Denník N

Podpora Lintnera-pocity úvahy hihhi

slovenský hokej

Prvý protestný deň

Dňa 24.6. 2015 som sa vybral  podporiť demonštráciu proti súčasnému vedeniu szľh.

Protest sa konal pred hotelom DoblueTree  by Hilton. Keď som prechádzal popri troskám bývalého národného futbalového štadiona Tehelného poľa už som nastražoval ucho a očakával bujarý potlesk, povzbudzovanie, občasný prejav nesúhlasu. Nič som však nepočul, hovorím si nevadí zrejme som dosť ďaleko a idem ďalej. Zvuky som začul až pri danom hoteli bola to známa kapela hraná s cd. Konečne som zbadal aj ľudí bolo tam zhruba 20 ľudí v dresoch odhodlaných a veriacich v zmenu .Zdá sa ti to malo? so mnou nás tam bolo 21 a s tebou by nás tam bolo 22 .A oveľa viac keby sme neboli tak pasívnou krajinou ale nepredbiehajme. Podišiel som k pultu s hudbou za ktorým stál chalanisko s dresom Dukly Michalovce. Pozdravil som ich padla otázka či sa chcem k nim pridať odpoveď znela jasné. Dostal som   fixku a podpísal som sa za podporu Richarda Lintnera. Fixku som dostal od hlavného organizátora následne som sa s ním zakecal. Reč padla o všeličom možnom to tu nebudem písať. Len jednu vec si dovolím a to keď spomínal že bol u pána Igora Nemečka. A jeho prvá otázka bola kto vás platí? myslím že to nepotrebuje ďalší komentár.  Hlavný organizátor okrem  toho bol pomerne sklamaný  s nízkej účasti fanúšikov. Priznám sa že to aj ja keď si predstavím že pred tromi rokmi vítali strieborných chlapcov z roku 2012 na Námestí SNP tisíce ľudí . A pritom išlo v podstate o to isté ba možno aj viac.Prvý deň  sme čakali ešte na Piešťanský fan-klub došiel okolo pol šiestej večer urobilo sa pár fotiek Myslím že sa tam stretla nie kvantita ale rozhodne kvalita fanúšikov slovenského hokeja ktorý cítia podporu zmeny v slovenskom hokeji.

Druhý protestný deň

       Na druhý deň sme sa mali stretnúť o deviatej ráno ja som opäť meškal čo sa mi stáva dosť často. Prišiel som až niečo okolo pol desiatej . Na moje prekvapenie bolo pred hotelom mierne polepšenie asi o desiatku viac ľudí hlavne viac fanúšikov z Bratislavy. A celkom fanúšikovia so všetkých kútov Slovenska.Začalo povzbudzovanie typu Rišo Lintner je náš prezident. Okolo Jedenástej sme si dali pauzu a išli sme na obed. Po obede sme sa vrátili pred hotel a pokračovala podpora. Okolo Dvanástej nás navštívil jemne pripitý ujko ktorému sa zdalo že podporujeme zlého kandidáta. Tak sme sa s ním porozprávali. Aj keď som mal pocit že skôr nám on chcel vynadať a potreboval si vypočuť vlastný názor.

Dlhé chvíle povzbudzovania, a čakania na výsledky čas išiel. Spríjemnili nám to asi výnimočne   novinári podla ktorých nás bolo počuť až hore. Paranoja a strach s pravdy sa stupňoval keď na niekto neviem už kto na internete prečítal že suverénne vyhral Nemeček. Rozhodli sme sa to nevzdať a povzbudzovali sme ďalej. Asi o dve hodiny prišla správa krutej pravdy ktorú som ja osobne očakával.

Vyhral Igor Nemeček. Následne za nami prišiel jeden s najznámejších novinárov na Slovensku sa nás pýtať na pocity.

To bola moja spomienka na protest na záver by som pridal ešte pár názorov alebo myšlienok.

Dôvod prečo píšem tento blog je úplne banálny. Lebo si myslím že už proste nemôžem viac mlčať a len sa prizerať ako upadá niečo čo mám naozaj rád. Neočakávajte odo mňa riešenia ja niesom Odborník. Neviem ako vytvoriť potrebné podmienky pre hokej. Ja prezentujem len svoj názor a postoj. Dôvod prečo som podporil tú demonštráciu ten hlavný bol aby si ľudia okolo Igora Nemečka uvedomili že máme od nich nejaké očakávania momentálne je to očakávané jeho odstúpenie. Aj jeho ľudí  .

Pridávam aj petíciu.

Teraz najčítanejšie

Daniel Kurta

2008-2012 rodinná firma brigádne 2012-2013 Prvá Bratislavská pekárenská 2013- doteraz Kaufland