Denník N

Prečo sú aj znížené pokuty za STK a diaľničnú známku stále absurdné

Ministerstvo dopravy víťazoslávne prezentuje zníženie pokút za chýbajúcu diaľničnú známku z 300 na 150 eur. A nedostanete ju za každý deň ale raz za mesiac! Level absurdity sa znížil z úrovne 100 na úroveň 80. Ako ju ale znížiť na úroveň 0? Tým, že sa zamyslíme, aký zmysel mali pokuty v minulosti pri sporadických kontrolách, a aký zmysel majú teraz, keď ich dostane prakticky každý previnilec.

V minulosti, keď sme mali nalepovacie diaľničné známky, bola pokuta za jazdu na diaľnici bez známky 300 eur. Osobne si myslím, že kľudne nech by bola aj 500 eur. Je úplne oprávnená. Pokuta je motivačným prostriedkom, aby sme zákony neporušovali. Pri nalepovacích diaľničných známkach ste mohli pokutu dostať iba ak vás skontrolovala polícia. Šanca nie je veľká. Kto toto riskoval, niekedy ušetril pár eur za známku. Kľudne sa mohlo stať, že jazdíte celý rok a ani raz vás nechytia. 300 eur je ale dosť veľká motivácia, aby sme si tú známku kúpili. Pri nákladoch na výstavbu diaľníc je toto symbolický poplatok.

Pri e-známkach ale takáto pokuta úplne stráca význam a doplatia na to iba tí poctiví. Keď som túto tému otvoril v práci, prekvapila ma reakcia môjho nadriadeného. On by kľudne rúbal pokutu 300 eur za každý jeden deň. Máš na ceste veľkú značku „diaľnica“ a ak tam ideš bez známky, pokutu si zaslúžiš.

Kto normálny by ale jazdil po diaľnici bez známky s vedomím, že dostane (po znížení) pokutu 150 eur? Neviem reálnu úspešnosť kamier. Niekde sa píše 97%, kolega mi vravel že 2/3 fotiek je použiteľných. Neviem, ale aj keby bola úspešnosť iba 50%, už po 5 dňoch jazdenia po diaľnici bez známky je šanca že vodič dostane pokutu 97% (1-(0,5^5)). Ešte raz, kto normálny racionálne zmýšľajúci bude jazdiť po diaľnici bez známky, keď vie, že dostane pokutu 150 eur? Nikto. Kým boli známky nalepovacie, pre niektorých vodičov malo zmysel riskovať, lebo aby dostali pokutu, musela ich skontrolovať polícia. Teraz to však robí systém automaticky a pokute sa prakticky nevyhnú.

Mýliť sa je ľudské, ale nie na Slovensku. Ak si niekto kúpi známku a spraví preklep v EČV, trpko na to doplatí. Kúpim si ročnú známku 25. marca a spokojne si jazdím po diaľniciach. Na čerpačke ma však teta zle rozumela a namiesto BA-816BE napísala do systému BA-816DE. Ja s vedomím, že som poctivý občan jazdím po diaľniciach. Kým sa moje „previnenie“ preperie cez všetky procesy, pokuta mi príde 15. mája. Až vtedy si skontrolujem odložený bloček a zistím, že je tam preklep v EČV. Mám ale smolu, Slovensko neodpúšťa. Zaplatím pokutu 3×150 eur, presnejšie 3×100 (do 15 dní), lebo som jazdil tri mesiace „bez známky“ a k tomu si ešte kúpim novú diaľničnú známku za ďalších 50 eur, teraz už na správne číslo.

Ako by som to spravil ja? Každý kto vojde na diaľnicu bez známky dostane „pokutu“ napr. vo výške dvojnásobku ceny ročnej známky. Avšak je tu jeden veľký rozdiel. Do konca roka už pokutu nedostane (ešte lepšie by bolo 365 dní, ak by známka platila 365 dní a nie kalendárny rok). Ak je niekto lenivý si vyklikať na webstránke a zaplatiť online, alebo sa zastaviť na čerpačke, nech platí napr. dvojnásobok, ale iba raz. Toto je základ, môžeme ísť ešte ďalej. Ak vodič preukáže, že kúpil známku na EČV BA-816DE a zároveň je na neho napísané auto s EČV BA-816BE, môže si známku prepísať na svoje auto a pokutu nedostane. Tu už ale vznikajú drobné medzery na výmysly špekulantov, ale prínos by bol 100x väčší než riziká. Môžností je kopa. Len treba chcieť. To, že ročná známka platí len kalendárny rok veľmi rozoberať nebudem. Všetci vieme, že to je azda najväčšia hlúposť na e-známkach. Osobne poznám kamarátku z Trnavy, ktorá si kúpila auto v októbri a tri mesiace jazdila medzi BA a TT po starej ceste, lebo sa jej neoplatilo kupovať ročnú známku. Používa sa argument „lebo v Maďarsku je to rovnako“, ale napr. v Rumunsku platí ročná známka 12 mesiacov, aj keď si ju kúpite v októbri.

Dalšia kapitola je o automatických pokutách za vypršané TK a EK (technická a emisná kontrola).

Úradníci rozmýšľajú úplne naopak. Aký je zmysel TK/EK? Aby autá, ktoré jazdia na ceste boli technicky v poriadku. Či je takýto systém účinný alebo nie, to je na inú debatu. Pracujme s tým čo máme. Pokuta za neplatnú TK a EK je 2×165 eur, čiže dokopy 330 eur. V minulosti, aby ste dostali túto pokutu vás musela dopravná polícia zastaviť a skontrolovať. Šanca, že vás zastaví dopravná polícia nie je veľká. Predsalen, koľkokrát za rok vás vodičov zastaví polícia? Raz? Dvakrát? Päťkrát? Ani raz? Takto vysoká pokuta je dostatočné motivačný nástroj, aby ste si tie TK a EK dali do poriadku. Kľudne nech je aj progresívna. Do 1 mesiaca po vypršaní nálepiek 50 eur za nálepku, ak by to bolo 3 mesiace po vypršaní nálepiek tak nech je pokuta aj 250 eur za jednu nálepku.

Pri automatickom sýstéme ale tieto pokuty úplne strácajú zmysel. Ak nálepky kontrolovali policajti, ľudia mali celkom slušnú šancu, že sa im prepadnuté TK/EK prepečú, a tak riziko pokuty podstupovali. Ak už ale toto kontroluje systém, nikto nie je taký hlúpy, aby vedome akceptoval pokutu 330 eur. Buď auto odhlási alebo čo najskôr navštívi STK. Doplatia na to len a len zábudlivci. Ľudia majú kopu iných starostí, než si pamätať, kedy končia autu platnosť nálepiek.

Ako rozmýšľal úradnik, ktorý toto vymyslel? Takto: Hmmm, takže teraz TK/EK kontrolujú policajti pri dopravnej kontrole. Úspešnosť nie je veľká a veľa áut bez TK/EK jazdí stále po ceste. Máme ale predsa všetky údaje v systéme, prečo by sme ich nemohli pokutovať automaticky? Budeme digitálni! Všetkým ktorým vyprší nálepky dáme pokutu automaticky! eGovernment, digitálne Slovensko!

Ako by mal rozmýšľať dobrý úradník? Takto: Hmmm, takže aj napriek tomu, že policajti kontrolujú TK/EK, stále na ceste jazdí veľa áut s už neplatnými nálepkami. Zmyslom TK/EK je predsa, aby autá boli v poriadku a my všetci v bezpečí. Ako dosiahneme, aby všetky autá na ceste boli spôsobilé? Máme predsa všetky údaje v systéme. Veľa ľudí na nálepky zabudne. Preto všetkým, komu končia TK a EK pošleme 1,5 mesiaca pred koncom platnosti email/list/sms/telegram/čokoľvek, a tým mu pripomenieme, že má navštíviť STK a podrobiť auto kontrole. Dajme tomu, že 80% zábudlivcov sme vyriešili. Zvyšných 20% majú smolu, pripomenuli sme im to a ak aj napriek tomu na to kašlú, ich problém. A ak si niekto aj napriek upomienke vedome nedá auto do poriadku, dostane pokutu.

Vidíte ten rozdiel? Základ zmýšľania je úplne iný ale výsledok je skoro rovnaký – automatická pokuta za neplatnú EK/TK, len s jedným drobným rozdielom – pripomienkou. Keď štát dokáže automaticky rozosielať pokuty, dokáže aj poslať jednoduchý milý list s nadpisom „Čoskoro vám vypršia TK a EK, navštívte STK“.

Štát je tu pre nás, nie my pre neho. Štát sme my. Štát sme si vytvorili my, aby zabezpečil dodržiavanie pravidiel, ktoré si my ako spoločnosť určíme.

Teraz najčítanejšie