Denník N

Pán Čižnár, prosíme vysvetlenie

O tom, že Kaliňák je nevinný z korupcie v súvislosti s transakciami s Bašternákom, nás informoval námestník Generálneho prokurátora Šufiarsky. Ale prečo? Prečo túto vec nerieši Špeciálny prokurátor Kováčik?

Námestník Šufliarsky povedal: „Vec, v ktorej je Bašternák stíhaný, nie je možné prepojiť s týmto obchodom,“ a „neexistuje ani len indícia o tom, že by výška kúpnej ceny bola forma úplatku“.

Prečo ale túto vec rieši Generálny prokurátor?
Nemáme snáď na tieto trestné činy Úrad špeciálnej prokuratúry?
Alebo je to tak, že Špeciálny prokurátor (nielen kvôli tomu, ako bola vec odobratá prokurátorovi Špirkovi a potom odložená) je už v očiach verejnosti tak zhovadený, že by nemal šancu splniť zadanie na vytvorenie zdania (zjavne len pre mentálne menej rozvinutú časť obyvateľstva), že prokuratúra akože naozaj vyšetruje korupciu?
To už sa naozaj nehanbíte?

A tiež sa nehanbíte otvorene povedať, že neviete vyšetriť primitívne skoncipovaný a zrealizovaný trestný čin? Už len doznanie takejto neschopnosti je dôvod na Váš okamžitý odchod, aj s Vašim námestníkom.

Navyše, ak sa jedná o korupciu, nech ju vyšetruje Úrad špeciálnej prokuratúry, a to aj opakovane. Generálna prokuratúra tu nie je na to, aby robila Kováčikovi PR (jeho zametacie práce). A Kováčik je tu na to, aby si riadne plnil svoje povinnosti. Ak si ich neplní, treba dať návrh na jeho odvolanie. Ihneď.

Teraz najčítanejšie