Denník N

Parlamentné voľby 2016 budú voľbou charakteru Slovenska

Ak si prezident dovolí… Ak si predseda vlády dovolí… tak to je jasný signál na odbrzdenie aj našich vlastných charakterových handicapov. A že ich každý máme a nie že nie.

O 150 dní si budeme vyberať vrchnosť. Máme šancu vybrať si bezcharakterných, ktorí nám prešlapú chodník pre ten kus bezcharakternosti, ktorú v sebe schovávame.

Drobnôstky, tie sú otázkou charakteru. A charakter, ten padá presne v duchu zákona padajúceho hovna.

Bezcharakterné hovädo na tej najnižšej priečke spoločenského rebríčka sa neprejaví. Ostane v ulite. Sama bezcharakternosť je charakteristická pretvárkou. No stačí, aby najvyšší…

  • skoro pridal k českým korunovačným klenotom aj šabľu
  • len tak od stola označil človeka prejavujúceho demokraticky svoj názor za “bláznivú ženskú”
  • kúpil nejaké to predražené CT, nechal za seba zaplatiť faktúry za plnenie štátnych zákazok, nechal si darovať 75% IT investícii za nič, zabil 16 ľudí pomocou podivných kontraktov za zdravotnícke výkony
  • správal sa ako opitý bača v krčme
  • diktátorsky ignoroval demokratické hlasovanie

… a naše malé utiahnuté bezcharakterné hoviadko pocíti životnú šancu. 

Presne tam sú Korene komunistického bulšitizmu vanúceho z EU. Presne takto získavajú odvahu miestny zastupitelia v Nových Zámkoch.

Presne tam sú korene, že to tu okolo nás vyzerá ako by niekto vyhlásil preteky, kto bude väčšia nemorálna sviňa. Už to tak musí byť, normálne tu prebieha regulárny závod o to kto viac a nechutnejšie odrbe blížneho svojho. Heslo preteku je: Kto neoje****, oje**** svoju rodinu. Ja viem, opakujem sa, ale nenapísal by som to ani dnes lepšie.

Áno priatelia, presne takto sa vytvorila celá jedna generácia arizátorov a hajlujúcich folkloristov v roku 1941. Boli to tichí spokojní občania. Jeden ako každí jeden z nás. Ako aj, ako vy, čo to tu čítate. Len ucítili podporu od najvyšších pre svoje skryté charakterové vlastnosti.

V každom z nás je viac či menej toho, čo keď sa nikto nepozerá, tak sa cez plot načiahne a odtrhne si tú susedovu čerešňu či jabĺčko. Veď za troška ani pán farár nič nepovie. Aj ja sa občas natiahnem.

Nalejme si čistej pepsikoly: Ak si prezident dovolí… Ak si predseda vlády dovolí… tak to je jasný signál na odbrzdenie aj našich vlastných charakterových handicapov. A že ich každý máme a nie že nie.

O 150 dní si budeme vyberať vrchnosť. Máme šancu vybrať si bezcharakterné svinky, ktoré nám prešlapú chodník pre ten kus bezcharakternosti, ktorú v sebe schovávame.

Je to na vás priatelia. Mne by stačil jeden plat. Jeden a len plat. Vidím vám to na očiach a tie vraj neklamú, že aj vy ste z rovnakého cesta.

Tak mi doprdele v komentároch vysvetlite:

  • Prečo hodíte do volebnej urny človeka, ktorý vás okradol na vašich daniach?
  • Prečo tam hodíte človeka, u ktorého pri ošetrovaní v nemocnici našli po vreckách niekoľko tisíc eur na darčeky pre vnúčence, či človeka čo si nepamätá ani tému svojej diplomovky?
  • Prečo tam hodíte…
  • …., fakt mám pokračovať?

Chápem, že chcete nejakú formu politiky. Chápem, síce nerozumiem, ale mám pre to pochopenie, že si vyberiete socialistickú politiku. Ale prečo si nezakrúžkujete niekoho charakterného? Prečo volíte ledačinu? Tak to povedzte rovno, napríklad svojim deťom: Aj vy by ste chceli, tak volíte bafuňársku ledačinu.

Viete, prvá voľba je stávka na vieru. Druhá voľba, to je schválenie doterajšieho programu. A tretia? To je jasný signál, že takto bolo úplne všetko doteraz správne a tak má úplne všetko aj pokračovať.

Tretia voľba bafuňárov vystrihnutých z 80. rokov 20. storočia je od vás silný mandát a silné potvrdenie toho, že takéto charakterné svinky to robia správne, že takto je to dobre.

Tretia voľba bafuňárov vystrihnutých z 80. rokov 20. storočia znamená, že najbližší nákup CT v nemocnici vo vašom meste musí, proste musí byť predražený, aby priniesol vratku pre 2-3 z tých, čo ste ich zvolili. Že je to správne, že vaši 13 najbližší, či dokonca vy sám budete mať o rok kratší život, lebo peniaze na vašu preventívnu prehliadku správne skončia ako vratka vo vrecku 2-3 tých, čo ste ich zvolili.

Keď môže dôjsť na tretie volebné obdobie, voľby už nie sú o programe, voľby sa stávajú otázkou charakteru.

Parlamentné voľby 2016 budú voľbou charakteru Slovenska

Vsádzať na charakter, to je riziko. Riziko, že budem za idiota po prvom politikovom škandále. Keďže istú pochabosť a nadšenectvo politika považujem za jeho plus, na škandál je poľahky založené.

No za idiota budem len v prípade, keď sa k tomuto škandálu postaví bezcharakterne. Pretože práve v čase keď sa stane chyba, príde čas na ukážku charakteru. Chyba sa stať môže. Jej opakovanie je otázkou charakteru. Priznať chybu, poučiť sa z nej, to znaky veľkého politického charakteru. Kto z vás to má medzi svojimi poslancami? Ja áno.

To sú vaši politickí zástupcovia, ktorých charakter umožnil vymenovanie nového riaditeľa VZP?

Program nestačí!

Je potrebné predviesť charakterných ľudí.

Nie, nepotrebujeme takých, čo sa len snažia nahnať strach a ukazovať na čej strane je vina. Takí vedia, že aj takým spôsobom sa dajú vyhrať voľby. Im nejde o vyriešenie ťažkostí, ktoré máme dnes na Slovensku. Im ide len o to byť zvolení. Len byť zvolení.

To nám predsa nemôže stačiť ani v dobrých časoch.

Potrebujeme ľudí, ktorí budú schopní prinášať riešenia. A potrebujeme schopných ľudí, ktorí dokážu tieto riešenia uvádzať do každodennosti. Áno, občas to riešenie bude debilné a občas sa implementácia nepodarí. Potrebujeme ľudí, ktorí si vedia priznať chyby, analyzovať ich a upraviť smerovanie.

Čelíme naozaj vážnym problémom s charakterom a potrebujeme serióznych ľudí. Náš osud a naša zodpovednosť voči charakteru slovenskej spoločnosti nám prikazuje hľadať charakterných a voliť charakterných. Už roky hľadám charakterných spoluobčanov.

To si tú politiku mám robiť sám? Mne by jeden plat stačil pre službu voličom.

Doplnené 10:40: Útoky ad hominem, nadávanie iným a brigádnika z IP adresy 176.118.111.117 z komentárov mažem. Internet je veľký, hlavne v tomto okolí, vaše právo na slobodu slova môžete realizovať kde len chcete.


Teraz najčítanejšie