Denník N

Podporujem Fica so Širokým

Fikcia nevyhnutnosti.

Široký je veľmi dôležitý gombík na slovenskom kabáte. Tak, ako aj iní, jemu podobní, čo tu posledných 24 rokov demoralizujú spoločnosť, likvidujú parlamentnú demokraciu, ktorá z papiera ani nezostúpila, veľmi predvídavo, aby hneď nezhynula, nemôže byť v žiadnom prípade braný na zodpovednosť.

Osvedčený scenár, trojitej kamufláže, po línii politici – parlament, orgány činné v trestnom konaní, talárnici v tálarňach a súdoch, bo možno máme aj súdy, to tam, kde prevažujú sudcovia, nie talárnici, nepripúšťa ani možnosť pochybovať ako to dopadne. Proces, ktorý, ak by sa aj nejaký ten skutok porušenia zákona stal, bude stáť daňovníkov krajinky tisíce a tisíce eur vytvorených z ich práce a umu, tým pádom, celkom jalovo odvedených do štátnej kasy, na zločineckú nátierku, už nie raz potvrdenú v názve a prevedení – do stratena. Vari si len niekto, nebodaj nemyslíte, žeby taký pevný koreň slovenskej kapitálotvornej vrstvy mohol byť preseknutý, len tak izolovane, od ostatných a ostatného. A potom, to nie je len Široký a na ňom nalepení. Za tie roky vystrájania, je len po priamej línii kovanej „zásadami“ porušovania zákonov, toľko občiankov napojených na prilepšenie za hranou, na všetkých možných úrovniach, žeby to spustilo domino efekt, ktorého dôsledky si nedokážeme ani predstaviť.

Ad absurdum, a kto by mal vlastne posudzovať porušenia zákonov? Há? Kto? Viete o takých? Sú síce celkom slušne platení, ale sú ako pevná hrádza, chrániaca nedotknuteľnosť najväčších gaunerov a ich beztrestnosť. Až sa z nich mnohí a premnohí, sami stali gauneri. Tadiaľ cesta zrejme nevedie. Kto sa teda má postaviť voči organizovanému zločinu, čo tu už tretie desaťročie, nielenže zapúšťa korene, ale je svojim vnútorným systémom prepojený skrz celú krajinku? Kto? Novovznikajúce politické zoskupenia, či tie s tradíciou? Hm? Veríte tomu? Dávajte si otázky, odpovede sa ponúkajú samé.

Preto stojím za Ficom, Širokým a ostatnými našimi nepodarencami, nech nivočia spoločnými silami túto krásnu krajinku, sú už rozbehnutí, nekonečne nenažratí, etablovaní ako málokto, nič im nie je prekážkou, svoje ciele dosahujú za každých okolností. Tí nás nielen najskôr úplne položia, ale, a v to dúfam, preto tá podpora, prebudia z apatie k správe vecí verejných, teda našich, každého, lebo sa bytostne každého dotýkajú.

Teraz najčítanejšie