Denník N

Povolený nátlak alebo sprosté vydieranie? Sestričky dávajú hromadné výpovede…

Šéfka odborov zdravotných sestier priznala politické ambície a sestry sú pre ňu len nástrojom na ich realizáciu.

Vysokú politiku veľmi nesledujem. Zachytila som že „štrajkujú“ zdravotné sestry, zachytila som niečo podobné aj u učiteľov. A potom som čítala tento článok. Nesympatická šéfka odborov sa otvorene priznáva k politickým ambíciám a bez škrupúľ hovorí, že sestričky sú pre ňu len nástroj ako sa dostať do vysokej politiky.  Zdravotné sestry chápem, ich práca je ťažká a jedna z najzáslužnejších. Ale je hrubý nátlak naozaj to pravé? Uvedomujú si, že si koledujú o úplnú stratu kreditu u širokej verejnosti? Bojujú proti vláde a Čislákovi ale za rukojemníka si berú pacientov. Pacientov, ktorí sami sú na tom často horšie.

Rovnako sa pýtam prečo teraz? Je to náhoda, že vystupňovali aktivity krátko pred parlamentnými voľbami? Určite nie, dávno neverím na náhody…

Ako k tomu prídu iné profesie? Áno sú aj iné práce s podobnou či vyššou zásluhovosťou, len možno nemajú taký priamy dopad na ľudské zdravie. Alebo nemajú možnosť tak hlúpo vydierať. Možno by aj mohli ale majú nejakú hrdosť, stavovskú česť… Prečo nepodajú výpovede hasiči? Riskujú životy, takisto ťahajú nadčasy… Či saniťáci… Pri záchrane iných sa ženú neohrozene ulicami a mnohí z nich na to doplatili životom. Čo tak leteckí či horskí záchranári? V čom je ich práca horšia od zdravotných sestier?

Tak trochu to SMERu doprajem a som rada, že ich niekto konečne zatlačil do kúta keď už to nedokáže bezzubá opozícia. Ale keď sa trošku zamyslíte…. Ublíži to SMERu nejako? Preferencie rastú priamo úmerne strachu z utečencov. Nasadzujú do ulíc policajtov, s vestami a automatmi, pre väčší efekt… Výpovede sestier mieru strachu len zvýšia… A Smerácki papaláši sú tí poslední, kto sa musí báť o zdravotnú starostlivosť… Keby všetko zlyhalo, tak ešte sú súkromné nemocnice, Čechy či Rakúsko.

Naopak SMER bude ešte víťazom, pod takýmto nátlakom sestrám dá čo chcú a Čislák bude vyzerať, že inú možnosť nemal. Vláda v minulosti ustúpila lekárom a teraz ustupuje sudcom tak prečo by to nevyužili zdravotné sestry? Takto sa môžeme pripraviť na nikdy nekončiace vydieranie silných záujmových skupín. No slušní a pracovití ľudia len utrú hubu…. Sestry spamätajte sa a nenechajte sa zneužívať od indivíduí s narušeným egom.

Teraz najčítanejšie