Denník N

O pragmatizme, hodnotách a upíroch

Tlačová správa ĽS Naše Slovensko k vyhláseniu prezidenta SR Andrej Kisku:

Prezident SR Andrej Kiska pozval na rokovanie všetkých zástupcov novozvolených parlamentných strán s výnimkou ĽS Naše Slovensko. Skutočnosť, že nepozval len našu stranu, hoci bola demokraticky zvolená viac ako 200 tis. občanmi SR, je ďalším dôkazom a potvrdením toho, že všetky parlamentné politické strany: SMER-SD, SAS, OĽANO-NOVA, SNS, Sme rodina – Boris Kollár, MOST-HÍD, SIEŤ a prezident SR Andrej Kiska sú na jednej strane. …
(zdroj: http://www.naseslovensko.net/)

Samozrejme, že sú na jednej strane – tá strana sa volá demokratická.

A teraz pár otázok pre voličov ĽSNS:
  • Naozaj by ste vymenili demokraciu za Vodcu?
  • Uvedomujete si, že keď bude mať väčšinu, pretože ho zvolíte, aby ste videli, či naozaj urobí poriadky, tak to budú posledné voľby na Slovensku?
  • Kam sa pôjdete sťažovať, keď začnete byť vy, vaša rodina alebo vaši priatelia nepohodlní pre režim?
Pragmatizmus nie je prijateľný vždy. Niekedy sa treba ohliadnuť aj k zásadným hodnotám slobodnej spoločnosti. Aj keby ste náhodou súhlasili s tým, že zrušil dotácie divadlu „lebo tam tancujú nahí ľudia“, problém je predsa v tom, že je to kultúrna cenzúra zo strany politického zastupiteľstva. Naposledy v 89-om sme sa dohodli, že POLITICKÁ CENZÚRA = ZLÁ. Dohodli sme sa na tom na základe zlých skúseností.

Aj Nemci chránili svoje rodiny. (Dahm, Volker u.a. (Hg.): Die tödliche Utopie. Bilder, Texte, Dokumente zum Dritten Reich. München 2008, S. 257.)
Aj Nemci chránili svoje rodiny. (Dahm, Volker u.a. (Hg.): Die tödliche Utopie. Bilder, Texte, Dokumente zum Dritten Reich. München 2008, S. 257.)
Podobne je to aj s korupciou. Korupcia vadí minimálne všetkým nezúčastneným a bolo by fajn, keby sa obmedzila na prijateľné minimum, ale nie za cenu nedemokratickej vlády! Teda ako napr. zľahčované a ospravedlňované riešenie M. Kotlebu, ktorý aby korupcii v kraji zabránil, celý kraj obsadil svojou rodinou a stranou – v prípade republiky by to bolo pochopiteľne tragické, pretože potom sa už dajú zrušiť aj voľby, ktoré by len otvárali možnosť pre vstup „zahraničného diktátu“ a ohrozovali tak suverenitu Štátu.

A tak podobne je to vo všetkých otázkach. ĽSNS nie je radikalistická len preto, lebo jej členovia radi pochodujú v uniformách a s fakľami z ikey. Táto strana je radikalistická preto, lebo vo svojich riešeniach nerešpektuje demokratické princípy našej spoločnosti.

Aj Nemci niesli na ramenách svojich príživníkov.
Aj Nemci niesli na ramenách svojich príživníkov.
Prezident Kiska rovnako ako všetky parlamentné strany (okrem Borisa) sa s Kotlebom nebavia práve z tohto dôvodu. Nie iba kvôli jeho nerozvážnej mladosti a už vôbec nie kvôli tomu, lebo sa boja, že im pokazí kšefty. Nebavia sa s ním preto, lebo majú opodstatnenú obavu, že rešpektovanie nedemokratickej strany v demokratickom parlamente môže viesť k fajnovej totalitke. Keď nemusíte rešpektovať demokratické princípy (alebo sa ich prinajmenšom nemusíte snažiť obchádzať), tak sa strašne ľahko dosahujú výsledky. Otázka opäť je – za akú cenu? Ostatní sa s Kotlebom nechcú hrať, pretože sa boja, že im pokazí demokraciu, nie kšefty.

images
Aj Nemci zatočili so skorumpovaným systémom a klamstvami.
V upírskom mýte sa vyskytuje jedno pravidlo: upír nemôže prekročiť prah domu, kým ho nepozvete dnu. Voliť Kotlebu kvôli riešeniu problémov, ktorých tu samozrejme máme neúrekom, je ako pozvať si do domu upíra, aby vyhnal z povaly netopiere.

Všetkých, ktorí v tomto nemajú jasno pekne prosím, aby si preštudovali niečo o demokratickom nástupe národno-sociálnej robotníckej strany s názvom NSDAP do nemeckého parlamentu. Tiež nemali napísané v programe, že vyvraždia 6 miliónov židov v koncentračných táboroch. Dokonca ani v Mein Kampf to nie je napísané priamo a nekritickému čitateľovi ľahko unikne, že číta nacistickú bibliu.

Zahrávame sa s veľmi, ale naozaj veľmi nebezpečnými spoločenskými silami.

Teraz najčítanejšie

Peter Hudeček

Študoval som filozofiu na Masarykovej Univerzite v Brne a spokojne sa túlal možnými svetmi. Vrátil som sa na Slovensko, mám dve deti, hypotéku a prácu a momentálna situácia v našej spoločnosti na mňa dopadá s trochu inou váhou. S pocitom bezmocnosti sa vyrovnávam protestami na námestiach a písaním. Preto zakladám blog. Snáď doň budem môcť časom prispieť aj optimistickými článkami o tom, čo ma teší a v čom sa ako spoločnosť zlepšujeme.