Denník N

Premiér Fico medzi baníkmi tvrdo zaútočil na vlastných!

„Je úplne evidentné, že ľuďom z kancelárií a kaviarní v Bratislave je úplne jedno, či 4200 ľudí bude mať robotu, alebo nie“, vyhlásil premiér v Novákoch.

Týmto výrokom pred baníkmi, o ktorých drine v skutočnosti ani netuší(ak neberieme do úvahy  pre televízne kamery uhoľným prachom namejkapovanú tvár a banícku uniformu, ktorú mu nechali na tieto účely ušiť na oddelení propagandy Smeru), výrokom, ktorý paradoxne nebol vôbec určený chlapom, ktorí na rozdiel od premiéra a mnohých z nás naozaj vedia, čo sú to banícke galeje, sa jeho  tím mediálnych poradcov zgrupovaných okolo Erika Tomáša skutočne nevyznamenal.

Po prvé, je to okopírovaný slogan českého prezidenta Zemana o „pražské kavárně“, prenesený z Prahy do Bratislavy, ktorý si jeho „mediální rádcové“ buď vypožičali, alebo rovno ukradli ako produkt českej zemanovskej demagógie.

Po druhé, Fico zaútočil na všetkých nominantov Smeru sediacich v teple nielen bratislavských  kancelárií, kým baníci fárajú do podzemia za 900 € brutto.

Ktovie, či jeho útok smeroval aj voči smerákovi Jánošovi, ktorá práve dobaľuje zvyšky dotácií do alobalu. Aj keď je isté, že ani jeden z tých balíčkov si nenájdu baníci pod vianočným stromčekom. Navyše o „efektívnosti“ subvencií do baníctva vypracovali ekonómovia už dosť analýz na to, aby sme mohli povedať : Čím viac budú chlapi v baniach drieť, tým budú bohužiaľ chudobnejší.

Ktovie, či jeho kritika smerovala aj slovenskému súdnictvu, ktoré za za 10-slovom desať(!)rokov nedokázalo určiť zodpovedných, za smrť 4 baníkov práve v bani Handlová.

Ktovie, či jeho kritika smerovala voči slovenskej justícii aj za tragédiu, pri ktorej v roku 2009 zahynulo 20 baníkov a záchranárov a ktorá nie je dodnes právoplatne ukončená?

Ktovie…?

Keď budete nabudúce sedieť pred Vianocami v teple kancelárie, alebo bratislavskej kaviarni, obzerajte sa okolo. Ak uvidíte chlapíka so začiernenou tvárou, nie je to čert. To iba slovenský premiér sa navracia z bane.

A ak uvidíte nezačierneného Jánoša, ten sa navracia z banky.

Foto : domov.sme.sk

 

Teraz najčítanejšie