Denník N

Podarí sa unikátna operácia, pri ktorej sa z koňa stane vlk?

Nie som bezpečnostný expert, a ani protiteroristický expert, ale v poslednom svojom blogu som napísal úvahu o možnom bezpečnostnom riziku, ktoré sa týkalo „Trójskeho koňa“, ktorý sa stal významnou vojenskou strategicko – taktickou operáciou vďaka, ktorej Gréci zničili Tróju.

Dnes namiesto koňa sa budem zaoberať iným zvieraťom, a to vlkom.  O zvieratách pritom nepíšem preto, že som vyštudovaným doktorom veterinárnej medicíny, ale preto, že tieto, a iné zvieratá sa symbolicky dosť často vyskytujú v politike, ekonomike i vojenskej stratégii.

V poslednom svojom blogu som sa pýtal:

Po.1. Nemôže byť dnešná situácia s nezvládnutou a nekontrolovanou migráciou tiež                Trójskym koňom od militantných islamistov?

Po.2. Nemôžu byť niektorí z týchto dnešných emigrantov tiež „danajským darom“ a                Trójskymi koňmi?

Po.3. Nepribudne vďaka tejto nezvládnutej a nekotrolovanej migrácii po Európe viac              teroristov a teroristických bombových útokov?

Po.4. Nepribudne po Európe takto viac fanatických a militantných radikálov, ktorí bez            práce a v chudobe budú ochotní robiť teroristické akcie pre militantných                          islamistov?

Po.5. Nedá sa aj touto nezvládnutou a nekontrolovanou  megaemigráciou nekrvavo,                nenápadne a nevinne postupne zasiahnuť nasadenými Trójskymi koňmi                          Európu, a po čase vyhrať tak ľahko vojnu nad Európou a kresťanstvom?

Mojim cieľom nie je strašiť, ale treba myslieť aj na možné následky. Priatelia, všetci vieme, že už dnes máme v Európe tisícky ilegálnych migrantov, a mnohí z nich si zničili svoje doklady. Prečo asi? Nič o nich nevieme. Pritom v diskusii o migrantoch začínajú prevažovať hlavne emotívne argumenty. Komu toto všetko vyhovuje?

Samozrejme určite sú medzi dnešnými migrantmi aj takí, ktorí nemajú s nami zlé úmysly, a tým  treba humanitárne pomôcť, ale už dnes treba myslieť aj na možné „Trójske kone“, z ktorých sa môžu stať „osamelí vlci“, lebo len tak môžeme ochrániť bezpečnosť občanov Slovenskej republiky. Zdravie a životy našich občanov nesmie byť ohrozované, ale musí byť chránené. So zdravým a životom našich občanov sa nesmie hazardovať.

Prečo to všetko píšem? Lebo pár dní po blogu, kde som upozorňoval na možné „Trójske kone“ už médiami prebehla správa: „Vyzývam všetkých moslimov, ktorí môžu ublížiť križiackej koalícii, aby neváhali. Musíme sa teraz zamerať na presmerovanie vojny do srdca domov a miest križiackeho Západu a predovšetkým Ameriky,“. 

Otázka preto znie: „Nemôžu práve navrhované kvóty tak po celej Európe rovnomerne rozmiestniť aj tieto možné „Trójske kone“, z ktorých môžu časom vzniknúť „osamelí vlci“?“

Protiteroristickí experti sa po celej Európe boja hlavne tzv. „osamelých vlkov“, ktorí sú ťažko identifikovateľní, a preto sú veľkým nebezpečenstvom. Títo „osamelí vlci“ a ich občasné  útoky totiž dokážu postupne oslabovať ekonomiku celej Európy a to tým, že dokážu neustále udržiavať štáty, v ktorých budú pôsobiť v napätí a nebezpečenstve, a tak títo „osamelí vlci“ dokážu na seba viazať aj veľké výdavky na udržiavanie bezpečnosti. Okrem toho títo „osamelí vlci“ cez svoje teroristické akcie dokážu dokonca atakovať celú ekonomiku štátu, viď. nedávne Tunisko. Preto treba si dať pozor na emócie a naivitu, aby nás nedoviedli do vlastnej skazy a katastrofy. Určite neprajem Európe, a ani Amerike, aby zažila osud Tróje.

P.S. Vždy sme radi, keď sa unikátna operácia v medicíne podarí, ale z tejto operácie, keď sa z „Trójskych koní“ stanú „osamelí vlci“ už určite radosť nebudeme mať. Preto humanitárne pomáhajme, ale na možné „Trójske kone“ a možných „osamelých vlkov“ nezabúdajme. Len tak ochránime naše životy, i životy našich detí.

 

Teraz najčítanejšie

Bindas Tibor

www.Bindas.eu "3M" Moc Morálnym Múdrym a Slovensko bude silné a spravodlivé pre všetkých. Moje blogy sú moje podozrenia, hodnotové súdy, fikcie i satira na veci verejne. Sú písané vo verejnom záujme.