Denník N

Prezident Kiska varuje, nestabilita sa blíži.

Dá sa povedať, že rok 2015 je plný neistôt. Všade naokolo sa odohrávajú vojny, nepokoje, protesty, pochody, kríza a pod.

Aj keď to nemusíme priamo vnímať, všetko sa nás aj tak týka. Pretože sa musíme do všetkého zapliesť. Na námestí sa proti kvótam určených EU zdvihla vlna odporu, ktorá nesúhlasne vyjadrila svoj názor na poslankyňu Beňovú-Flašíkovú. Počet Rusofilov narastá a ten kto ním nie je sa zaraďuje automaticky k zástancom Ameriky, poprípade „fašistickej“ EU.

Ale, ako takéto problémy riešiť? My si to nemôžeme dovoliť, ale tých ktorých sme si zvolili áno. Najväčšiu funkciu u nás (ak rátame do úvahy aj reprezentatívnu) má náš prezident. Veľa ľuďmi označovaný ako pro-americká riťovlezka, úžerník, alebo populista sa stáva plnohodnotnou ikonou Slovenska.

Zatiaľ čo nás v jednom článku varuje a vyzýva, niekde upozorňuje pre zlými časmi, nezabudne tiež spomenúť, že sa máme prispôsobiť („Je to tu a my máme iba jednu možnosť, prispôsobiť sa,“ zdôraznil slovenský prezident.).

To akože vážne?! Prispôsobiť sa Vám? To, že ste vy ochotný stavať základne NATO na Slovensku, by nemalo znamenať, že my ktorým sa tento krok nepáči sme tí zlí.

Dennodenne vidíme čo pácha extrémizmus a pričlenenie k jednej či druhej strane. Ja osobne by som bol spokojnejší keby zahraničná politika išla do úzadia a raz za čas by sa zdržali naši pohlavári neutrality.

Teraz najčítanejšie