Denník N

Počiatek a jeho investícia pre J&T

Minister Počiatek je známy svojimi dobrými vzťahmi s chlapcami z J&T – nielen na jachtách ale tak všeobecne. V prípade križovatky Triblavina hodí pekný balík peňazí pre ich modré oči.

Po uverejnení môjho článku o Počiatkovej chobotnici v Bernolákove vyplávali na povrch ďalšie skutočnosti. A zdá sa, že ide o povestnú špičku ľadovca.

05-4557-big-image - kópia
Ministerstvo dopravy v diskusii v utorok verejne priznalo, že obrovskú diaľničnú križovatku budujú čisto iba pre developerov. Žiadne okolité obce ale čisto J&T projekt firmy Starland Holding, a.s. Zástupca spracovateľa pre ministerstvo dopravy uviedol: „Ale Triblavina, Triblavina, o tom sme sa bavili aj s pánom Kovalčíkom včera, tak výhľadovo tá križovatka Triblavina nebola prepojená na cestu druhej triedy na Chorvátsky Grob, len vpustí kruhovým objazdom do budúceho developerského projektu a individuálnej bytovej výstavby“ 

Starland
Takže áno, ministerstvo pod vedením Jána Počiatka uviedlo, že obrovská križovatka Triblavina zo štátnych peňazí nie je vôbec nastavená na riešenie problémov okolitých obcí, ale čisto pripojenie na projekt Starland Holding, a.s. – firmy, kde bol v dozornej rade priamo Korbačka a spol.

Jedná sa o obrovskú investíciu firmy Starland v katastroch Bernolákova a Chorvátskeho Grobu. Veľká časť projektu začala práve v januári 2016 územné konania. Konania, ktoré potrebujú Triblavinu. A zmenu projektu Triblavina, ktorá je v rozpore s územným plánom BSK. Tej Triblaviny o ktorej ministerstvo vraví, že je iba pre developera. Takže cui bono je jasné. A občania to nebudú.

Zdroje obrázkov:

www.starland.sk, www.enviroportal.sk, www.mapka.gku.sk

Teraz najčítanejšie