Denník N

Piešťany konečne majú nové CT

Po piatich rokoch rokoch peripetií má nemocnica konečne nové CT.

V piešťanskej nemocnici Alexandra Wintera bol 28.septembra 2017 slávnostne uvedený do prevádzky nový CT prístroj.
Nemocnica životne potrebovala CT prístroj už v roku 2012. Starý, morálne mŕtvy a fyzicky v v štádiu klinickej smrti permanentne resuscitovaný CT prístroj ohrozoval zdravie a životy pacientov, extrémne stresoval lekárov.
Trvalo dlhých 5 rokov, kým sa nemocnici po dobre známych kauzách podarilo zabezpečiť nový kvalitný CT prístroj. Tento stál necelých 627 000 Eur s DPH. Jednoznačne sa tým potvrdilo, že v roku 2014 nominanti SMERu vo vedení nemocnice vysúťažili o 600 až 900 tisíc Eur predražený prístroj.
Tí, čo spôsobili takéto enormné predraženie stíhaní nie sú, najskôr ani nebudú, lebo to sú naši ľudia. Pravdou je, že tí, ktorí si to objednali vyšetrovaní nikdy ani neboli, aj keď ich mená sa v médiách spomínali a museli zo svojich postov odísť.
Chcem ale veriť, že pacienti na Slovensku už nikdy nebudú ohrozovaní takýmito a ľuďmi. Dúfam, že sa kvalita nášho zdravotníctva aj takýmito krokmi a verejnou kontrolou začne zlepšovať, čo sa odzrkadlí na zlepšenom stave zdravia občanov.
Mrzí ma, že na slávnostné otvorenie prevádzky nového CT prístroja neprišiel žiadny zástupca Ministerstva zdravotníctva, hoci vďaka ministerstvu sa realizácia nákupu prístrojov mohla rozbehnúť na celom Slovensku. Je škoda, že sa bojíme aj vlastného tieňa, ale potom, čoho sa dožil riaditeľ VŠZP pri ozdravnom pláne poisťovne sa ani nečudujem.

Teraz najčítanejšie