Denník N

Pán Blaha, pozér ste vy

Foto – TASR
Foto – TASR

Neomarxistický filozof, ale predovšetkým človek, ktorý dokáže z jednej fotky odhadnúť človeka, ba dokonca zistiť, koho volí…

Nedávno pán poslanec Blaha zavesil na svoj facebook ďalší hlod. Tu sa dá prečítať.

V skratke je to jednoduché, vyjadruje svoje pohŕdanie hlavou štátu, vyjadruje pohŕdanie nad ľuďmi, ktorí chodia do kaviarne a všetci čo čítajú denník N sú len pozéri. Týmto vyhlásením zrejme zahájil svoj predvolebný triednický boj. Vo svojom príspevku dokázal z jednej fotky vyčítať „názorovú“ orientáciu publika, zistil, že na facebooku šíria nenávisť ale to nie je všetko. Dokonca citujem „povýšenecky osočuje Slovákov“. Týmto nám pán poslanec dáva o sebe vedieť mnohé. Napr., že je viac ako len filozof a poslanec. Je to fantastický psychológ, ktorý má „zmáknutú“ reč tela na vysokej úrovni. K tomu všetkému dokáže z pohľadu (moderátora) vyčítať aké pohyby budú nasledovať („zopäté ruky, pripravený kedykoľvek pokľaknúť a bozkávať všetko, čo treba“). Za povšimnutie určite stojí aj veta „uzavretý, arogantný kaviarenský pózer, ktorý predstiera všetko od inteligencie až po morálku“.

A tu nám nastáva viacero otázok. Ak vy hanlivo osočujete niekoho na svojom oficiálnom facebookovom profile, niekoho za to, že číta istý denník a vyjadruje nejaký názor – ste práve vy ten morálne zdravý človek?

Ak zaškatulkujete niekoho len pre to, že má šál, telefón v ruke a je na večierku denníka N a nazveme ho arogantným pozérom, ste práve vy ten morálne zdravý človek?

Ak ste poslanec národnej rady SR a viaže vás určitý etický kódex, je správne šíriť okolo seba nenávisť prostredníctvom sociálnej siete a urážať časť obyvateľstva, vzhľadom na jej názorové spektrum?

Takže, pán poslanec, kto tu predstiera morálnosť a inteligenciu? Podľa mňa sa inteligentný človek nevyjadruje o druhých, že sú pozéri, arogantní, uzavretý.

Och aby som nezabudol, veď on nezovšeobecňuje. Najprv napíše „Typický čitateľ denníka N“ a potom, že nezovšeobecňuje. On myslel len tých ľudí na fotke. Ostatným česť práci a robote pokoj.

Teraz najčítanejšie