni odfotili noviny, tak je to rovnaké“ zabije pani Jaďuďová.

Myslíte, že obyvatelia sa preniesli v čase, aby odfotili neporušený pozemok s novinami z budúcnosti? pýtam sa zhovievavo a hľadám v očiach dám záblesk pochopenia. „Videli ste to video?“, začínam byť zúfalý. Púšťam video. A kde ste boli doteraz pán Cmorej, zapája sa do debaty pani Součková. Ako kde?Prečo ste neprotestovali, keď žiadali o stavebné povolenie?, pokračuje pani Součková.

Robíte si zo mňa srandu?, pýtam sa po márnej snahe vysvetliť dámam, čo je náplňou ich práce. Nič nepomáha, v očiach prázdno, nevyvedie ich z miery, ani keď im objasním, čo bude nasledovať. Kvôli totálnej nekompetentnosti týchto dám a ich vedúcej, Ing. Miroslavy Gregorovej, ktorá ich rozhodnutia podpisuje, sa budem musieť v menej občanov obrátiť na súd a podať žalobu proti rozhodnutiu orgánu verejnej správy. Zaiste uznáte, že blahobyt spoločnosti by sa prudko zvýšil, ak by dámy Jaďuďová, Součková a Gregorová išli robiť niečo, kde by sa nemuseli obťažovať nejakou logikou alebo nebodaj zákonmi.

Čerešničkou na torte je, že za spoločnosťou Microtech je istý Miroslav Guman, bývalý člen SIS, spomínaný v Gorile ako človek s prepojením na organizovaný zločin a dobrý kamarát Pavla PaškuAndreja Danka. Po reforme ESO, keď je všetko pod Okresnými úradmi, je zamestnávateľom týchto dám iný polo-mafián, Kaliňák. Čo myslíte, vyhodí Kaliňák tieto nekompetentné dámy? Vyskúšame, uvidíme.

# ťažký život miestneho poslanca

Teraz najčítanejšie